10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

7 Nisan
7 Nisan

7 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? İstanbul Boğaz'ında kaza: Dümeni kilitlenen bir gemi yalıya çarptı, Yunanistan’ın küstah çıkışına Bozdağ’dan sert tepki... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, İstanbul Boğaz'ında kaza: Dümeni kilitlenen bir gemi yalıya çarptı, Yunanistan’ın küstah çıkışına Bozdağ’dan sert tepki... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

GZT editörlerinin seçtiği 10 haber..

İstanbul Boğaz'ında kaza: Dümeni kilitlenen bir gemi yalıya çarptı
İstanbul Boğazı'nda Karadeniz - Marmara istikametinde ilerleyen Malta bayraklı 225 metre uzunluğundaki gemi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında bulunan Hekimbaşı Salihefendi Yalısı'na çarptı.Yalının gemi çarptığı sırada boş olduğu, çeşitli davetler için kiralandığı öğrenildi.
İstanbul Boğaz'ında kaza: Dümeni kilitlenen bir gemi yalıya çarptı İstanbul Boğazı'nda Karadeniz - Marmara istikametinde ilerleyen Malta bayraklı 225 metre uzunluğundaki gemi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında bulunan Hekimbaşı Salihefendi Yalısı'na çarptı.Yalının gemi çarptığı sırada boş olduğu, çeşitli davetler için kiralandığı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zat çukurun ta kendisidir
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "CHP'nin başındaki zat, salı günkü konuşmasında öyle terbiyesizce, haysiyetsizce, rezilce saldırdı ki, bu zatın seviyesine inmeyi zul sayarım. Üstad böyle zatlara çukur derdi. Bu zat çukurun ta kendisidir. Bu zat söylediği sözlerle kanalizasyon çukurunda debeleniyor. Bu zat sanıyor ki, ben de ağız var her türlü hakarette bulunurum." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zat çukurun ta kendisidir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "CHP'nin başındaki zat, salı günkü konuşmasında öyle terbiyesizce, haysiyetsizce, rezilce saldırdı ki, bu zatın seviyesine inmeyi zul sayarım. Üstad böyle zatlara çukur derdi. Bu zat çukurun ta kendisidir. Bu zat söylediği sözlerle kanalizasyon çukurunda debeleniyor. Bu zat sanıyor ki, ben de ağız var her türlü hakarette bulunurum." dedi.
İçişleri Bakanlığı: 591 Afgan sınır dışı edilecek
İçişleri Bakanlığı, Aşkale Geri Gönderme Merkezi’nde sınır dışı işlemleri tamamlanan 591 Afganistan uyruklu göçmenin 07-08 Nisan tarihleri arasında Erzurum’dan Kabil’e düzenlenecek olan charter seferleri ile sınır dışı edileceğini bildirdi.
İçişleri Bakanlığı: 591 Afgan sınır dışı edilecek İçişleri Bakanlığı, Aşkale Geri Gönderme Merkezi’nde sınır dışı işlemleri tamamlanan 591 Afganistan uyruklu göçmenin 07-08 Nisan tarihleri arasında Erzurum’dan Kabil’e düzenlenecek olan charter seferleri ile sınır dışı edileceğini bildirdi.
Yunanistan’ın küstah çıkışına Bozdağ’dan sert tepki
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Bazı Yunan bakanların Türkiye hakkındaki haksız ve provokatif açıklamaları, Yunanistan'ın yararına değildir." dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bazı Yunanlı bakanların Türkiye hakkındaki haksız ve provakatif açıklamaları, Yunanistan'ın yararına değildir. Türkiye’nin duruşunu zaaf olarak değerlendirmek, akıllı ve ileri görüşlülerin yapacağı iş değildir" ifadelerini kullandı.
Yunanistan’ın küstah çıkışına Bozdağ’dan sert tepki Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Bazı Yunan bakanların Türkiye hakkındaki haksız ve provokatif açıklamaları, Yunanistan'ın yararına değildir." dedi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bazı Yunanlı bakanların Türkiye hakkındaki haksız ve provakatif açıklamaları, Yunanistan'ın yararına değildir. Türkiye’nin duruşunu zaaf olarak değerlendirmek, akıllı ve ileri görüşlülerin yapacağı iş değildir" ifadelerini kullandı.
TSK'dan İdlib'e 9. gözlem noktası
TSK konvoyu, İdlib'de 9. gözlem noktasını kurmak üzere Morik bölgesine intikal etti.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Astana anlaşması çerçevesinde gerçekleşen intikalin amacı, 9. ateşkes gözlem noktasının oluşturulması.
Kazakistan'ın başkenti Astana'da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, TSK, 12 Ekim 2017'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki ateşkes rejiminin takibi için gözlem noktaları oluşturmaya başlamıştı.
TSK'dan İdlib'e 9. gözlem noktası TSK konvoyu, İdlib'de 9. gözlem noktasını kurmak üzere Morik bölgesine intikal etti. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Astana anlaşması çerçevesinde gerçekleşen intikalin amacı, 9. ateşkes gözlem noktasının oluşturulması. Kazakistan'ın başkenti Astana'da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, TSK, 12 Ekim 2017'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki ateşkes rejiminin takibi için gözlem noktaları oluşturmaya başlamıştı.
Geleceğin yıldız adayı 18 yaşında vefat etti
Fransa 2. Lig ekibi Le Havre'de yas günü... Le Havre'nin B Takımı'nda forma giyen Samba Diop bu sabah ailesinin yaşadığı evde ölü bulundu. Geleceğin yıldızları arasında gösterilen Diop’un ölüm sebebi henüz belirlenemedi.
Geleceğin yıldız adayı 18 yaşında vefat etti Fransa 2. Lig ekibi Le Havre'de yas günü... Le Havre'nin B Takımı'nda forma giyen Samba Diop bu sabah ailesinin yaşadığı evde ölü bulundu. Geleceğin yıldızları arasında gösterilen Diop’un ölüm sebebi henüz belirlenemedi.
Beşiktaş taraftarının Cenk Tosun çılgınlığı
Everton formasını giyen Cenk Tosun, İngiltere Premier Lig'nde ayın futbolcusu ödülüne aday gösterildi. Beşiktaşlı Türk taraftarlar milli futbolcu için oy kullanarak destek verdi.
Devre arasında Beşiktaş'tan rekor bir bedelle Everton'a transfer olan yıldız futbolcu Cenk Tosun İngiltere Premier Ligi'nde ayın futbolcusu ödülüne aday gösterildi.
Beşiktaş taraftarının Cenk Tosun çılgınlığı Everton formasını giyen Cenk Tosun, İngiltere Premier Lig'nde ayın futbolcusu ödülüne aday gösterildi. Beşiktaşlı Türk taraftarlar milli futbolcu için oy kullanarak destek verdi. Devre arasında Beşiktaş'tan rekor bir bedelle Everton'a transfer olan yıldız futbolcu Cenk Tosun İngiltere Premier Ligi'nde ayın futbolcusu ödülüne aday gösterildi.
Fellaini kararını verdi! 
Manchester United ile olan sözleşmesi haziran ayında sona erecek olan Marouane Fellaini geleceği hakkında karar verdi. İsmi neredeyse her transfer döneminde Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan Belçikalı futbolcunun rotasını çizdiği ileri sürüldü. İtalyan basını, 30 yaşındaki futbolcunun kariyerine Roma'da devam edeceğini yazdı.
Fellaini kararını verdi! Manchester United ile olan sözleşmesi haziran ayında sona erecek olan Marouane Fellaini geleceği hakkında karar verdi. İsmi neredeyse her transfer döneminde Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan Belçikalı futbolcunun rotasını çizdiği ileri sürüldü. İtalyan basını, 30 yaşındaki futbolcunun kariyerine Roma'da devam edeceğini yazdı.
Facebook'tan siyasi içerikli paylaşımlara şeffaflık ayarı
Sosyal paylaşım platformu Facebook, seçimlere müdahale amacıyla kullanıldığı ortaya çıkan siyasi içerikli reklam ve sayfaların şeffaflığını artırmak için bir dizi yeni adım attı.
Son dönemde veri skandalı nedeniyle eleştirilen Facebook’tan yapılan yazılı açıklamada, "siyasi içerikli reklamları ve sayfaları daha şeffaf hale getirmek” amacıyla yeni kurallar getirildiği bildirildi.
Facebook'tan siyasi içerikli paylaşımlara şeffaflık ayarı Sosyal paylaşım platformu Facebook, seçimlere müdahale amacıyla kullanıldığı ortaya çıkan siyasi içerikli reklam ve sayfaların şeffaflığını artırmak için bir dizi yeni adım attı. Son dönemde veri skandalı nedeniyle eleştirilen Facebook’tan yapılan yazılı açıklamada, "siyasi içerikli reklamları ve sayfaları daha şeffaf hale getirmek” amacıyla yeni kurallar getirildiği bildirildi.
LG, çift ekranlı katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışıyor
Hem Apple hem de Android ekosistemine özel cihazlar geliştiren şirketler son yıllarda akıllı telefonların tasarımlarını değiştirmek için büyük çaba sarf ediyor. Özellikle iPhone X ile başlayan çentik ekranlı tasarım, Android tarafında ürün geliştiren şirketlere de sıçramış durumda. Bunun yanı sıra son birkaç yılda özellikle tepe seviyesi modellerde çerçevesiz ekran standart halini aldı. Bunun yanı sıra bir yandan da katlanabilir telefonlarla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak bir süre önce LG'nin çift ekrana sahip yeni bir akıllı telefon için patentbaşvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Mobil Terminal olarak isimlendirilen konsept, akıllı telefonda iki ekran bulunuyor. Bu ekranlardan biri normal bir kullanım senaryosu için devreye girerken; diğeri ise alarm, tarih, saat, sıcaklık ve diğer ayrıntıların görüntülenmesini sağlıyor.
LG, çift ekranlı katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışıyor Hem Apple hem de Android ekosistemine özel cihazlar geliştiren şirketler son yıllarda akıllı telefonların tasarımlarını değiştirmek için büyük çaba sarf ediyor. Özellikle iPhone X ile başlayan çentik ekranlı tasarım, Android tarafında ürün geliştiren şirketlere de sıçramış durumda. Bunun yanı sıra son birkaç yılda özellikle tepe seviyesi modellerde çerçevesiz ekran standart halini aldı. Bunun yanı sıra bir yandan da katlanabilir telefonlarla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak bir süre önce LG'nin çift ekrana sahip yeni bir akıllı telefon için patentbaşvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Mobil Terminal olarak isimlendirilen konsept, akıllı telefonda iki ekran bulunuyor. Bu ekranlardan biri normal bir kullanım senaryosu için devreye girerken; diğeri ise alarm, tarih, saat, sıcaklık ve diğer ayrıntıların görüntülenmesini sağlıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >