10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

17 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
17 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

17 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? AB'nin Türkiye Raporu'nda FETÖ ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı, MHP Lideri Bahçeli'den erken seçim çağrısı geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, AB'nin Türkiye Raporu'nda FETÖ ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı, MHP Lideri Bahçeli'den erken seçim çağrısı geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

AB'nin Türkiye Raporu'nda FETÖ ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Türkiye'nin İlerleme Raporu açıklandı. AB Komisyonu raporunda FETÖ ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı.
AB'nin Türkiye Raporu'nda FETÖ ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Türkiye'nin İlerleme Raporu açıklandı. AB Komisyonu raporunda FETÖ ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı.
MHP Lideri Bahçeli: 26 Ağustos 2018'de erken seçim yapılmalı
MHP Lideri Bahçeli: "MHP takdir hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana koyacaktır. 26 Ağustos'ta erken seçim yapılmalıdır" dedi.Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor. Erken seçim çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli, Adalet Bakanı Gül ile görüştü. Görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü.
MHP Lideri Bahçeli: 26 Ağustos 2018'de erken seçim yapılmalı MHP Lideri Bahçeli: "MHP takdir hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana koyacaktır. 26 Ağustos'ta erken seçim yapılmalıdır" dedi.Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor. Erken seçim çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli, Adalet Bakanı Gül ile görüştü. Görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın Bahçeli'yle görüşeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile yarın bir görüşme yapacağını söyledi.MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla bir yorumum olmayacak ama yarın Bahçeli ile bir görüşmem var" dedi.Görüşme saat 13.30'da gerçekleşecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın Bahçeli'yle görüşeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile yarın bir görüşme yapacağını söyledi.MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla bir yorumum olmayacak ama yarın Bahçeli ile bir görüşmem var" dedi.Görüşme saat 13.30'da gerçekleşecek.
IMF, Türkiye'nin 2018 büyüme beklentisini yükseltti
Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm raporunda, Türkiye'nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 4,3'ten yüzde 4,4'e yükseltti.
IMF, Türkiye'nin 2018 büyüme beklentisini yükseltti Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm raporunda, Türkiye'nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 4,3'ten yüzde 4,4'e yükseltti.
Türkiye ve İran arasında ilk para transferi gerçekleşti
Türkiye ve İran arasında ilk defa farklı bir para birimi olmadan para transferi gerçekleşti. İran hükümetine bağlı haber ajansı IRNA, İran ile Türkiye arasındaki ilk para takasının (döviz swap) dün gerçekleştiğini açıkladı. Böylece iki ülkenin para birimleri, ilk defa ABD doları veya euro gibi üçüncü bir rezerv para birimine ihtiyaç duymadan takas edilmiş oldu.
Türkiye ve İran arasında ilk para transferi gerçekleşti Türkiye ve İran arasında ilk defa farklı bir para birimi olmadan para transferi gerçekleşti. İran hükümetine bağlı haber ajansı IRNA, İran ile Türkiye arasındaki ilk para takasının (döviz swap) dün gerçekleştiğini açıkladı. Böylece iki ülkenin para birimleri, ilk defa ABD doları veya euro gibi üçüncü bir rezerv para birimine ihtiyaç duymadan takas edilmiş oldu.
SGK'ya fazladan ödenen sigorta primleri geri ödenecek
SGK İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi'ne bir dilekçeyle başvurarak fazladan ödenen bedeli geri isteyebilecek. SGK talep üzerine fazla yapılan ödeme olup olmadığını kontrol edip, işverence böyle bir paranın yatırılıp yatırılmadığına bakacak. Yatırılmadıysa talep reddedilecek. Yatırıldığının tespiti halinde tutar talep tarihini takip eden ay içinde bir defaya mahsus ödenecek.
SGK'ya fazladan ödenen sigorta primleri geri ödenecek SGK İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi'ne bir dilekçeyle başvurarak fazladan ödenen bedeli geri isteyebilecek. SGK talep üzerine fazla yapılan ödeme olup olmadığını kontrol edip, işverence böyle bir paranın yatırılıp yatırılmadığına bakacak. Yatırılmadıysa talep reddedilecek. Yatırıldığının tespiti halinde tutar talep tarihini takip eden ay içinde bir defaya mahsus ödenecek.
İBB tarafından üretilen sürücüsüz elektrikli toplu taşıma aracı tanıtıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Dünya Akıllı Şehirler Kongresi"nde İETT'nin geliştirdiği sürücüsüz elektrikli araç tanıtıldı.
İBB tarafından üretilen sürücüsüz elektrikli toplu taşıma aracı tanıtıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Dünya Akıllı Şehirler Kongresi"nde İETT'nin geliştirdiği sürücüsüz elektrikli araç tanıtıldı.
Huawei P20 ve P20 Pro, ilk 10 saniyede 15 milyon dolarlık satış yaptı
Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, geçen ay satışa sunduğu P20 ve P20 Pro modelleriyle ilk 10 saniyede 15 milyon dolarlık satış rakamına ulaştı.
Huawei P20 ve P20 Pro, ilk 10 saniyede 15 milyon dolarlık satış yaptı Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, geçen ay satışa sunduğu P20 ve P20 Pro modelleriyle ilk 10 saniyede 15 milyon dolarlık satış rakamına ulaştı.
Milli futbolcu Olcan Adın’ın acı günü
Teleset Mobilya Akhisarspor’un milli futbolcusu Olcan Adın’ın annesi Aysel Adın yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybetti. Aysel Adın, bugün son yolculuğuna uğurlandı.
Milli futbolcu Olcan Adın’ın acı günü Teleset Mobilya Akhisarspor’un milli futbolcusu Olcan Adın’ın annesi Aysel Adın yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybetti. Aysel Adın, bugün son yolculuğuna uğurlandı.
Onur Kıvrak sezonu kapattı
Trabzonspor’da Osmanlıspor karşısında alınan beraberliğin şoku atlatılmadan bir kötü haber daha geldi. Onur Kıvrak, dizindeki sakatlık nedeniyle sezonu kapattı.
Onur Kıvrak sezonu kapattı Trabzonspor’da Osmanlıspor karşısında alınan beraberliğin şoku atlatılmadan bir kötü haber daha geldi. Onur Kıvrak, dizindeki sakatlık nedeniyle sezonu kapattı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >