110 milyon dolarlık şampuan formülü

​110 milyon dolarlık şampuan formülü
​110 milyon dolarlık şampuan formülü

ABD'li genç girişimci kişiye özel saç şampuanı üretti.

MIT mezunu ABD'li genç girişimci kişiye özel saç şampuanı üretti. Geçtiğimiz ekim ayında kurulan şirket saç ve ten türüne göre 13 milyar kombinasyondan kişiye özel şampuan üretiyor.

ABD'nin en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'den (MIT) mezun olan genç geçtiğimiz yıl kurduğu şirket ile şimdiden milyonerler listesine girdi.

Kişiye özel saç şampuanı üreten bir şirket kuran genç girişimci Zahir Dossa kişinin saç ve ten türüne göre 13 milyar kombinasyon sunuyor. Geçtiğimiz ekim ayında kurulan New York merkezli şirket şimdiden 12 milyon dolar yatırım aldı.

Business Insider'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, henüz bir yaşına bile girmeyen şirketin değeri 110 milyon dolar değerinde.

ABD basınına yaptığı açıklamada insanların güzelleşmek için 100 yılı aşkın bir süredir para harcadığının altını çizen Dossa, buna rağmen sektörde bir devrimin yaşanamadığını belirterek bu açığı değerlendirdiğini belirtiyor.

Kullanıcıya uygun şampuan nasıl bulunuyor?

Şirketin internet sitesinde saçının özelliklerine göre kendisine bir profil oluşturan kullanıcı daha sonra aynı sitedeki soru cevap kısmını dolduruyor. Daha sonra nasıl bir saça sahip olmak istediğine dair 5 soruyu cevaplayan kullanıcıya renk seçeneği sunuluyor. Gelen cevaplara göre bir algoritma oluşturan şirket 13 milyar kombinasyon arasından kişiye özel şampuanı seçiyor.

Kaynak: Business Insider, NTV

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >