105 bin doları gözden çıkarabilen 4 Türk, Titanic’i görecek

Titanic'e tur düzenlenecek.
Titanic'e tur düzenlenecek.

Amerikalı bir şirket özel geliştirilen bir denizaltıyla Titanic’e turlar düzenleyecek. Tura Türkiye’den yalnızca 4 kişi katılabilecek.

Denizcilik tarihinin en büyük trajedilerinden olan Titanic’e, Amerikalı bir şirket özel geliştirilen bir denizaltıyla 2018’de tur düzenleyeceğini açıkladı. Hürriyet’te yer alan haberin detayları şöyle:

Türkiye’ye 4 kişilik kontenjan

                                    1912 yılında buz dağına çarparak batan Titanic’i 1985 yılına kadar gören olmadı. Denizbilimci Robert Ballard ve ekibi, 1985’te Titanic’i ilk kez fotoğrafladı. Titanic’e 1997 yılında, yönetmen James Cameron tarafından beyaz perdeye yansıdı. Film 11 dalda Oscar aldı. James Cameron film için birçok kez Titanic’i ziyaret etti.

  
Bugüne kadar yolculuğun maliyeti ve uygun ekipmanın yaygın bulunmaması nedeniyle Titanic’in ziyaretçileri çoğunlukla bilimadamları oldu. Ancak ABD’li bir şirket bu yıl Titanic’e ziyaretçi götüreceğini açıkladı. Özel imal edilmiş bir denizaltıyla yapılacak seyahat için dünya çapında 100 kişilik kota olduğu belirtildi. ABD’li şirket, Türkiye’deki çözüm ortağı Sekai Tur için de 4 kontenjan ayırdı.
Türkiye’ye 4 kişilik kontenjan 1912 yılında buz dağına çarparak batan Titanic’i 1985 yılına kadar gören olmadı. Denizbilimci Robert Ballard ve ekibi, 1985’te Titanic’i ilk kez fotoğrafladı. Titanic’e 1997 yılında, yönetmen James Cameron tarafından beyaz perdeye yansıdı. Film 11 dalda Oscar aldı. James Cameron film için birçok kez Titanic’i ziyaret etti. Bugüne kadar yolculuğun maliyeti ve uygun ekipmanın yaygın bulunmaması nedeniyle Titanic’in ziyaretçileri çoğunlukla bilimadamları oldu. Ancak ABD’li bir şirket bu yıl Titanic’e ziyaretçi götüreceğini açıkladı. Özel imal edilmiş bir denizaltıyla yapılacak seyahat için dünya çapında 100 kişilik kota olduğu belirtildi. ABD’li şirket, Türkiye’deki çözüm ortağı Sekai Tur için de 4 kontenjan ayırdı.
3 saatlik tur yapılacak

                                    Sekai Tur Ceo’su Kemal Sezer, Titanic’e yapılacak seyahati şöyle anlattı: “Yolculuk özel dizayn edilmiş bir denizaltı ile yapılacak. Denizaltıda 4 yolcu ve 1 mürettebat olacak. Denizaltının önünde ve arkasında 50 cm’lik iki lumboz var. Denizaltının yaklaşık ağırlığı 9 ton. Boyu ise sadece 7 metre. Dışı karbon fiberle güçlendirilmiş. İçerideki oksijeni ve enerjisi 90 saat muhafaza edebiliyor. İniş 90 dakika sürecek. Denizaltı dakikada 50 metre inecek. Suyun altında ise 3 saat kalacak.Titanic’in enkazı 2 parçalı. İki parça arasında da yaklaşık 600 metre mesafe var. Biz iki tarafı da görmeyi planlıyoruz. Titanic’in en etkileyici yeri ön kısmı. Ancak filmde de görülen o meşhur merdivenlerini de yakından görme şansımız olacak. Geminin arka kısmında ise yolculardan kalan eşyalar bulunuyor.Dalış gece ya da gündüz gerçekleşebilir. Ancak dalıştan önce, okyanustaki dalış platformunda bir hafta geçirecek ve eğitim alacaklar. Platforma helikopterle ulaşacağız. Platformda herkesin bir odası olsa da, lüks bir yer değil.”
3 saatlik tur yapılacak Sekai Tur Ceo’su Kemal Sezer, Titanic’e yapılacak seyahati şöyle anlattı: “Yolculuk özel dizayn edilmiş bir denizaltı ile yapılacak. Denizaltıda 4 yolcu ve 1 mürettebat olacak. Denizaltının önünde ve arkasında 50 cm’lik iki lumboz var. Denizaltının yaklaşık ağırlığı 9 ton. Boyu ise sadece 7 metre. Dışı karbon fiberle güçlendirilmiş. İçerideki oksijeni ve enerjisi 90 saat muhafaza edebiliyor. İniş 90 dakika sürecek. Denizaltı dakikada 50 metre inecek. Suyun altında ise 3 saat kalacak.Titanic’in enkazı 2 parçalı. İki parça arasında da yaklaşık 600 metre mesafe var. Biz iki tarafı da görmeyi planlıyoruz. Titanic’in en etkileyici yeri ön kısmı. Ancak filmde de görülen o meşhur merdivenlerini de yakından görme şansımız olacak. Geminin arka kısmında ise yolculardan kalan eşyalar bulunuyor.Dalış gece ya da gündüz gerçekleşebilir. Ancak dalıştan önce, okyanustaki dalış platformunda bir hafta geçirecek ve eğitim alacaklar. Platforma helikopterle ulaşacağız. Platformda herkesin bir odası olsa da, lüks bir yer değil.”
14 Nisan 1912’de buz dağına çarptı
Titanic, 268 metre uzunlukta, 4 bacalı, 11 katlı, 46 bin ton ağırlığında, içinde yüzme havuzları, Türk hamamı, dans salonları olan, çok lüks bir gemiydi. Geminin biletleri ‘Tanrının bile batıramayacağı gemi’ sloganıyla satılıyordu. Ta ki gemi, ilk yolculuğunun dördüncü gününde, 14 Nisan 1912 akşamı bir buz dağına çarpana kadar. Titanic o gece yarısından sonra 3657 metre derine gömüldü. Yolcularından 1517’si ise hayatını kaybetti.(Kaynak: Hürriyet)
14 Nisan 1912’de buz dağına çarptı Titanic, 268 metre uzunlukta, 4 bacalı, 11 katlı, 46 bin ton ağırlığında, içinde yüzme havuzları, Türk hamamı, dans salonları olan, çok lüks bir gemiydi. Geminin biletleri ‘Tanrının bile batıramayacağı gemi’ sloganıyla satılıyordu. Ta ki gemi, ilk yolculuğunun dördüncü gününde, 14 Nisan 1912 akşamı bir buz dağına çarpana kadar. Titanic o gece yarısından sonra 3657 metre derine gömüldü. Yolcularından 1517’si ise hayatını kaybetti.(Kaynak: Hürriyet)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >