10 kült filmden 10 şahane kült replik

10 kült filmden 10 şahane kült replik
10 kült filmden 10 şahane kült replik

Bazı filmler hayatımızı değiştirir, işte böyle filmlerden şahane replikler

Sinema dünyası günümüzde bizi son derece etkilemektedir. Teknolojinin gelişmesi ile efekt kalitesi Everest Dağı'nı geçen filmler ortaya çıkarılmaktadır. 3 boyutlu filmler ile başımız dönmekte, efektlerin gerçekçiliği ve mükemmelliği ile izlediğimiz filme hayran kalmaktayız. Hele ki son dönemlerde ortaya çıkan çizgi roman karakterlerinin filmleştirilmesi modası, insanların kaçırmadan her filmi izlemesini sağlamaktadır. Fakat bir de filmin konusu gereği, konunun işleyişi gereği ya da mükemmel oyunculuklar bizi bizden almaktadır. Böyle filmleri izlediğimiz zaman hayatımızı değiştirmek için bir şeyler yapmaya çalışırız. Kült diye adlandırılan bu güzel filmlerde geçen konuşmalardan etkileniriz. İşte biz de bu güzel repliklerden birkaçını sizler için derledik.
The Illusionist/Sihirbaz 

                                    Her izlendiğinde hayranlıklar bırakan filmden o güzel replik

 “Sırrı arıyorsunuz ama bulamazsınız. Çünkü siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.”
The Illusionist/Sihirbaz Her izlendiğinde hayranlıklar bırakan filmden o güzel replik “Sırrı arıyorsunuz ama bulamazsınız. Çünkü siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.”
Star Wars serisinin 3. filmi Sith’in İntikamı

                                    İlk 3 ve son 3 filmlik seri gelmiş geçmiş en iyi uzay temalı film olarak gösterilmektedir. Bunda etkili olan muhteşem oyunculuklar, muhteşem senaryo ve muhteşem efektlerdir. 3. Filmden güzel bir replik

“Doğru olduğuna inandığın şeyi yapmalısın. Korku, yerel düzenin kurulmasını sağlayacaktır. Gücün zayıf zihinler üzerinde büyük bir etkisi vardır.”
Star Wars serisinin 3. filmi Sith’in İntikamı İlk 3 ve son 3 filmlik seri gelmiş geçmiş en iyi uzay temalı film olarak gösterilmektedir. Bunda etkili olan muhteşem oyunculuklar, muhteşem senaryo ve muhteşem efektlerdir. 3. Filmden güzel bir replik “Doğru olduğuna inandığın şeyi yapmalısın. Korku, yerel düzenin kurulmasını sağlayacaktır. Gücün zayıf zihinler üzerinde büyük bir etkisi vardır.”
Braveheart/Cesur Yürek

                                    Efsane filmlerden biri olan Cesur Yürek filmi birçok güzel replik barındırmaktadır. Bunlardan birisi de

“Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz.”
Braveheart/Cesur Yürek Efsane filmlerden biri olan Cesur Yürek filmi birçok güzel replik barındırmaktadır. Bunlardan birisi de “Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz.”
The Godfather/Baba

                                    3 filmlik seri olan The Godfather efsaneler köşesinde yerini altın harflerle almaktadır. İzleyen tekrar izler izlemeyene anlatır The Godfather'ı. Böyle güzel bir seriden de kült bir replik

“Ailesi ile vakit geçirmeyen adam gerçek bir 'adam' değildir.”
The Godfather/Baba 3 filmlik seri olan The Godfather efsaneler köşesinde yerini altın harflerle almaktadır. İzleyen tekrar izler izlemeyene anlatır The Godfather'ı. Böyle güzel bir seriden de kült bir replik “Ailesi ile vakit geçirmeyen adam gerçek bir 'adam' değildir.”
The Shawshank Redemption/Easretin Bedeli

                                    İMDb sıralamasında bir numaradaki yerini uzun yıllardır bırakmayan Esaretin Bedeli filmi birçoğumuzun hayatını şekillendirmesinde ön ayak olmuştur. 

“Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez.”
The Shawshank Redemption/Easretin Bedeli İMDb sıralamasında bir numaradaki yerini uzun yıllardır bırakmayan Esaretin Bedeli filmi birçoğumuzun hayatını şekillendirmesinde ön ayak olmuştur. “Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez.”
The Prestige/Prestij

                                    Birbirinden güzel replikleri ile hayatımıza damga vuran kült filmlerden bir tanesi de Prestij filmidir. 

“Anlatman için peşinden koşarlar ama söylediğin anda gözlerinde bir hiç olursun, bir hiç. Sır hiç kimseyi etkilemez ama kullandığım hile her şeydir.”
The Prestige/Prestij Birbirinden güzel replikleri ile hayatımıza damga vuran kült filmlerden bir tanesi de Prestij filmidir. “Anlatman için peşinden koşarlar ama söylediğin anda gözlerinde bir hiç olursun, bir hiç. Sır hiç kimseyi etkilemez ama kullandığım hile her şeydir.”
Scarface/Yaralı Yüz

                                    “Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka bir şey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın.”
Scarface/Yaralı Yüz “Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka bir şey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın.”
Fight Club/Dövüş Kulübü

                                    “Ben diyorum ki asla tam olma. Ben diyorum ki, mükemmel olmaktan vazgeç.”
Fight Club/Dövüş Kulübü “Ben diyorum ki asla tam olma. Ben diyorum ki, mükemmel olmaktan vazgeç.”
Forrest Gump

                                    Kült filmler arasında adını hiç unutturmayacak bir yere getiren Forrest Gump filmi de izleyen herkesin farklı düşüncelere dalmasına neden olmuştur. 

“Annem her zaman hayatın bir kutu çikolata gibi olduğunu söyler. Asla içinde ne olduğunu tam olarak bilemezsin.”
Forrest Gump Kült filmler arasında adını hiç unutturmayacak bir yere getiren Forrest Gump filmi de izleyen herkesin farklı düşüncelere dalmasına neden olmuştur. “Annem her zaman hayatın bir kutu çikolata gibi olduğunu söyler. Asla içinde ne olduğunu tam olarak bilemezsin.”
10-	The Matrix

                                    3 filmlik The Matrix serisi de kült filmler arasında yerini korumaktadır. Ve Matrix hikayesinin başlamasını içeren repliği söyleyelim.

“Mavi hapı alırsan hikaye biter, yatağında uyanır ve istediğin şeye inanırsın. Kırmızı hapı alırsan mucize ülkesinde kalırsın ve sana tavşan deliğinin ne kadar derin olduğunu gösteririm.”
10- The Matrix 3 filmlik The Matrix serisi de kült filmler arasında yerini korumaktadır. Ve Matrix hikayesinin başlamasını içeren repliği söyleyelim. “Mavi hapı alırsan hikaye biter, yatağında uyanır ve istediğin şeye inanırsın. Kırmızı hapı alırsan mucize ülkesinde kalırsın ve sana tavşan deliğinin ne kadar derin olduğunu gösteririm.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >