12 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

kim jong un
kim jong un

Gündemi takip edemeyenlerin bir çırpıda okuması için 12 Eylül'de öne çıkan en önemli 10 başlığı hazırladık. Haberin en altında yer alan özel videomuzu izlemeyi unutmayın!

12 Eylül'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, iPhone 8 tanıtımından kırmızı ışıkta geçenlere karşı getirilen ilave yaptırımlara kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 ile ilgili imzalar atıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile sürdürülen S-400 görüşmelerine ilişkin, “S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaparoyu da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya'dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. Gerek Sayın Putin, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığımız var.” dedi. Bu açıklamanın hemen ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İşbirliği'nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, ""Kontrat imzalandı, yerine getirilmesi için hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 ile ilgili imzalar atıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile sürdürülen S-400 görüşmelerine ilişkin, “S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaparoyu da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya'dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. Gerek Sayın Putin, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığımız var.” dedi. Bu açıklamanın hemen ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İşbirliği'nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, ""Kontrat imzalandı, yerine getirilmesi için hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.
iPhone 8 etkinliğinde sahneye çıkacak tüm ürünler 

                                    
                                    Apple, bu akşam Türkiye saatiyle 20:00'de başlayacak olan etkinlikle birlikte Steve Jobs Theater'da yeni nesil iPhone'ları sahneye çıkaracak. Organizasyonda sadece iPhone 8 ya da diğer adıyla iPhone X değil; buna ek olarak iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın da tanıtılması bekleniyor. Ayrıca LTE destekli Apple Watch 3, HomePod, iMac Pro, Mac Pro ve Apple TV tarafında da önemli tanıtımların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ayrıca hem masaüstü (macOS High Sierra) hem de mobil işletim sistemi (iOS 11) tarafında da birçok farklı yenilik söz konusu.(İlgili haber)
iPhone 8 etkinliğinde sahneye çıkacak tüm ürünler Apple, bu akşam Türkiye saatiyle 20:00'de başlayacak olan etkinlikle birlikte Steve Jobs Theater'da yeni nesil iPhone'ları sahneye çıkaracak. Organizasyonda sadece iPhone 8 ya da diğer adıyla iPhone X değil; buna ek olarak iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın da tanıtılması bekleniyor. Ayrıca LTE destekli Apple Watch 3, HomePod, iMac Pro, Mac Pro ve Apple TV tarafında da önemli tanıtımların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ayrıca hem masaüstü (macOS High Sierra) hem de mobil işletim sistemi (iOS 11) tarafında da birçok farklı yenilik söz konusu.(İlgili haber)
Kırmızı ışıkta geçenlere ilave yaptırımlar geliyor

                                    
                                    Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kırmızı ışık ihlallerinde para cezası, tekrarında ehliyet alınması ve ilave yaptırımlar getirilecek" dedi. Bakan Soylu, "Bizim için amacımız çok ceza yazmak değildir. Yüz yüze temas ceza yazılmadan, kural ihlallerinin oluşması engellenecektir" diyerek bir ağacın altına veya bir kavşağa saklanmış tuzak radar uygulamasını kaldırdıklarını açıkladı.
Kırmızı ışıkta geçenlere ilave yaptırımlar geliyor Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kırmızı ışık ihlallerinde para cezası, tekrarında ehliyet alınması ve ilave yaptırımlar getirilecek" dedi. Bakan Soylu, "Bizim için amacımız çok ceza yazmak değildir. Yüz yüze temas ceza yazılmadan, kural ihlallerinin oluşması engellenecektir" diyerek bir ağacın altına veya bir kavşağa saklanmış tuzak radar uygulamasını kaldırdıklarını açıkladı.
Vida’nın maliyeti belli oldu

                                    
                                    Beşiktaş, ara transfer döneminde Vida’yı renklerine bağlamak için gün sayıyor. Beşiktaş, devre arasında bonservis bedeli ödemeden transfer edeceği Vida'ya toplam 14 milyon 900 bin euro ödeme yapacak.Habertürk Spor'un haberine göre; ocak ayı transfer döneminde Beşiktaş’a bedelsiz imza atacak olan Domagoj Vida’nın maliyeti netleşti. Siyah-Beyazlı yönetimin, Hırvat futbolcuya 1.5 milyon Euro imza parası vereceği öğrenildi. Bunun yanı sıra kartal’a 4,5 yıllık imza atacak Vida’nın ilk yıl 3.2 milyon Euro, ikinci yıl, 3.3 milyon Euro, üçüncü yıl için 3.4 milyon Euro ve son sezon da 3.5 milyon Euro kazanacağı kaydedildi.
Vida’nın maliyeti belli oldu Beşiktaş, ara transfer döneminde Vida’yı renklerine bağlamak için gün sayıyor. Beşiktaş, devre arasında bonservis bedeli ödemeden transfer edeceği Vida'ya toplam 14 milyon 900 bin euro ödeme yapacak.Habertürk Spor'un haberine göre; ocak ayı transfer döneminde Beşiktaş’a bedelsiz imza atacak olan Domagoj Vida’nın maliyeti netleşti. Siyah-Beyazlı yönetimin, Hırvat futbolcuya 1.5 milyon Euro imza parası vereceği öğrenildi. Bunun yanı sıra kartal’a 4,5 yıllık imza atacak Vida’nın ilk yıl 3.2 milyon Euro, ikinci yıl, 3.3 milyon Euro, üçüncü yıl için 3.4 milyon Euro ve son sezon da 3.5 milyon Euro kazanacağı kaydedildi.
ABD'deki kasırgaların maliyeti belli olmaya başladı

                                    
                                    Ülkede hayatı olumsuz etkileyen iki kasırganın toplam maliyetinin 290 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam ABD'nin GSYH'sinin yüzde 1,5'ine denk geliyor.ABD'nin Georgia eyaletine ulaşan ve şiddeti düşen Irma Kasırgası’nın şimdiye kadar ABD'de 10 kişiyi öldürdüğü belirtildi. Florida Valisi halka evlerine dönmek için acele etmemeleri çağrısında bulundu. Kasırga nedeniyle 7 milyondan fazla ev ve işyerine hala elektrik verilemiyor. Öte yandan Irma'nın Florida'da en az 20 milyar dolarlık hasar verdiği öngörülüyor.
ABD'deki kasırgaların maliyeti belli olmaya başladı Ülkede hayatı olumsuz etkileyen iki kasırganın toplam maliyetinin 290 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam ABD'nin GSYH'sinin yüzde 1,5'ine denk geliyor.ABD'nin Georgia eyaletine ulaşan ve şiddeti düşen Irma Kasırgası’nın şimdiye kadar ABD'de 10 kişiyi öldürdüğü belirtildi. Florida Valisi halka evlerine dönmek için acele etmemeleri çağrısında bulundu. Kasırga nedeniyle 7 milyondan fazla ev ve işyerine hala elektrik verilemiyor. Öte yandan Irma'nın Florida'da en az 20 milyar dolarlık hasar verdiği öngörülüyor.
'Türk Messi’ye yeni sözleşme!

                                    
                                    Trabzonspor’un alt yapısında yetişen ve ‘Türk Messi’ olarak adlandırılan Abdulkadir Ömür, bordo-mavililerin son olarak oynadığı Gençlerbirliği maçında ortaya koyduğu performansla galibiyette önemli rol oynamıştı.2018 yılının Mayıs ayında sözleşmesi sona erecek olan genç oyuncuya bordo-mavililer yeni sözleşme imzalatmak için harekete geçti. Yıllık 50 bin TL kazanan oyuncunun yeni sözleşme ile birlikte ücretinde de iyileştirme yapılacak.
'Türk Messi’ye yeni sözleşme! Trabzonspor’un alt yapısında yetişen ve ‘Türk Messi’ olarak adlandırılan Abdulkadir Ömür, bordo-mavililerin son olarak oynadığı Gençlerbirliği maçında ortaya koyduğu performansla galibiyette önemli rol oynamıştı.2018 yılının Mayıs ayında sözleşmesi sona erecek olan genç oyuncuya bordo-mavililer yeni sözleşme imzalatmak için harekete geçti. Yıllık 50 bin TL kazanan oyuncunun yeni sözleşme ile birlikte ücretinde de iyileştirme yapılacak.
Türkiye ilaç sektörünün zirvesindeki birliğe üye oldu

                                    
                                    Türkiye, aralarında İsviçre, ABD, İngiltere, İrlanda, Almanya, Kanada, Japonya ve Avusturalya'nın da yer aldığı "Uluslararası İlaç Denetim Birliği" üyeliğine kabul edildi.Birliğe kabulle, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca yapılan tüm denetimler dünyada kabul görecek, ülkede üretilen ilaçların kalitesi ve güvenliği tescil edilmiş olacak ve ilaçların dünya pazarına açılmasının önündeki teknik engeller de ortadan kalkacak.
Türkiye ilaç sektörünün zirvesindeki birliğe üye oldu Türkiye, aralarında İsviçre, ABD, İngiltere, İrlanda, Almanya, Kanada, Japonya ve Avusturalya'nın da yer aldığı "Uluslararası İlaç Denetim Birliği" üyeliğine kabul edildi.Birliğe kabulle, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca yapılan tüm denetimler dünyada kabul görecek, ülkede üretilen ilaçların kalitesi ve güvenliği tescil edilmiş olacak ve ilaçların dünya pazarına açılmasının önündeki teknik engeller de ortadan kalkacak.
Kim'in hangi takımı tuttuğu ortaya çıktı!

                                    
                                    İngilizlerin saygın gazetelerinden The Sun'a göre, Kuzey Kore lideriPremier Lig'insıkı takipçilerinden ve Kim'in tuttuğu takım da Premier Lig'de mücadele ediyor. İtalyan senatör Antonio Razzi, Kuzey Kore liderinin Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ı desteklediğini söyleyerek “Takımın hiçbir maçını kaçırmıyor” dedi. Yakın çevresine Kuzey Kore'nin futbol alanında büyük yatırım yapacağını belirten lider, dünya çapında gerçekleştirilen büyük turnuva ve organizasyonları asla kaçırmıyor.
Kim'in hangi takımı tuttuğu ortaya çıktı! İngilizlerin saygın gazetelerinden The Sun'a göre, Kuzey Kore lideriPremier Lig'insıkı takipçilerinden ve Kim'in tuttuğu takım da Premier Lig'de mücadele ediyor. İtalyan senatör Antonio Razzi, Kuzey Kore liderinin Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ı desteklediğini söyleyerek “Takımın hiçbir maçını kaçırmıyor” dedi. Yakın çevresine Kuzey Kore'nin futbol alanında büyük yatırım yapacağını belirten lider, dünya çapında gerçekleştirilen büyük turnuva ve organizasyonları asla kaçırmıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >