100'üncü saatin ardından gelen kurtuluşlar

Diyarbakır'da kurtarma çalışması
Diyarbakır'da kurtarma çalışması

'Asrın felaketi' olarak nitelenen depremlerde 100 saatin ardından Kahramanmaraş, Hatay ve Diyarbakır'dan kurtarma haberleri geldi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının 5. gününde Kahramanmaraş ve Diyarbakır'dan kurtarma haberleri geldi.

99. SAAT

Kahramanmaraş'ta bir mucize kurtuluş daha yaşandı. Enkaz altında iki kız kardeşin sesi duyuldu.

Kardeşlerden biri enkazdan çıkarıldı. Kardeşlerden biri enkazdan 99. saatte çıkarıldı.

Diğer kardeşin bulunduğu yere ulaşabilmek için ekipler 2 saat daha çalışma yürüttü ve kurtarılan kızın kardeşi 101. saatte kurtarıldı.

100. SAAT

100'üncü saatte Kahramanmaraş ve Diyarbakır'dan kurtarma haberleri geldi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta UMKE, Polis Arama Kurtarma ve Yıldırım Belediyesi ekipleri, çalışmalarını Ali Sezai Efendi Caddesi'nde yıkılan 3 katlı apartmanın enkazında yoğunlaştırdı.

Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan Suriye uyruklu Fatma Karuş ile iletişim kurdu. Yapılan çalışmanın ardından genç kadın, 14 saatlik çalışma sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

Depremden 100 saat sonra enkazdan çıkarılan kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır'da yıkılan binalardan merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı'nda ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekipler, enkazda bulunan 32 yaşındaki Sebahat Varlı ile 10 yaşındaki oğlu Serhat'a ulaştı.

İlk müdahaleleri enkazda yapılan Sebahat ve Serhat Varlı, çalışmalar sonucu 100. saatte kurtarıldı.

101. SAAT

Hatay'da 600 evler enkazından bir kişi 101. saatlik enkaz altındaki mücadelesinin ardından sağ olarak çıkarıldı.

35 yaşındaki Rıdvan isimli kişi, "Yanımda 2 kişi daha vardı" dedi. Alanda çalışma devam ediyor.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da devam eden 26 yaşındaki Fatma Karuş enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

Depremin ardından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde faaliyet yürüten Konya Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekipleri, Reşit Gümüşer İlkokulu yanındaki bir apartmanın enkazında çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ekipler, yaklaşık 9 saatlik çalışma sonucu, üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Zişan Kaya'yı 101'inci saatte kurtardı.

Enkazdan çıkarılan Zişan Kaya, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

102. SAAT

102. saatte art arda mucize kurtuluşlar devam ediyor. Hatay'da enkazdan iki kişi çıkarıldı.

Özbekistanlı ekip, 102 saat sonra Antakya'da 32 yaşındaki kişiyi sağ çıkardı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Antakya'da yurt içi ve yurt dışından arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları 5'inci gününde sürüyor.

Enkazdan seslerin geldiği bölgede yoğunlaşan ekipler, termal kameralar ve yerli bir firmanın savunma sanayisi için ürettiği Duvar Arkası Radar (DAR) cihazıyla depremzedenin konumunu tespit etti, bulunduğu yerden kurtardı.

Elbistan'dan da bir mucize çıktı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 102 saat sonra bir kişi, enkazdan sağ çıkarıldı.

UMKE, Polis Arama Kurtarma ekipleri, çalışmalarını Yeşilyurt Mahallesi Kübra Sitesi'nin 7 katlı binası enkazında sürdürdü.

Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan 33 yaşındaki Mustafa Sami Şahin ile iletişim kurdu. Yapılan çalışmanın ardından Şahin, 12 saatlik çalışma sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

103. SAAT: Aynı enkazdan 6 kişi kurtarıldı

İskenderun'da geceden beri devam eden kurtarma çalışmalarında depremden 103 saat sonra Arzu Apartmanı enkazından 2'si karı koca 6 kişi sağ çıkarıldı.

Çay Mahallesi'ndeki 5 katlı Arzu Apartmanı'nın enkazında görev yapan asker, polis, İHH ve TÜGVA Kocaeli ekibi, yığınların altında ses tespit etti.

Apartmanın birinci katında karşılıklı ikamet eden iki ailenin 8 ferdinin enkaz altında olduğunu değerlendiren ekipler, buradaki kurtarma faaliyetlerini iş makinelerinin de yardımıyla titizlikle yürütüyor.

Ekipler, uzun uğraşlar sonucu Yasemin ve Kadir Oktay çiftinin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi depremden 103 saat sonra bulundukları yerden çıkardı. Yaralı depremzedeler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Aynı binada başka kişilerin de olduğu, kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Kritik saatlerde bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Gaziantep'te yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etti.

UMKE, Polis Arama Kurtarma ekipleri, çalışmalarını İslahiye ilçesi Hacı Ali Öztürk Mahallesi Zaman Apartmanları B Blok enkazında sürdürdü.

Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan 66 yaşındaki Murat Vural ile iletişim kurdu. Yapılan çalışmanın ardından Vural, 10 saatlik çalışma sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

Depremden 103 saat sonra enkazdan çıkarılan Vural, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Murat Vural'ın enkazdan çıkarılmasının ardından oğlu Şevket kendisine sarıldı, kızı Nursefa ise "Burdayız baba, korkma" diye seslendi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekiplerin Antakya ilçesindeki Cebrail Mahallesi'nde yürüttüğü çalışmalarda, bir binanın enkazında sağ kişilerin olduğu tespit edildi.

Çalışmalar neticesinde, Zeynep Ela Parlak isimli 3,5 yaşındaki kız çocuğu enkazdan kurtarıldı.

Depremin 103. saatinde enkazdan sağ çıkarılan Zeynep Ela Parlak, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş - Onikişubat

Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde Özdemir Apartmanı'nın enkazında çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Apartmanın birinci kat seviyesindeki çalışma sonucu Suriye uyruklu olduğu öğrenilen 15 yaşındaki Ayşe Mustafa enkazdan kurtarıldı.

Depremin 103. saatinde enkazdan çıkarılan Ayşe Mustafa, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

104. SAAT

Adıyaman'da 60 yaşındaki Eyüp Ak, 5. günde saatler süren çalışma sonucu enkazdan çıkarıldı.

Hastaneye kaldırılan Ak'ın ailesi enkazın başında çıkarılmasını bekliyordu.

Aynı apartmanın enkazında başka insanların da olduğu değerlendiriliyor. Bölgedeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

105. SAAT

Hatay'ın Antakya ilçesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekipler, Armutlu Mahallesi Işık Sokağı'ndaki bir binanın enkazında sağ kalanların olduğunu tespit etti.

Çalışmalar sonucu 3 katlı evin enkazından önce 1,5 yaşındaki Yusuf Hüseyin, 20 dakika sonra da 7 yaşındaki ağabeyi Muhammed Hüseyin kurtarıldı.

Muhammed, kurtarma sırasında ekiplerden kavurma ile kola istedi. Kurtarma ekibinin lideri, Muhammed ambulansa binerken "Beni bul, sana kavurma kola ısmarlayacağım" dedi.

Gaziantep - Nizip

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 105 saat sonra biri çocuk 2 kişi, yaralı olarak çıkarıldı.

Fatih Sultan Mahallesi'ndeki 6 katlı Furkan Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından biri çocuk 2 kişi çıkarıldı. Depremin üzerinden geçen 105 saat sonra ulaşılan yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

107. SAAT

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 1 kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gaziantep - Nizip

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 107 saat sonra bir kadın yaralı olarak çıkarıldı.

Fatih Sultan Mahallesi'ndeki 6 katlı Furkan Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından çıkarılan kadın hastaneye kaldırıldı. Aynı enkazdan yaklaşık 2 saat önce biri çocuk iki kişi kurtarılmıştı.

Adıyaman

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye giden Tunceli AFAD ve Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK), özel harekat polisleri, Türkiye Taş Kömürü (TTK), Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ile UMKE ekipleriyle Adıyaman'da enkaz altındaki insanları kurtarmaya devam ediyor.

Ekipler, İl Müftülüğü mevkisindeki Çınar Apartmanı’nın enkazında, aldıkları ses üzerine çalışma yaptı. İş makineleri desteğinde enkaz altına giren ekipler Ayhan Polat’a ulaştı.

Ekiplerin uzun uğraşları sonucu enkazdan 107 saat sonra sağ çıkarılan Polat'a ilk müdahale burada yapıldı.

Arama kurtarma ekibinin megafonla "Allah'ımıza şükürler olsun canlı" şeklindeki anonsu üzerine çevredekiler büyük sevinç yaşadı.

Polat ambulansla hastaneye kaldırıldı.

108. SAAT

Kahramanmaraş'ta yapılan arama kurtarma çalışmalarında 45 yaşındaki bir erkek daha çıkarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >