12 bin liralık otomobile 10 bin liralık ceza

Drift-Arşiv
Drift-Arşiv

Tokat'ta polisten kaçmak için ters yöne giren ve drift yapan ehliyetsiz sürücü Mikail A.'ya 10 bin 626 TL para cezası kesildi. Yaklaşık 12 bin TL değerindeki 1978 model otomobil de 2 ay trafikten men edildi.

Tokat'ta polisten kaçmak için ters yöne giren ve drift yapan ehliyetsiz sürücü Mikail A.'ya 10 bin 626 TL para cezası kesildi. Yaklaşık 12 bin TL değerindeki 1978 model otomobil de 2 ay trafikten men edildi.


Mikail A., ailesine ait 1978 model 01 DM 939 plakalı otomobille Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarı üzerine geldiğinde trafik polislerini fark etti. Mikail A., bunun üzerine ters yöne girip, kaçmaya başladı. Polis ekipleri tarafından takibe alınan Mikail A., yaklaşık 2 kilometre ters yönde ilerledi. İzini kaybettirmek için de sanayi sitesi içerisine girdi. Sanayi sitesinde drift yapan Mikal A., kısa süre sonra yakalandı. Ehliyetsiz olduğu anlaşılan Mikal A.'ya polis, 'ehliyetsiz araç kullanmak'tan 4 bin 36, 'drift yapmaktan' 5 bin 10, 'ters yönden giderek, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak'tan 1002, 'kırmızı ışık ihlali'nden 235, dur' ihtarına uymamak'tan 235, otomobilin sigortası bulunmadığı için de 108 TL olmak üzere toplam 10 bin 626 TL para cezası kesti.

Trafikten men edildi

Ehliyetsiz sürücünün kullandığı ve piyasa değeri yaklaşık 12 bin TL olan otomobil ise 2 ay trafikten men edildi.

Çakar lamba ve siren kullananlara 2000 lira

Usulsüz çakar lamba ve siren kullananların çevreye verdiği rahatsızlık artık cezalandırılacak.. Bu konuda verilen ceza rakamı da 2000 TL. Üstelik söz konusu aracı kullanan kişi araç sahibi değilse bu kişi için ehliyete el konulması da söz konusu.

Egzozu bağırtanlara da 2000 lira ceza

Aşırı derecede ve gereksiz kornaya basmak, aracının egzoz sistemini değiştirerek “Egzozu bağırtmak”, otomobil için uygun olmayan yüksek ses çıkışlı ses sistemi kullanarak çevreyi rahatsız etmek de aynı tutarda 2000 TL ile cezalandırılacak. Modifikasyona bir ceza yok fakat, modifiye yaparken dikkatli olun çünkü araçta çevreyi rahatsız edecek şekilde teknik değişiklik yapanlara da 2000 TL ceza kesilecek.

Drifte 5000 lira ceza

Trafiğe açık alanlarda frenle yanlama olarak bilinen “Drift” yapmak artık yüksek cezalarla sizi karşı karşıya getirebilir. Kasıtlı patinaj, spin veya drift atanlar artık 5000 TL ceza ödüyor.

Trafik Cezaları Nereden ve Nasıl Öğrenilir?

Emniyet Genel Müdürlüğünün sitesinden (www.egm.gov.tr) “Trafik Cezası Ve Otopark Sorgulama” kısmından sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Gerekli bilgileri girdikten sonra; “Araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama” bölümleri karşınıza çıkar. Size uygun olan sorgulama yöntemini seçerek sonuçları görebilirsiniz. EGM sorgulama son bir yıl içerisinde yazılan trafik cezalarını içerir.

www.turkiye.gov.tr sitesinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama ile sürücü belgesi ve şahıslara yazılan ceza sorgulama adımlarını kullanarak da trafik cezalarınızı öğrenebilirsiniz.

Trafik cezaları
Trafik cezaları
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >