10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

24 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
24 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

24 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Başbakan Yıldırım, AKPM'nin seçimlerin ertelenmesi çağrısına sert cevap verdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, 24 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Başbakan Yıldırım, AKPM'nin seçimlerin ertelenmesi çağrısına sert cevap verdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Başbakan Yıldırım: Avrupa Konseyi kendi işine baksın
Başbakan Yıldırım, AKPM'nin seçimlerin ertelenmesi çağrısı ile ilgili, "Avrupa Konseyi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak, Türkiye yapacak." dedi.
Başbakan Yıldırım: Avrupa Konseyi kendi işine baksın Başbakan Yıldırım, AKPM'nin seçimlerin ertelenmesi çağrısı ile ilgili, "Avrupa Konseyi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak, Türkiye yapacak." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda çok garip bir senaryo ortada
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar bu senaryo nasıl oynanacak, bunu göreceğiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda çok garip bir senaryo ortada Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar bu senaryo nasıl oynanacak, bunu göreceğiz." dedi.
Üç partiden ortak cumhurbaşkanı adayı
Adalet Partisi (AP), Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi (DYP), cumhurbaşkanı adaylarının AP Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz olacağını açıkladı.
Üç partiden ortak cumhurbaşkanı adayı Adalet Partisi (AP), Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi (DYP), cumhurbaşkanı adaylarının AP Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz olacağını açıkladı.
Borcunu kapatana yüzde 20 indirim
TOKİ'den taksitle konut alan vatandaşlara borçlarını peşin ödemeleri halinde yüzde 20 indirim sağlayan uygulama bugün itibariyle başladı.
Borcunu kapatana yüzde 20 indirim TOKİ'den taksitle konut alan vatandaşlara borçlarını peşin ödemeleri halinde yüzde 20 indirim sağlayan uygulama bugün itibariyle başladı.
Rusya'ya domates ihracatında gelişme
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi'nden (Rosselkhoznadzor) yapılan açıklamaya göre, 24 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere, 5 Türk şirketine daha domates ithalatı için izin verildiği bildirildi.
Rusya'ya domates ihracatında gelişme Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi'nden (Rosselkhoznadzor) yapılan açıklamaya göre, 24 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere, 5 Türk şirketine daha domates ithalatı için izin verildiği bildirildi.
Alışveriş kredisi ile en çok cep telefonu satın alındı
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, dernek, e-ticarette ödeme yöntemleriyle ilgili bir araştırma yaptı. Araştırma verileri, internetten alışverişlerde en çok hangi ödeme yönteminin kullanıldığını ve hangi ürünlerin satın alındığını ortaya koydu.Verilere göre, Ocak 2017-Nisan 2018 tarihleri arasında verilen siparişlerin yüzde 82’sinde kredi kartı ve banka kartı kullanıldı. Müşterilerin sadece yüzde 1’lik kısmı 2 veya daha fazla ödeme tipini tercih etti. Kartla ödemeyi sırasıyla yüzde 10 ile kapıda ödeme, yüzde 7 ile havale, yüzde 1 ile alışveriş kredisi ödeme yöntemleri takip etti.
Alışveriş kredisi ile en çok cep telefonu satın alındı Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, dernek, e-ticarette ödeme yöntemleriyle ilgili bir araştırma yaptı. Araştırma verileri, internetten alışverişlerde en çok hangi ödeme yönteminin kullanıldığını ve hangi ürünlerin satın alındığını ortaya koydu.Verilere göre, Ocak 2017-Nisan 2018 tarihleri arasında verilen siparişlerin yüzde 82’sinde kredi kartı ve banka kartı kullanıldı. Müşterilerin sadece yüzde 1’lik kısmı 2 veya daha fazla ödeme tipini tercih etti. Kartla ödemeyi sırasıyla yüzde 10 ile kapıda ödeme, yüzde 7 ile havale, yüzde 1 ile alışveriş kredisi ödeme yöntemleri takip etti.
YouTube'a yüklenen ilk video 13 yaşında!
Platformun kurucu ortaklarından Jawed Karim'in de yer aldığı hayvanat bahçesi temalı ilk YouTube videosu üzerinden tam olarak 13 yıl geçti.
YouTube'a yüklenen ilk video 13 yaşında! Platformun kurucu ortaklarından Jawed Karim'in de yer aldığı hayvanat bahçesi temalı ilk YouTube videosu üzerinden tam olarak 13 yıl geçti.
Aziz Yıldırım: Şenol Güneş tiyatro oynamıştır
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu derbide yaşanan olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.Aziz Yıldırım: “1995-96 yılıydı. Trabzon’da Otto Baric’in sırtına taş geldi ve o da yere düştü. Sonra Fenerbahçe takımı sahadan ayrıldı. O gün Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı, 1 yıl ceza aldı. Cezamızı çektik. Otto Baric’e o gün Türk medyası her türlü hakareti, her türlü suçlamayı yaptı. Şenol Güneş, televizyonlarda ‘Yandım Allah’ gibisinden, herkesi suçlayacak açıklamalar yaptı. Perşembe günü burada, sayın Güneş bir tiyatro oynamıştır."
Aziz Yıldırım: Şenol Güneş tiyatro oynamıştır Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu derbide yaşanan olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.Aziz Yıldırım: “1995-96 yılıydı. Trabzon’da Otto Baric’in sırtına taş geldi ve o da yere düştü. Sonra Fenerbahçe takımı sahadan ayrıldı. O gün Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı, 1 yıl ceza aldı. Cezamızı çektik. Otto Baric’e o gün Türk medyası her türlü hakareti, her türlü suçlamayı yaptı. Şenol Güneş, televizyonlarda ‘Yandım Allah’ gibisinden, herkesi suçlayacak açıklamalar yaptı. Perşembe günü burada, sayın Güneş bir tiyatro oynamıştır."
Şenol Güneş'e müdahale eden doktor konuştu
Fenerbahçe-Beşiktaş maçında başından yaralanan Şenol Güneş'e müdahale eden doktor ilk kez konuştu.Prof. Dr. Yunus Aydın, staplerin (zımba) hastanelerinde atılmadığını, ilk müdahalenin statta yapıldığını belirten Aydın, “Stapleri doktor Sarper bey (Sarper Çetinkaya) atıyor. Ben konuyu beyin cerrahisi yönünden değerlendirdim. Normal bir deriye stapler atmak... Bunu hoca yaptırır mı, bu olur mu, ben düşünemiyorum. ‘Kafanda hiç bir şey yok. Ben sana senaryo için stapler atıyım’ desem kabul eder misin? Ben kabul etmem. Şenol hoca da etmez. Şenol hocayı ben tanıyorum. Kafasında hiçbir şey yokken kafasına stapler attırmaz. Hoca pimpirikli adamdır” diye konuştu.
Şenol Güneş'e müdahale eden doktor konuştu Fenerbahçe-Beşiktaş maçında başından yaralanan Şenol Güneş'e müdahale eden doktor ilk kez konuştu.Prof. Dr. Yunus Aydın, staplerin (zımba) hastanelerinde atılmadığını, ilk müdahalenin statta yapıldığını belirten Aydın, “Stapleri doktor Sarper bey (Sarper Çetinkaya) atıyor. Ben konuyu beyin cerrahisi yönünden değerlendirdim. Normal bir deriye stapler atmak... Bunu hoca yaptırır mı, bu olur mu, ben düşünemiyorum. ‘Kafanda hiç bir şey yok. Ben sana senaryo için stapler atıyım’ desem kabul eder misin? Ben kabul etmem. Şenol hoca da etmez. Şenol hocayı ben tanıyorum. Kafasında hiçbir şey yokken kafasına stapler attırmaz. Hoca pimpirikli adamdır” diye konuştu.
Galatasaray-Beşiktaş derbisinin biletleri yarın satışa çıkacak
Bu hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de ligin kaderini belirleyecek karşılaşmada Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Kritik derbinin biletleri, yarın satışa sunulacak. Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmanın biletlerinin yarın GS Bonus Kart ve GS Mobile sahipleri için satışa çıkarılacağı aktarıldı.Biletlerin genel satışının 26 Nisan Perşembe günü yapılacağı bildirildi.
Derbi maçın bilet fiyatları, 100 ile bin lira arasında değişiyor.
Galatasaray-Beşiktaş derbisinin biletleri yarın satışa çıkacak Bu hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de ligin kaderini belirleyecek karşılaşmada Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Kritik derbinin biletleri, yarın satışa sunulacak. Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmanın biletlerinin yarın GS Bonus Kart ve GS Mobile sahipleri için satışa çıkarılacağı aktarıldı.Biletlerin genel satışının 26 Nisan Perşembe günü yapılacağı bildirildi. Derbi maçın bilet fiyatları, 100 ile bin lira arasında değişiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >