11 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Apple binası
Apple binası

Apple'a bir intihar şoku daha... 11 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, hükümetten seçim ittifakına ilişkin yapılan açıklamadan WhatsApp grup sohbetlerindeki güvenlik açığına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

AK Parti Sözcüsü Ünal: Büyük bir milli mutabakatın ilk adımı

                                    AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ünal, "Bizim, Sayın Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler, aynı zamanda büyük bir milli mutabakatın ilk adımı mesabesindedir." dedi. Ünal MHP ile yapılacak ittifaka ilişkin şöyle konuştu: "Önümüzdeki süreçte oluşturulacak komisyon aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalışılacaktır. Şu anda AK Parti, uyum yasaları çerçevesinde bu ittifak konusunu çalışmaktadır. AK Parti için ittifak, bir teknik meseleden ziyade bir milli mutabakat meselesidir."
AK Parti Sözcüsü Ünal: Büyük bir milli mutabakatın ilk adımı AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ünal, "Bizim, Sayın Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler, aynı zamanda büyük bir milli mutabakatın ilk adımı mesabesindedir." dedi. Ünal MHP ile yapılacak ittifaka ilişkin şöyle konuştu: "Önümüzdeki süreçte oluşturulacak komisyon aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalışılacaktır. Şu anda AK Parti, uyum yasaları çerçevesinde bu ittifak konusunu çalışmaktadır. AK Parti için ittifak, bir teknik meseleden ziyade bir milli mutabakat meselesidir."
WhatsApp grup sohbetlerinde güvenlik açığı ortaya çıktı

                                    Facebook tarafından satın alınan ve dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ta yeni bir güvenlik açığı keşfedildi. Alman kriptograflar tarafından keşfedilen açık grup sohbetlerindeki uçtan uca güvenliği ortadan kaldırıyor. Grupta yazılanlar gruba davet edilmeyen kişiler tarafından görülebiliyor.
WhatsApp grup sohbetlerinde güvenlik açığı ortaya çıktı Facebook tarafından satın alınan ve dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ta yeni bir güvenlik açığı keşfedildi. Alman kriptograflar tarafından keşfedilen açık grup sohbetlerindeki uçtan uca güvenliği ortadan kaldırıyor. Grupta yazılanlar gruba davet edilmeyen kişiler tarafından görülebiliyor.
Oktay Derelioğlu'nun yeni takımı belli oldu

                                    Gaziantepspor Kulübü, teknik direktörlük görevine Oktay Derelioğlu'nu getirdiğini açıkladı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Derelioğlu'nun göreve getirildiği belirtilerek "Teknik direktörümüz Oktay Derelioğlu ve yardımcılarına yeni görevlerinde başarılar dileriz." denildi.
Oktay Derelioğlu'nun yeni takımı belli oldu Gaziantepspor Kulübü, teknik direktörlük görevine Oktay Derelioğlu'nu getirdiğini açıkladı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Derelioğlu'nun göreve getirildiği belirtilerek "Teknik direktörümüz Oktay Derelioğlu ve yardımcılarına yeni görevlerinde başarılar dileriz." denildi.
Apple'a bir intihar şoku daha

                                    China Labor Watch tarafından doğrulanan habere göre Foxconn'un iPhone üretim tesisinde Cumartesi günü gerçekleşen olay birçok insanı şok etti. Bir Apple işçisi fabrikanın çatısından atladı ve hayatını kaybetti. İşçinin intihar etme nedeni olarak kötü çalışma koşulları gösteriliyor.
Apple'a bir intihar şoku daha China Labor Watch tarafından doğrulanan habere göre Foxconn'un iPhone üretim tesisinde Cumartesi günü gerçekleşen olay birçok insanı şok etti. Bir Apple işçisi fabrikanın çatısından atladı ve hayatını kaybetti. İşçinin intihar etme nedeni olarak kötü çalışma koşulları gösteriliyor.
Hamit Altıntop, Süper Lig'e geri dönüyor 

                                    Evkur Yeni Malatyaspor, Hamit Altıntop ile anlaşmaya vardı. Takıma tecrübeli bir isim katmayı amaçlayan Malatyaspor, Teknik Direktör Erol Bulut'un da çok istediği 35 yaşındaki yıldız futbolcu ile sezon sonuna kadar el sıkıştı.
Hamit Altıntop, Süper Lig'e geri dönüyor Evkur Yeni Malatyaspor, Hamit Altıntop ile anlaşmaya vardı. Takıma tecrübeli bir isim katmayı amaçlayan Malatyaspor, Teknik Direktör Erol Bulut'un da çok istediği 35 yaşındaki yıldız futbolcu ile sezon sonuna kadar el sıkıştı.
Snapchat’in son güncellemesi büyük tepki çekti

                                    Instagram, uygulamasına “hikayeler” özelliğini getirdikten sonra, Snapchat kullanıcılarının sayısında gözle görülür bir azalma meydana gelmişti. Birçok kullanıcı, Snapchat’i kullanmayı bırakarak Instagram’a geçiş yapmıştı. Snapchat kullanıcılarının sayısı ciddi seviyede azalmaya devam ediyor. Kalan aktif Snapchat kullanıcılarının da büyük kısmı, yeni güncelleme yüzünden uygulamayı telefonlarından kaldırma yoluna gidiyor. Bazı kullanıcılar, güncelleme sonrasında kaldırılan “hikayeler” bölümü geri alınmadığı sürece uygulamaya dönmeyi asla düşünmüyor.
Snapchat’in son güncellemesi büyük tepki çekti Instagram, uygulamasına “hikayeler” özelliğini getirdikten sonra, Snapchat kullanıcılarının sayısında gözle görülür bir azalma meydana gelmişti. Birçok kullanıcı, Snapchat’i kullanmayı bırakarak Instagram’a geçiş yapmıştı. Snapchat kullanıcılarının sayısı ciddi seviyede azalmaya devam ediyor. Kalan aktif Snapchat kullanıcılarının da büyük kısmı, yeni güncelleme yüzünden uygulamayı telefonlarından kaldırma yoluna gidiyor. Bazı kullanıcılar, güncelleme sonrasında kaldırılan “hikayeler” bölümü geri alınmadığı sürece uygulamaya dönmeyi asla düşünmüyor.
Eskişehir'de ilk kez görüntülendi

                                    Türkiye'de nesli tükenmekte olan yaban hayvanları arasında yer alan, literatürde "felis chaus" olarak adlandırılan saz kedisi, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapan orman mühendisi Emir Özay tarafından Eskişehir'de tespit edildi. 

  
Nesli tükenme tehdidiyle karşı karşı olan saz kedisine, Güney Asya, Kafkaslar, Afrika'da Nil deltası, Hazar ve Aral gölleri çevresi, İran, Hindistan, Pakistan, Irak, Suriye, Ürdün, İsrail, Güney Lübnan, yağmur ormanları ve sulak, bataklık alanlar ile sazlıklarda rastlanıyor.
Eskişehir'de ilk kez görüntülendi Türkiye'de nesli tükenmekte olan yaban hayvanları arasında yer alan, literatürde "felis chaus" olarak adlandırılan saz kedisi, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapan orman mühendisi Emir Özay tarafından Eskişehir'de tespit edildi. Nesli tükenme tehdidiyle karşı karşı olan saz kedisine, Güney Asya, Kafkaslar, Afrika'da Nil deltası, Hazar ve Aral gölleri çevresi, İran, Hindistan, Pakistan, Irak, Suriye, Ürdün, İsrail, Güney Lübnan, yağmur ormanları ve sulak, bataklık alanlar ile sazlıklarda rastlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek terörist kalmayacak bu ülkede

                                    Külliye'de 43. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, "Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışları yok. Bu işi bitireceğiz, tek terörist kalmayacak bu ülkede." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek terörist kalmayacak bu ülkede Külliye'de 43. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, "Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışları yok. Bu işi bitireceğiz, tek terörist kalmayacak bu ülkede." ifadelerini kullandı.
Anlaşma tamam: Yeniden Galatasaray'da

                                    Galatasaray Odeabank'ta koç sorunu çözüldü. Erman Kunter ile yollarını ayırdıktan sonra bir süre yoluna koçsuz devam eden Galatasaray Odeabank Basketbol takımı, eksi koçlarından Oktay Mahmuti'yi başantrenörlük görevine getirdi.
Anlaşma tamam: Yeniden Galatasaray'da Galatasaray Odeabank'ta koç sorunu çözüldü. Erman Kunter ile yollarını ayırdıktan sonra bir süre yoluna koçsuz devam eden Galatasaray Odeabank Basketbol takımı, eksi koçlarından Oktay Mahmuti'yi başantrenörlük görevine getirdi.
'Hürkuş: Göklerdeki Kahraman' 25 Mayıs'ta sinemalarda 

                                    Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını konu edinen film, 25 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak. Filmin yönetmeni Kudret Sabancı, Hürkuş'un hayatının maceralarla dolu olduğuna işaret ederek, "Kurmaca değil, gerçek bir karakter Vecihi. Bu filmde onun hayatı ön plana çıkıyor. Bunu en iyi şekilde beyaz perdeye yansıttığımıza inanıyorum. Geniş bir kadro, güzel bir hikaye ve güzel bir prodüksiyonla çalıştık. Çıkan sonuç da gayet tatmin edici oldu." şeklinde konuştu.
'Hürkuş: Göklerdeki Kahraman' 25 Mayıs'ta sinemalarda Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını konu edinen film, 25 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak. Filmin yönetmeni Kudret Sabancı, Hürkuş'un hayatının maceralarla dolu olduğuna işaret ederek, "Kurmaca değil, gerçek bir karakter Vecihi. Bu filmde onun hayatı ön plana çıkıyor. Bunu en iyi şekilde beyaz perdeye yansıttığımıza inanıyorum. Geniş bir kadro, güzel bir hikaye ve güzel bir prodüksiyonla çalıştık. Çıkan sonuç da gayet tatmin edici oldu." şeklinde konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >