10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

12 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
12 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

12 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü, Yunan basınında yer alan haberlere TSK'dan açıklama geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü, Yunan basınında yer alan haberlere TSK'dan açıklama geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Erdoğan-Putin telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in bir telefon görüşmesi yaparak Suriye'deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
Erdoğan-Putin telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in bir telefon görüşmesi yaparak Suriye'deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
ABD Başkanı Trump: Suriye'ye saldırı çok yakında da olabilir, hiç de olmayabilir
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Suriye'ye yapılacak olası askeri saldırı hakkında "çok yakında da olabilir hiç de olmayabilir" dedi.
Trump Twitter'da ayrıca "Suriye'ye saldırının ne zaman olacağını hiç söylemedim" açıklamasında bulundu.
ABD Başkanı Trump: Suriye'ye saldırı çok yakında da olabilir, hiç de olmayabilir ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Suriye'ye yapılacak olası askeri saldırı hakkında "çok yakında da olabilir hiç de olmayabilir" dedi. Trump Twitter'da ayrıca "Suriye'ye saldırının ne zaman olacağını hiç söylemedim" açıklamasında bulundu.
İngiltere basınında 'denizaltılar Suriye yolunda' iddiası
İngiliz Daily Telegraph gazetesi, İngiltere Başbakanı Theresa May'in denizaltıların gönderilmesi talimatını verdiği belirtirken, saldırının perşembe gerçekleşmesinin beklendiği aktarıldı.
İngiltere basınında 'denizaltılar Suriye yolunda' iddiası İngiliz Daily Telegraph gazetesi, İngiltere Başbakanı Theresa May'in denizaltıların gönderilmesi talimatını verdiği belirtirken, saldırının perşembe gerçekleşmesinin beklendiği aktarıldı.
Kırmızı listedeki terörist öldürüldü
6 Nisan'da Hatay'ın Dörtyol ilçesi kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, terörden arananlar listesinin kırmızı kategorisinde yer alan sözde Amanos saha genel sorumlusu Wedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet olduğu belirlendi.
Kırmızı listedeki terörist öldürüldü 6 Nisan'da Hatay'ın Dörtyol ilçesi kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, terörden arananlar listesinin kırmızı kategorisinde yer alan sözde Amanos saha genel sorumlusu Wedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet olduğu belirlendi.
"İt dalaşından dönüyordu" yazan Yunanlara TSK'dan yanıt gecikmedi
Ege'de İskiri adasına yakın bir noktada düşen Yunan savaş jeti haberlerini aktaran Yunan basını, "Uçak it dalaşından dönüyordu" yazdı.Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklama bu iddiayı çürüttü. TSK: "Jetin Ege'de Yunan hava sahasını ihlal eden Türk savaş uçaklarını püskürtme operasyonlarında kullanıldığı" yönündeki iddiaları yalanlayarak uçağın düştüğü sırada herhangi bir Türk jetinin bölgede bulunmadığını açıkladı.
"İt dalaşından dönüyordu" yazan Yunanlara TSK'dan yanıt gecikmedi Ege'de İskiri adasına yakın bir noktada düşen Yunan savaş jeti haberlerini aktaran Yunan basını, "Uçak it dalaşından dönüyordu" yazdı.Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklama bu iddiayı çürüttü. TSK: "Jetin Ege'de Yunan hava sahasını ihlal eden Türk savaş uçaklarını püskürtme operasyonlarında kullanıldığı" yönündeki iddiaları yalanlayarak uçağın düştüğü sırada herhangi bir Türk jetinin bölgede bulunmadığını açıkladı.
Yerli otomobil Turkcell mağazalarından da satılacak
Yerli otomobilde oluşturulan Ortak Girişim Grubu’nun bir üyesi olan Turkcell, yapay zeka ve robotik gibi alanlarda aracın teknolojik detaylarını oluşturacak. Turkcell yetkililerinden Murat Erkan da yerli otomobilin Turkcell mağazalarında olacağını da açıkladı.
Yerli otomobil Turkcell mağazalarından da satılacak Yerli otomobilde oluşturulan Ortak Girişim Grubu’nun bir üyesi olan Turkcell, yapay zeka ve robotik gibi alanlarda aracın teknolojik detaylarını oluşturacak. Turkcell yetkililerinden Murat Erkan da yerli otomobilin Turkcell mağazalarında olacağını da açıkladı.
Kripto para birimlerinde 'bahar' etkisi: Artış başlıyor
Hem Bitcoin hem de altcoin'ler son aylarda yaşanan sert düşüşlerle sık sık gündeme geliyor. Ancak birkaç gündür büyük yatırımcıların tekrardan kripto para satın alması sebebiyle piyasalarda tekrardan bir yükseliş başlamış durumda. Özellikle Rockefeller ailesinin yaptığı yeni yatırımların kripto para pazarında önemli değer artışı sağladığı düşünülüyor.
Kripto para birimlerinde 'bahar' etkisi: Artış başlıyor Hem Bitcoin hem de altcoin'ler son aylarda yaşanan sert düşüşlerle sık sık gündeme geliyor. Ancak birkaç gündür büyük yatırımcıların tekrardan kripto para satın alması sebebiyle piyasalarda tekrardan bir yükseliş başlamış durumda. Özellikle Rockefeller ailesinin yaptığı yeni yatırımların kripto para pazarında önemli değer artışı sağladığı düşünülüyor.
Panathinaikos Euroleague'den çekildi
Dimitris Giannakopoulos, Panathinaikos'un artık Euroleague organizasyonunda mücadele etmeyeceğini ve Euroleague'den çekildiklerini duyurdu.Hakkında birçok soruşturma bulunan Giannakopoulos, Instagram hesabından "The Euroleague Mafia" görselini paylaşırken, bir de "FIBA" görseli paylaşıp " Panathinaikos, ait olduğu yere dönüyor" mesajını yayınladı.
Panathinaikos Euroleague'den çekildi Dimitris Giannakopoulos, Panathinaikos'un artık Euroleague organizasyonunda mücadele etmeyeceğini ve Euroleague'den çekildiklerini duyurdu.Hakkında birçok soruşturma bulunan Giannakopoulos, Instagram hesabından "The Euroleague Mafia" görselini paylaşırken, bir de "FIBA" görseli paylaşıp " Panathinaikos, ait olduğu yere dönüyor" mesajını yayınladı.
Haftanın hakemleri belli oldu
Süper Lig'in 29. haftasında görev yapacak hakemler açıklandı. Zirve mücadelesini ilgilendiren Galatasaray-Medipol Başakşehir maçını Halil Umut Meler yönetecek.Süper Lig’de görev alan diğer hakemler ise şöyle:Yarın20.00 Teleset Mobilya Akhisarspor- Beşiktaş: Hüseyin Göçek
14 Nisan Cumartesi 13.30 Kasımpaşa - Kardemir Karabükspor: Mustafa Öğretmenoğlu 16.00 Evkur Yeni Malatyaspor - Aytemiz Alanyaspor: Alper Ulusoy 19.00 Demir Grup Sivasspor - Fenerbahçe: Ali Palabıyık 15 Nisan Pazar 13.30 Kayserispor - Gençlerbirliği: Fırat Aydınus 16.00 Antalyaspor - Atiker Konyaspor: Ümit Öztürk 16.00 Göztepe - Bursaspor: Bülent Yıldırım 19.00 Galatasaray - Medipol Başakşehir: Halil Umut Meler 16 Nisan Pazartesi
20.00 Osmanlıspor - Trabzonspor: Halis Özkahya
Haftanın hakemleri belli oldu Süper Lig'in 29. haftasında görev yapacak hakemler açıklandı. Zirve mücadelesini ilgilendiren Galatasaray-Medipol Başakşehir maçını Halil Umut Meler yönetecek.Süper Lig’de görev alan diğer hakemler ise şöyle:Yarın20.00 Teleset Mobilya Akhisarspor- Beşiktaş: Hüseyin Göçek 14 Nisan Cumartesi 13.30 Kasımpaşa - Kardemir Karabükspor: Mustafa Öğretmenoğlu 16.00 Evkur Yeni Malatyaspor - Aytemiz Alanyaspor: Alper Ulusoy 19.00 Demir Grup Sivasspor - Fenerbahçe: Ali Palabıyık 15 Nisan Pazar 13.30 Kayserispor - Gençlerbirliği: Fırat Aydınus 16.00 Antalyaspor - Atiker Konyaspor: Ümit Öztürk 16.00 Göztepe - Bursaspor: Bülent Yıldırım 19.00 Galatasaray - Medipol Başakşehir: Halil Umut Meler 16 Nisan Pazartesi 20.00 Osmanlıspor - Trabzonspor: Halis Özkahya
Mohamed Salah, İslam Dünyasının futbol elçisi
Salah'ın attığı gollerden sonra secde ederek şükretmesi de tribünlerin heyecanla beklediği anlardan biri haline geldi. Müslüman futbolcunun secde etmesi dünyanın en ünlü taraftarlar gruplarından biri olan Liverpool tribünlerinde yeni bir tezahüratın doğmasına neden oldu. Salah'ın ismi ile başlayan tezahüratın en dikkat çekici cümleleri, "Eğer birkaç gol daha atarsa, ben de Müslüman olacağım." ve "Benim olmak istediğim yer onun oturduğu cami." "Good enough" (yeterince iyi) şarkısının Muhammed Salah'a uyarlanan sözleriyle değişen parçanın orjinali İngiliz grup Dodgy'ye ait. 1996 yılında seslendirilen parça Salah ile tekrar İngiltere'de popüler olmuş durumda.
Mohamed Salah, İslam Dünyasının futbol elçisi Salah'ın attığı gollerden sonra secde ederek şükretmesi de tribünlerin heyecanla beklediği anlardan biri haline geldi. Müslüman futbolcunun secde etmesi dünyanın en ünlü taraftarlar gruplarından biri olan Liverpool tribünlerinde yeni bir tezahüratın doğmasına neden oldu. Salah'ın ismi ile başlayan tezahüratın en dikkat çekici cümleleri, "Eğer birkaç gol daha atarsa, ben de Müslüman olacağım." ve "Benim olmak istediğim yer onun oturduğu cami." "Good enough" (yeterince iyi) şarkısının Muhammed Salah'a uyarlanan sözleriyle değişen parçanın orjinali İngiliz grup Dodgy'ye ait. 1996 yılında seslendirilen parça Salah ile tekrar İngiltere'de popüler olmuş durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >