10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

10 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
10 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

10 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a cevap geldi, İstanbul'da 1 Mayıs'ın adresi belli oldu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a cevap geldi, İstanbul'da 1 Mayıs'ın adresi belli oldu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'i kime teslim edeceğimizi biz iyi biliriz

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Afrin'in Suriye rejimine verilmesini beklediklerine ilişkin açıklaması hakkında, "Bu yaklaşım çok yanlış. Biz Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'i kime teslim edeceğimizi biz iyi biliriz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Afrin'in Suriye rejimine verilmesini beklediklerine ilişkin açıklaması hakkında, "Bu yaklaşım çok yanlış. Biz Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz." dedi.
İstanbul'da 1 Mayıs'ın adresi belli oldu

                                    
                                    DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs meydanlarında milyonların buluşacağını belirterek, "Bu görkemli buluşmaları gerçekleştirmek için, başta İstanbul Maltepe’de olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs'ı DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak, tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi ifade etmek isteriz." dedi.
İstanbul'da 1 Mayıs'ın adresi belli oldu DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs meydanlarında milyonların buluşacağını belirterek, "Bu görkemli buluşmaları gerçekleştirmek için, başta İstanbul Maltepe’de olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs'ı DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak, tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi ifade etmek isteriz." dedi.
İsrail saldırganlığı: 305'i çocuk, toplam 3 bin 78 yaralı

                                    
                                    İsrail'in "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne katılan Filistinlilere saldırısında yaralanan 3 bin 78 Filistinliden 105'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.
İsrail saldırganlığı: 305'i çocuk, toplam 3 bin 78 yaralı İsrail'in "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne katılan Filistinlilere saldırısında yaralanan 3 bin 78 Filistinliden 105'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Afrin'den kızına yazdığı mektupla herkesi ağlattı

                                    
                                    Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Komando Astsubay, 9 yaşındaki kızı Cansel'in mektubuyla sarsıldı. Sonra Afrinli Beybun'un (Papatya) eline sıkıştırdığı notu hatırladı.
Kaleme, kağıda sarıldı. Gözyaşları içinde işte o küçük kızı anlattı: 'O notu veren kızın gözleri de senin gibiydi. Kalbim ikiye bölündü. Seni çok seviyorum, onları da bırakamıyorum.'
Kalbim ikiye bölündü

Afrin kahramanı Astsubay'ın kızı: "Canım babişkom doğumumda yoktun. Karnemde de gelmedin."
Ve işte o babanın cevabı:"Yavrum! Kalbimin yarısı sende. Diğer yarısı ''asker amca bizi bırakma' diyen Afrinli kızda..
Afrin'den kızına yazdığı mektupla herkesi ağlattı Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Komando Astsubay, 9 yaşındaki kızı Cansel'in mektubuyla sarsıldı. Sonra Afrinli Beybun'un (Papatya) eline sıkıştırdığı notu hatırladı. Kaleme, kağıda sarıldı. Gözyaşları içinde işte o küçük kızı anlattı: 'O notu veren kızın gözleri de senin gibiydi. Kalbim ikiye bölündü. Seni çok seviyorum, onları da bırakamıyorum.' Kalbim ikiye bölündü Afrin kahramanı Astsubay'ın kızı: "Canım babişkom doğumumda yoktun. Karnemde de gelmedin." Ve işte o babanın cevabı:"Yavrum! Kalbimin yarısı sende. Diğer yarısı ''asker amca bizi bırakma' diyen Afrinli kızda..
Trafik cezanızı internet üzerinden sorgulayabilirsiniz

                                    
                                    TÜİK’in verilerine göre geçtiğimiz Şubat ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı22 milyon 377 bin 559’a ulaşmış durumda. Hal böyle olmuşken kesilen trafik cezalarında da artış meydana geliyor. Ceza sorgulama ve ödeme işlemlerinizi e-Devlet ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet adresinden yapabilmeniz mümkün. Sürücüler kesilen cezaları 15 gün içerisinde ödeyerek %25 oranında indirime sahip olmuş oluyor.Küçük bir aramayla bilgilere ulaşmak mümkün
Trafik cezası ve otopark sorgulama işleminizi buradaki adresten yapabilirsiniz. Aşağıdaki görselde yer alan sorgulama ekranı karşınıza çıkmış olacak. Ad ve soyad, TC kimlik numarası ve doğum yılı bilgilerinizi eksiksiz doldurarak sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Tarafınıza tebliğ edilmiş bir trafik cezası varsa Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sayfasından http://www.gib.gov.tr/ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Trafik cezanızı internet üzerinden sorgulayabilirsiniz TÜİK’in verilerine göre geçtiğimiz Şubat ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı22 milyon 377 bin 559’a ulaşmış durumda. Hal böyle olmuşken kesilen trafik cezalarında da artış meydana geliyor. Ceza sorgulama ve ödeme işlemlerinizi e-Devlet ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet adresinden yapabilmeniz mümkün. Sürücüler kesilen cezaları 15 gün içerisinde ödeyerek %25 oranında indirime sahip olmuş oluyor.Küçük bir aramayla bilgilere ulaşmak mümkün Trafik cezası ve otopark sorgulama işleminizi buradaki adresten yapabilirsiniz. Aşağıdaki görselde yer alan sorgulama ekranı karşınıza çıkmış olacak. Ad ve soyad, TC kimlik numarası ve doğum yılı bilgilerinizi eksiksiz doldurarak sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Tarafınıza tebliğ edilmiş bir trafik cezası varsa Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sayfasından http://www.gib.gov.tr/ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
İhracat rekorları kıran Türk dizilerine, bakanlıktan destek geliyor!

                                    
                                    Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan yeni sinema yasa taslağı ile dünyanın 140'tan fazla ülkesinde gösterilen, milyonlarca dolarlık ihracat başarısına imza atarak ABD'nin ardından sektörde ikinci sıraya yerleşen Türk dizilerine ilk kez maddi destek sağlanacak.
İhracat rekorları kıran Türk dizilerine, bakanlıktan destek geliyor! Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan yeni sinema yasa taslağı ile dünyanın 140'tan fazla ülkesinde gösterilen, milyonlarca dolarlık ihracat başarısına imza atarak ABD'nin ardından sektörde ikinci sıraya yerleşen Türk dizilerine ilk kez maddi destek sağlanacak.
Çiftlik Bank hikayesi film oluyor

                                    
                                    Geçtiğimiz birkaç aydan bu yana yoğun biçimde konuşulan Çiftlik Bank meselesi birçok insanın olduğu gibi sinemacıların da dikkatini çekmeyi başardı. Ünlü yönetmen Gani Müjde, bu büyük dolandırıcılığın filmini yapacağını açıkladı.
Çiftlik Bank hikayesi film oluyor Geçtiğimiz birkaç aydan bu yana yoğun biçimde konuşulan Çiftlik Bank meselesi birçok insanın olduğu gibi sinemacıların da dikkatini çekmeyi başardı. Ünlü yönetmen Gani Müjde, bu büyük dolandırıcılığın filmini yapacağını açıkladı.
Yeni nesil iPhone'larda üç arka kamera olabilir

                                    
                                    12 MP'lik ana kameranın yanı sıra yeni iPhone'da iki farklı kameraya daha yer verileceği belirtiliyor. Bu kameraların 5 kata kadar yakınlaştırma yapacağı tahmin ediliyor. Yeni iPhone'larla alakalı söylentiler gelmeye devam ediyor.
Yeni nesil iPhone'larda üç arka kamera olabilir 12 MP'lik ana kameranın yanı sıra yeni iPhone'da iki farklı kameraya daha yer verileceği belirtiliyor. Bu kameraların 5 kata kadar yakınlaştırma yapacağı tahmin ediliyor. Yeni iPhone'larla alakalı söylentiler gelmeye devam ediyor.
5 milyar izlenmeye ulaşan ilk video klip Despacito, YouTube'dan kaldırıldı

                                    
                                    5 milyar izlenmeyi aşarak adını müzik ve YouTube tarihine altın harflerle yazdırmayı başaran Luis Fonsi’nin Despacito müzik klibi, Vevo YouTube kanalına saldırı gerçekleştiren Prosox ve Kuroi’sh adlı iki siber korsan tarafından kaldırıldı.
5 milyar izlenmeye ulaşan ilk video klip Despacito, YouTube'dan kaldırıldı 5 milyar izlenmeyi aşarak adını müzik ve YouTube tarihine altın harflerle yazdırmayı başaran Luis Fonsi’nin Despacito müzik klibi, Vevo YouTube kanalına saldırı gerçekleştiren Prosox ve Kuroi’sh adlı iki siber korsan tarafından kaldırıldı.
Bursaspor, Mustafa Er'e emanet!

                                    
                                    Bursaspor yönetim kurulu, teknik direktör Le Guen'in sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin ardından takımı, yardımcı antrenör Er'e teslim etti.
Bursaspor, Mustafa Er'e emanet! Bursaspor yönetim kurulu, teknik direktör Le Guen'in sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin ardından takımı, yardımcı antrenör Er'e teslim etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >