120 yaşındaki Hintli adam uzun yaşamasının sırrını verdi: Hiç aşık olmadım

Dünyanın en yaşlı insanı olan Hintli Swami Sivananda uzun yaşam sürmenin sırrını anlattı.

Çok çok uzun yıllar yaşamak ister miydiniz? 120 yaşındaki Hintli Swami Sivananda uzun bir ömür sürüyor olmanın mutluluğunu yaşıyor. Dünyanın en yaşlı insanı unvanını elde etmek isteyen Sivananda, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için başvuruda bulundu. Hintli adamın uzun bir ömür sürmek için verdiği taktikler ise dikkat çekti.
1896 doğumlu
Hintli Swami Sivananda'nın pasaportunda 8 Ağustos 1896 doğumlu olduğu yazıyor.
1896 doğumlu Hintli Swami Sivananda'nın pasaportunda 8 Ağustos 1896 doğumlu olduğu yazıyor.
Rekor ona mı ait? 
Sivananda, Haziran 2013'te 116 yaşında ölen Japonyalı Jiroemon Kimura'dan sonra yaşayan en yaşlı insan olduğuna inanıyor.
Rekor ona mı ait? Sivananda, Haziran 2013'te 116 yaşında ölen Japonyalı Jiroemon Kimura'dan sonra yaşayan en yaşlı insan olduğuna inanıyor.
Aşksız bir hayat sürdü
Sivananda; yoga, baharatsız yemek ve aşksız bir hayatın ona uzun ömür getirdiğini belirtiyor.
Aşksız bir hayat sürdü Sivananda; yoga, baharatsız yemek ve aşksız bir hayatın ona uzun ömür getirdiğini belirtiyor.
Bir kez bile yatakta yatmadı
Hayatı boyunca bir kez bile yatak ve yastık kullanmadığını belirten yaşlı adam, yere serdiği hasırın üzerinde uyuduğunu vurguluyor.
Bir kez bile yatakta yatmadı Hayatı boyunca bir kez bile yatak ve yastık kullanmadığını belirten yaşlı adam, yere serdiği hasırın üzerinde uyuduğunu vurguluyor.
Maddiyatı önemsemedi
Sivananda, “Maddiyata hiçbir zaman önem vermedim. Yoksulluk içinde doğdum ve hiçbir zaman hayattan büyük beklentilerim olmadı. Günümüzde insanlar maddi hırslara kapılıyor ve yaşamları kısa sürüyor. Bu durum beni gerçekten çok üzüyor. Hayattaki en büyük kazanç, sağlıktır” ifadelerini kullanıyor.
Maddiyatı önemsemedi Sivananda, “Maddiyata hiçbir zaman önem vermedim. Yoksulluk içinde doğdum ve hiçbir zaman hayattan büyük beklentilerim olmadı. Günümüzde insanlar maddi hırslara kapılıyor ve yaşamları kısa sürüyor. Bu durum beni gerçekten çok üzüyor. Hayattaki en büyük kazanç, sağlıktır” ifadelerini kullanıyor.
Son derece sağlıklı
120 yaşındaki Sivananda'nın son derece sağlıklı göründüğü ise dikkatlerden kaçmadı.
Son derece sağlıklı 120 yaşındaki Sivananda'nın son derece sağlıklı göründüğü ise dikkatlerden kaçmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >