10 yılda 7 ameliyat geçirdi, kanser olmadığı ortaya çıktı

Salih Murat
Salih Murat

Kolon kanseri teşhisiyle 10 yılda 7 ameliyat geçiren gencin, kanser olmadığı ortaya çıktı.

Adana'da, 10 yıl önce “kolon i” teşhisi konulan 26 yaşındaki Salih Murat, 7 ameliyat geçirip 26 kiloya düştükten sonra kanser olmadığı anlaşıldı.

Salih Murat'ın acı dolu hikayesi 2006 yılında ve henüz 16 yaşındayken başladı. Karnında başlayan ani ağrılarla başvurduğu hastanede "kolon kanseri" teşhisi konularak onkoloji kliniğinde tedavi gören Salih Murat, bir türlü iyileşemedi.

55 kilodan 26 kiloya kadar düşen gence, ağrıları ve atakları geçmeyince bağırsağında bulunan bir kitlenin yırtılmaya neden olduğu bilgisi verildi. Salih Murat, bunun üzerine birçok kez operasyon geçirse de, hiçbir tedaviden olumlu sonuç alınamadı. Talihsiz genç, hastalığına çare bulmak için ailesi tarafından hastane hastane dolaştırıldı. Yurt içinde birçok hastaneye başvuran, ve gittiği her hastanede "Yapılacak bir şey kalmamış sabahı göremez" denilen gencin, onkoloji servislerinde yıllarca aldığı kemoterapinin ardından saçları döküldü.

Doğru tedavi ile 1 yılda iyileşti
10 yıldır kanser olduğu sanılan hastanın, aslında "Crohn" iltihaplı bağırsak hastası olduğu öğrenildi. Yanlış teşhis yüzünden 10 yılının yaşam mücadelesi vermekle ve ameliyatlarla geçtiğini belirten Salih Murat, tedavi boyunca bıçak altına hiç yatmadığını ve ağrı kesici kullanmadan doğru tedavi yöntemleri sayesinde 1 yılda iyileştiğini söyledi.

İkinci üniversiteyi okuyor
Hayatına kaldığı yerden devam etmek isteyen Salih Murat, şimdi özel bir şirkette çalışıyor ve ikinci üniversiteyi okuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >