10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

16 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
16 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

16 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 'Türkiye ile Rusya'yı ayırdık' sözlerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan yanıt geldi, Başbakan Binali Yıldırım, Ege'de yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 'Türkiye ile Rusya'yı ayırdık' sözlerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan yanıt geldi, Başbakan Binali Yıldırım, Ege'de yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Macron'un 'Türkiye'yi Rusya'dan ayırdık' sözlerine Rusya’dan yanıt

                                    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye ile Rusya'yı ayırdık" sözlerine yönelik Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan "Suriye'ye yönelik saldırı Rusya ve Türkiye'yi (birbirinden) ayırmadı" şeklinde yanıt geldi.
Macron'un 'Türkiye'yi Rusya'dan ayırdık' sözlerine Rusya’dan yanıt Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye ile Rusya'yı ayırdık" sözlerine yönelik Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan "Suriye'ye yönelik saldırı Rusya ve Türkiye'yi (birbirinden) ayırmadı" şeklinde yanıt geldi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’dan Macron’a sert mesaj

                                    Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın Türkiye açıklamalarına ilişkin, şunları kaydetti:"Maalesef birçok Avrupalı dostumuz işin ciddiyetinden uzak popülizmi temsil ediyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamalar farklı ülkeler tarafından yalanlandı. Bir Cumhurbaşkanı'na yakışır açıklamalar bekliyoruz. Macron, Rusya ve İran'la yapılan zirveye gelmek istedi. Üçlü toplantıya dahil edilmeyince gelmedi. Bu olaylar Duma'daki saldırıdan önce yaşandı. Biz başından beri kimyasal silahlara da nükler silahlara da karşıyız. Bizim İran ve Rusya'yla Astana süreciyle başlayan ilişkilerimiz oldu. Bu süreçten de önemli kazanımlar elde ettik. Cenevre'yle de bu sürecin taçlandırılması gerekiyor. Bizim farklı düşüncelerimiz olabilir ama Rusya ile ilişkilerimiz, Fransa Cumhurbaşkanı'nın sözleriyle bozulacak değildir. Bu tür açıklamalar doğru açıklamalar değil" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’dan Macron’a sert mesaj Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın Türkiye açıklamalarına ilişkin, şunları kaydetti:"Maalesef birçok Avrupalı dostumuz işin ciddiyetinden uzak popülizmi temsil ediyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamalar farklı ülkeler tarafından yalanlandı. Bir Cumhurbaşkanı'na yakışır açıklamalar bekliyoruz. Macron, Rusya ve İran'la yapılan zirveye gelmek istedi. Üçlü toplantıya dahil edilmeyince gelmedi. Bu olaylar Duma'daki saldırıdan önce yaşandı. Biz başından beri kimyasal silahlara da nükler silahlara da karşıyız. Bizim İran ve Rusya'yla Astana süreciyle başlayan ilişkilerimiz oldu. Bu süreçten de önemli kazanımlar elde ettik. Cenevre'yle de bu sürecin taçlandırılması gerekiyor. Bizim farklı düşüncelerimiz olabilir ama Rusya ile ilişkilerimiz, Fransa Cumhurbaşkanı'nın sözleriyle bozulacak değildir. Bu tür açıklamalar doğru açıklamalar değil" ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım: Didim açıklarındaki kayalığa dikilen Yunan Bayrağı kaldırıldı

                                    Başbakan Binali Yıldırım, "Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin başka kayalıklarda da olduğunu görüyoruz. Didim açıklarında yerleşim yeri olmayan bir kayalığa Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üstüne Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaparak bayrağı oradan kaldırdı." diye konuştu.
Başbakan Yıldırım: Didim açıklarındaki kayalığa dikilen Yunan Bayrağı kaldırıldı Başbakan Binali Yıldırım, "Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin başka kayalıklarda da olduğunu görüyoruz. Didim açıklarında yerleşim yeri olmayan bir kayalığa Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üstüne Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaparak bayrağı oradan kaldırdı." diye konuştu.
Haydarpaşa Garı'nda yangın

                                    Haydarpaşa Tren Garı’nın park alanında bulunan ve daha önce banliyölerde kullanılan eski vagonlarda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Üsküdar ve Kadıköy’den çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.
Haydarpaşa Garı'nda yangın Haydarpaşa Tren Garı’nın park alanında bulunan ve daha önce banliyölerde kullanılan eski vagonlarda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Üsküdar ve Kadıköy’den çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.
THY'den yarı zamanlı iş imkanı

                                    THY'den yarı zamanlı iş arayan üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi. Türk Hava Yolları, 18 kentte bulunan havalimanında part time çalışma arkadaşı aradığını ilan etti.
THY'den yarı zamanlı iş imkanı THY'den yarı zamanlı iş arayan üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi. Türk Hava Yolları, 18 kentte bulunan havalimanında part time çalışma arkadaşı aradığını ilan etti.
Zeytin Dalı Harekatı mobil oyun oldu

                                    Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zekeriya Akgül ve Ahmet Küçük, Zeytin Dalı Harekatı'nın "Afrin SİHA" isimli mobil oyununu yaptı.
Zeytin Dalı Harekatı mobil oyun oldu Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zekeriya Akgül ve Ahmet Küçük, Zeytin Dalı Harekatı'nın "Afrin SİHA" isimli mobil oyununu yaptı.
Rusya, Telegram uygulamasını yasakladı!

                                    Rusya, kripto iletişim uygulaması Telegram’a erişimi engelleme kararı aldı. Ülkenin iletişim ve Telekom düzenleyicisi kurumu olarak faaliyet gösteren Roskomnadzor, mahkeme kararı uyarınca erişimin engellenmesi dışında, Telegram’ın uygulama mağazalarından temelli kaldırılması için Google ve Apple’a istekte bulunulacağını duyurdu.
Rusya, Telegram uygulamasını yasakladı! Rusya, kripto iletişim uygulaması Telegram’a erişimi engelleme kararı aldı. Ülkenin iletişim ve Telekom düzenleyicisi kurumu olarak faaliyet gösteren Roskomnadzor, mahkeme kararı uyarınca erişimin engellenmesi dışında, Telegram’ın uygulama mağazalarından temelli kaldırılması için Google ve Apple’a istekte bulunulacağını duyurdu.
Teknoloji milyarderi Tim Draper: Bitcoin 2022 yılında 250 bin dolar olacak

                                    Bitcoin yatırımcısı milyarder Tim Draper, ABD’nin California eyaletinde kendi ismini taşıyan Draper Üniversitesi’nde 12 Nisan tarihinde düzenlenen 2018Blockchain etkinliğinde, 2022 yılında Bitcoin'in değerinin 250 bin dolar olacağını söyledi.
Teknoloji milyarderi Tim Draper: Bitcoin 2022 yılında 250 bin dolar olacak Bitcoin yatırımcısı milyarder Tim Draper, ABD’nin California eyaletinde kendi ismini taşıyan Draper Üniversitesi’nde 12 Nisan tarihinde düzenlenen 2018Blockchain etkinliğinde, 2022 yılında Bitcoin'in değerinin 250 bin dolar olacağını söyledi.
Hikmet Karaman, Çaykur Rizespor’a haciz işlemi başlattı

                                    Alınan başarısız sonuçların ardından Çaykur Rizespor ile yollarını ayıran Hikmet Karaman, alacaklarından dolayı Karadeniz ekibi hakkında icra işlemi başlattı.
Hikmet Karaman, Çaykur Rizespor’a haciz işlemi başlattı Alınan başarısız sonuçların ardından Çaykur Rizespor ile yollarını ayıran Hikmet Karaman, alacaklarından dolayı Karadeniz ekibi hakkında icra işlemi başlattı.
Derbinin hakemi belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.Fenerbahçe - Beşiktaş derbi mücadelesini hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılığını Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar ve Suat Arslanboğa yapacak.Yarı finalin diğer maçı Galatasaray - Akhisarspor karşılaşmasını ise Barış Şimşek yönetecek. Yardımcılığını da Mehmet Metin, Mehmet Kısal ve Mustafa Öğretmenoğlu yapacak.
Derbinin hakemi belli oldu Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.Fenerbahçe - Beşiktaş derbi mücadelesini hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılığını Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar ve Suat Arslanboğa yapacak.Yarı finalin diğer maçı Galatasaray - Akhisarspor karşılaşmasını ise Barış Şimşek yönetecek. Yardımcılığını da Mehmet Metin, Mehmet Kısal ve Mustafa Öğretmenoğlu yapacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >