10 milyondan fazla insan incelendi: Sinovac aşısının etkinlik sonuçları açıklandı

Arşiv
Arşiv

Türkiye’nin de satın aldığı Çin menşeili Sinovac aşısının Şili’deki ilk ‘gerçek yaşam’ rapor sonuçları açıklandı. Şili hükümeti, CoronaVac'ın semptomatik vakalara karşı yüzde 67 oranında koruma sağladığını duyurdu.

Şili hükümeti, Çin aşısının ilk gerçek etkinlik araştırma sonuçlarını paylaştı. Çalışma, aşının klinik çalışmaların dışında ne kadar etkili olduğunu ortaya koydu.

  • Çinli Sinovac firmasının koronavirüs aşısı Coronavac, hastaneye yatışları önlemede yüzde 85, ölümleri önlemede yüzde 80 etkili. Aşı, semptomatik vakaları önlemede ise yüzde 67 etkinlik gösteriyor.

10.5 milyon kişi üzerinde etkinliği incelendi

Araştırmada 2 Şubat ve 1 Nisan arasında CoronaVac aşısı olan 10,5 milyon kişi üzerindeki etkinliğini inceledi.

Veriler, aşının klinik çalışmalardaki etkinliği ile tutarlılık gösterdi.

Türkiye'deki sonuçları

Türkiye'deki denemelerde aşının, semptomatik vakaları önlemede yüzde 83,5 ağır hastalıkları ve hastaneye yatışları önlemede yüzde 100 etkinliğe sahip olduğu belirtilmişti.

Brezilya'da yapılan araştırmalarda da, aşının, hastaneye yatışları önlemede yüzde 83.7 etkili olduğu açıklanmıştı.

Endonezya aşının etkinlik oranını yüzde 65 olarak açıklarken Türkiye’de Sinovac aşısının etkinlik oranını yüzde 83,5 olarak duyurmuştu. Faz-3 klinik çalışmalarına ilişkin hazırlanan raporda hastaneye yatışı engelleme oranının ise yüzde 100 olduğu belirtilmişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >