11 Oscar'a sahip Ben-Hur, Haluk Bilginer ile yeniden vizyonda

1880 yılında romanı yazılan Ben-Hur, 3 kere filme alındıktan sonra bugün ABD’de tekrar izleyiciyle buluştu. Haluk Bilginer’in de kadrosunda olduğu filmin 1959 tarihli yapımı 11 dalda Oscar almıştı.

1959 yılında çekilen ve 11 Oscar ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza atan Ben-Hur filmi yeniden beyaz perdeye taşındı. ABD'de bugün vizyona giren film 9 Eylül 2016'da Türkiye'de olacak.

Genç bir Yahudi olan Judah Ben-Hur'un Romalılar tarafından yanlışlıkla esir alınmasını ve daha sonra intikam duygusuyla geri dönüşünü anlatan filmin baş rolündeyse Boardwalk Empire dizisiyle üne kavuşan 34 yaşındaki İngiliz aktör Jack Huston bulunuyor.

Fimdeki unutulmaz Ilderim karakterini Hollywood'un ünlü aktörü Morgan Freeman canlandırırken, Simonides karakterine Türk oyuncu Haluk Bilginer hayat verecek.



Filmin baş rol oyuncusu Jack Huston, filmin galasında verdiği röportajda "Şu anda dünyanın halini bir düşünün. Bu film iki bin yıl öncesini anlatıyor ve dünyanın pek de değişmediğini görüyorsunuz. Ben bu filmin günümüz için çok önemli ve kendimi gerçekten de şanslı hissediyorum" diye konuştu.

Filmin uyarlandığı romanın yazarı Lewis Wallace, ABD İç Savaşı'nda Kuzey Orduları generaliydi ve II. Abdülhamid zamanında, 1882 yılında ABD'nin İstanbul'daki Osmanlı İmparatorluğu elçiliğine getirilmişti.

Ben-Hur'un 11 Oscarlık başarısını bugüne kadar 1997 yapımı Titanic ve 2003'te çekilen Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü filmleri egale etmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >