11 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

kervan 1915
kervan 1915

11 Ekim'de Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

10 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı geçtiğimiz yılın terör bilançosundan silahlı saldırıya uğrayan milli güreşçi Cenk İldem'e kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Emrah Serbes’in kazasında Adli Tıp raporu sonuçlandı

                                    Adli
Tıp'tan gelen rapora göre şoför tarafında bulunan hava yastığındaki kan
örnekleri ile Emrah Serbes'ten alınan kan örnekleri eşleşti. Emrah Serbes'in
hastaneye gittiğinde 1.25 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.
Emrah Serbes’in kazasında Adli Tıp raporu sonuçlandı Adli Tıp'tan gelen rapora göre şoför tarafında bulunan hava yastığındaki kan örnekleri ile Emrah Serbes'ten alınan kan örnekleri eşleşti. Emrah Serbes'in hastaneye gittiğinde 1.25 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.
Milli güreşçi Cenk İldem'e silahlı saldırı!

                                    2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, yol tartışmasından dolayı silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan İldem, ameliyat oldu. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkekler grekoromen 98 kiloda bronz madalya alan milli güreşçi Cenk İldem, talihsiz bir olay ile karşı karşıya kaldı. İldem, gece geç saatlerde trafikte yol tartışması yüzünden silahlı saldırıya uğradı. Bacağından kurşunlanan Cenk İldem, Okmeydanı‘nda bulunan bir hastaneye kaldırıldı. Başarılı güreşçi, burada ameliyat oldu.Cenk İldem’in sağlık durumunun şu an iyi olduğu öğrenildi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da konuyla ilgili olarak, Cenk İldem’e yapılan silahlı saldırıyı kınadığını açıkladı.
Milli güreşçi Cenk İldem'e silahlı saldırı! 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, yol tartışmasından dolayı silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan İldem, ameliyat oldu. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkekler grekoromen 98 kiloda bronz madalya alan milli güreşçi Cenk İldem, talihsiz bir olay ile karşı karşıya kaldı. İldem, gece geç saatlerde trafikte yol tartışması yüzünden silahlı saldırıya uğradı. Bacağından kurşunlanan Cenk İldem, Okmeydanı‘nda bulunan bir hastaneye kaldırıldı. Başarılı güreşçi, burada ameliyat oldu.Cenk İldem’in sağlık durumunun şu an iyi olduğu öğrenildi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da konuyla ilgili olarak, Cenk İldem’e yapılan silahlı saldırıyı kınadığını açıkladı.
Toyota Türkiye'de 2 milyonuncu aracını üretti

                                    Toyota
Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre şirket, 2 milyonuncu
aracını üretti. Türkiye'nin ilk hibrit ve SUV modeli Toyota C-HR, eylül sonu
itibarıyla üretim bandından inen 2 milyonuncu araç olarak tarihe geçti. Geçen
yıl kasım ayında C-HR modeliyle 3 vardiya üretime geçip kapasitesini ikiye
katlayarak yıllık 280 bine çıkaran Toyota Otomotiv Sanayi’nin çalışan sayısı bugün
yaklaşık 5 bin 500'e yükseldi.
Toyota Türkiye'de 2 milyonuncu aracını üretti Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre şirket, 2 milyonuncu aracını üretti. Türkiye'nin ilk hibrit ve SUV modeli Toyota C-HR, eylül sonu itibarıyla üretim bandından inen 2 milyonuncu araç olarak tarihe geçti. Geçen yıl kasım ayında C-HR modeliyle 3 vardiya üretime geçip kapasitesini ikiye katlayarak yıllık 280 bine çıkaran Toyota Otomotiv Sanayi’nin çalışan sayısı bugün yaklaşık 5 bin 500'e yükseldi.
Tespit edilen güvenlik açığı WhatsApp'ta kiminle konuştuğunuzu gösteriyor

                                    WhatsApp'taki
son güvenlik açığı, birkaç satır kodla çevrimiçi durumunuzun sürekli
görüntülenmesini sağlıyor. Yazılım mühendisi Rob Heaton'un tespit ettiği bu
açıkta, uygulama üzerinden mesajlaşma sırasında kullanılan bir Google Chrome
eklentisi sayesinde ortaya çıktı. Javascript kodlarının ele geçirilmesini
sağlıyor. İşte bu kodlar da aslında WhatsApp'ta kiminle konuşulduğunu ortaya
çıkarıyor.
Tespit edilen güvenlik açığı WhatsApp'ta kiminle konuştuğunuzu gösteriyor WhatsApp'taki son güvenlik açığı, birkaç satır kodla çevrimiçi durumunuzun sürekli görüntülenmesini sağlıyor. Yazılım mühendisi Rob Heaton'un tespit ettiği bu açıkta, uygulama üzerinden mesajlaşma sırasında kullanılan bir Google Chrome eklentisi sayesinde ortaya çıktı. Javascript kodlarının ele geçirilmesini sağlıyor. İşte bu kodlar da aslında WhatsApp'ta kiminle konuşulduğunu ortaya çıkarıyor.
'Kervan 1915' sinema salonlarından çekiliyor

                                    Ermeni
tehcirini konu edinen ve 6 Ekim'de vizyona giren "Kervan 1915"
filmini yazıp yöneten İsmail Güneş, "Ermeni tehcirini konu edinen 'Kervan
1915'i dağıtım sorunları ve sinema salonlarının kötü niyetli tutumlarından
ötürü salonlardan çekme kararı aldık." dedi.
'Kervan 1915' sinema salonlarından çekiliyor Ermeni tehcirini konu edinen ve 6 Ekim'de vizyona giren "Kervan 1915" filmini yazıp yöneten İsmail Güneş, "Ermeni tehcirini konu edinen 'Kervan 1915'i dağıtım sorunları ve sinema salonlarının kötü niyetli tutumlarından ötürü salonlardan çekme kararı aldık." dedi.
İçişleri Bakanı Soylu son bir yıldaki terör operasyonlarının bilançosunu açıkladı

                                    İçişleri
Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler
Evi'nde 'Valiler Buluşması' programında konuştu. Son bir yılda terör
örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleşirdiklerini söyleyen Soylu,
“Bunların 40 bin 215’i PKK, 25 bin 818’i FETÖ’ye yönelik operasyonlardır.
Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir.
Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist
etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınak imha edilmiş, 515 terör
eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir. Bu yeni yaklaşım neticesinde alınan
tedbirlerle 2016 yılına göre kabotaj / kundaklama türü eylemlerde yüzde 64, yol
kesme eylemlerinde yüzde 84, yağma eylemlerinde yüzde 45, adam kaçırma
eylemlerinde yüzde 70 oranında bir azalma elde edilmiştir.” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Soylu son bir yıldaki terör operasyonlarının bilançosunu açıkladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde 'Valiler Buluşması' programında konuştu. Son bir yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleşirdiklerini söyleyen Soylu, “Bunların 40 bin 215’i PKK, 25 bin 818’i FETÖ’ye yönelik operasyonlardır. Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınak imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir. Bu yeni yaklaşım neticesinde alınan tedbirlerle 2016 yılına göre kabotaj / kundaklama türü eylemlerde yüzde 64, yol kesme eylemlerinde yüzde 84, yağma eylemlerinde yüzde 45, adam kaçırma eylemlerinde yüzde 70 oranında bir azalma elde edilmiştir.” diye konuştu.
FETÖ’cü Enes Kanter'e Türkiye'den engel

                                    FETÖ ve terör örgütleri ile mücadele konusu AK Parti’nin istişare toplantısında ele alındı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütlerinin yurtdışında yapılan çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Çavuşoğlu’nun sunumda şu başlıkları ele aldı: 

  
"Bazı FETÖ kuruluşları, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey tarafından resmi olarak tanınıyordu. FETÖ kuruluşları arasında Kimse Yok Mu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile TUSKON bulunuyordu. Girişimlerimiz sonucu bu statüleri geri alındı. Enes Kanter’in propaganda için başladığı dünya turunu tamamlamasına engel olduk. Üç ülkeden sınır dışı edildi."
FETÖ’cü Enes Kanter'e Türkiye'den engel FETÖ ve terör örgütleri ile mücadele konusu AK Parti’nin istişare toplantısında ele alındı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütlerinin yurtdışında yapılan çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Çavuşoğlu’nun sunumda şu başlıkları ele aldı: "Bazı FETÖ kuruluşları, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey tarafından resmi olarak tanınıyordu. FETÖ kuruluşları arasında Kimse Yok Mu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile TUSKON bulunuyordu. Girişimlerimiz sonucu bu statüleri geri alındı. Enes Kanter’in propaganda için başladığı dünya turunu tamamlamasına engel olduk. Üç ülkeden sınır dışı edildi."
Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde patlama: 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

                                    İzmir'in
Aliağa ilçesinde bulunan Tüpraş İzmir Rafinerisi'nde sabah saatlerinde bir
patlama meydana geldi. 4 kişi hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı
patlama, uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri
yapılırken gerçekleştiği bildirildi.
Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde patlama: 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Tüpraş İzmir Rafinerisi'nde sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. 4 kişi hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı patlama, uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken gerçekleştiği bildirildi.
Sınavı iptal edilen genç kızın üniversiteye yerleşti

                                    Hedeflediği
bölüme yerleşebilmek için senelerdir büyük emek sarf eden fen lisesi öğrencisi
Zehra Betül Baş, YGS’ye Tokat’ta girmiş, sınav salonuna tüp ilaç getirdiği gerekçesiyle
genç kızın sınavı iptal edilmişti. Sınavının iptal edilmesi sonrası Kamu
Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuran genç kızın beklediği güzel haber geldi. KDK tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile yapılan
görüşmeler sonrasında astım hastası genç kız üniversiteye girmeye hak kazandı.
Sınavı geçerli sayılan Baş, yaptığı tercih sonrasında bir üniversitenin
psikoloji bölümüne yerleştirildi.
Sınavı iptal edilen genç kızın üniversiteye yerleşti Hedeflediği bölüme yerleşebilmek için senelerdir büyük emek sarf eden fen lisesi öğrencisi Zehra Betül Baş, YGS’ye Tokat’ta girmiş, sınav salonuna tüp ilaç getirdiği gerekçesiyle genç kızın sınavı iptal edilmişti. Sınavının iptal edilmesi sonrası Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuran genç kızın beklediği güzel haber geldi. KDK tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile yapılan görüşmeler sonrasında astım hastası genç kız üniversiteye girmeye hak kazandı. Sınavı geçerli sayılan Baş, yaptığı tercih sonrasında bir üniversitenin psikoloji bölümüne yerleştirildi.
UEFA resmen açıkladı: Türkiye, B Ligi'nde

                                    2018 yılından itibaren düzenlenmeye başlayacak UEFA Uluslar Ligi’nde kategoriler belli oldu. UEFA’dan yapılan açıklamada, 2018 yılının Eylül, Ekim ve Kasım aylarında oynanacak maçlar öncesinde 1 Ekim 2017 itibariyle hesaplanan ülke puanlarına göre ülkelerin yer alacağı ligler duyuruldu.Güncel ülke puanlarına göre Türkiye; Avusturya, Galler, Rusya, Slovakya, İsveç, Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kuzey İrlanda, Danimarka ve Çekyaile birlikte B Ligi’nde mücadele edecek. Milli takımımızın bulunduğu B Ligi’nde 3’er takımlı 4 grup yer alacak. Her grubun birincisi A Grubu’na yükselecek, her grubun sonuncuysa C Grubu’na düşecek.
UEFA resmen açıkladı: Türkiye, B Ligi'nde 2018 yılından itibaren düzenlenmeye başlayacak UEFA Uluslar Ligi’nde kategoriler belli oldu. UEFA’dan yapılan açıklamada, 2018 yılının Eylül, Ekim ve Kasım aylarında oynanacak maçlar öncesinde 1 Ekim 2017 itibariyle hesaplanan ülke puanlarına göre ülkelerin yer alacağı ligler duyuruldu.Güncel ülke puanlarına göre Türkiye; Avusturya, Galler, Rusya, Slovakya, İsveç, Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kuzey İrlanda, Danimarka ve Çekyaile birlikte B Ligi’nde mücadele edecek. Milli takımımızın bulunduğu B Ligi’nde 3’er takımlı 4 grup yer alacak. Her grubun birincisi A Grubu’na yükselecek, her grubun sonuncuysa C Grubu’na düşecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >