13 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

istanbulun bekçileri
istanbulun bekçileri

Bir çırpıda okuyarak 13 Ağustos'ta Türkiye'de ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri öğrenin!

13 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, son yarışını bitiremeyen Usain Bolt'tan yarın ilk görevine başlayacak olan bekçilere kadar dikkat çeken detaylar yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

"İstanbul'un bekçileri" yarın ilk görevine çıkıyor

                                    
                                    
                                    Geceleri İstanbul'un mahallelerinde nöbet tutacak 386 bekçi, yarın akşam ilk görevine çıkacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, mahallelerde güvenliğin sağlanması için 8 Şubat'tan itibaren bekçiliğe müracaat eden 8 bin 320 kişiden 700'ünü seçti. Teorik ve uygulamalı eğitimden geçen bekçilere, Özel Hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildi.
"İstanbul'un bekçileri" yarın ilk görevine çıkıyor Geceleri İstanbul'un mahallelerinde nöbet tutacak 386 bekçi, yarın akşam ilk görevine çıkacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, mahallelerde güvenliğin sağlanması için 8 Şubat'tan itibaren bekçiliğe müracaat eden 8 bin 320 kişiden 700'ünü seçti. Teorik ve uygulamalı eğitimden geçen bekçilere, Özel Hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildi.
Usain Bolt kariyerinin son mücadelesinde sakatladı

                                    
                                    
                                    Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 9. gününün son yarışı erkekler 4x100 metre finaliydi. Son 100 metreyi koşan Usain Bolt, sakatlanarak yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Kariyerindeki son şampiyona olan Londra 2017'de önce erkekler 100 metre finalini 3. tamamlayarak hayal kırıklığı yaşayan Bolt, 4x100 metrede de sakatlanarak faal sporculuk hayatına üzücü bir şekilde veda etti.
Usain Bolt kariyerinin son mücadelesinde sakatladı Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 9. gününün son yarışı erkekler 4x100 metre finaliydi. Son 100 metreyi koşan Usain Bolt, sakatlanarak yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Kariyerindeki son şampiyona olan Londra 2017'de önce erkekler 100 metre finalini 3. tamamlayarak hayal kırıklığı yaşayan Bolt, 4x100 metrede de sakatlanarak faal sporculuk hayatına üzücü bir şekilde veda etti.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki çalışmanın biteceği tarih açıklandı

                                    
                                    
                                    Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı bir televizyon programında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki çalışmanın 25 Ağustos'ta biteceğini açıkladı. 12 Haziran tarinde başlayan çalışmanın sona gelindiği söylendi.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki çalışmanın biteceği tarih açıklandı Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı bir televizyon programında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki çalışmanın 25 Ağustos'ta biteceğini açıkladı. 12 Haziran tarinde başlayan çalışmanın sona gelindiği söylendi.
Kuzey Vargın hayatını kaybetti

                                    
                                    
                                    Yüksek tansiyon rahatsızlığı şikayetiyle Marmaris Hastanesi’ne giden ve yoğun bakıma alınan Kuzey Vargın, yaşamını yitirdi. Deneyimli oyuncu yaklaşık 1,5 aydır yoğun bakımda tedavi görüyordu.Vargın’ın damadı, Barış Yamak “Bu sabah itibariyle vefat etti. Cenazesi Marmaris'ten İstanbul'a getirilecek. Perşembe günü Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazıyla kendisini uğurlayacağız ama henüz öğle mi ikindi mi belli değil” dedi.
Kuzey Vargın hayatını kaybetti Yüksek tansiyon rahatsızlığı şikayetiyle Marmaris Hastanesi’ne giden ve yoğun bakıma alınan Kuzey Vargın, yaşamını yitirdi. Deneyimli oyuncu yaklaşık 1,5 aydır yoğun bakımda tedavi görüyordu.Vargın’ın damadı, Barış Yamak “Bu sabah itibariyle vefat etti. Cenazesi Marmaris'ten İstanbul'a getirilecek. Perşembe günü Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazıyla kendisini uğurlayacağız ama henüz öğle mi ikindi mi belli değil” dedi.
Galatasaray artık futbolculara prim ödemeyecek

                                    Bundan böyle hiçbir maç için futbolculara ekstradan prim ödememe kararı alan Galatasaray yönetimi, derbiler için de bu uygulamadan taviz vermeyecek.
                                Geçtiğimiz sezondan bu yana yeni oyuncularla yapılan yeni anlaşmalarda maç başı anlaşmalarını başarıya endeksli hale getiren ve alınan puana göre bonus veren yönetim, aldığı kararla bu sezon başında da prim sistemini tamamen ortadan kaldırdı. Alınan her puan için zaten birçok yabancı oyuncusuna 5’er bin Euro civarında bonus ödeyen yönetimin, Avrupa’daki takımları örnek alarak futbolcularına ekstra bir prim ödemesi yapmayacağı bildirildi.
Galatasaray artık futbolculara prim ödemeyecek Bundan böyle hiçbir maç için futbolculara ekstradan prim ödememe kararı alan Galatasaray yönetimi, derbiler için de bu uygulamadan taviz vermeyecek. Geçtiğimiz sezondan bu yana yeni oyuncularla yapılan yeni anlaşmalarda maç başı anlaşmalarını başarıya endeksli hale getiren ve alınan puana göre bonus veren yönetim, aldığı kararla bu sezon başında da prim sistemini tamamen ortadan kaldırdı. Alınan her puan için zaten birçok yabancı oyuncusuna 5’er bin Euro civarında bonus ödeyen yönetimin, Avrupa’daki takımları örnek alarak futbolcularına ekstra bir prim ödemesi yapmayacağı bildirildi.
İlk yerli güneş enerjisi panel fabrikası Ankara'da kuruluyor

                                    
                                    
                                    Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Güney Koreli ortaklarıyla birlikte ihalesini kazandıkları Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) güneş projesine ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. 

  
Ata, proje kapsamında kurulacak ve 450 milyon dolar yatırım maliyeti bulunan Türkiye’nin ilk entegre yerli güneş paneli üretim fabrikası ile Ar-Ge tesisi için prensipte mutabakat sağladıkları Başkent OSB yönetimiyle tesisin kurulacağı arazi için gelecek haftalarda ön anlaşma imzalanacağını söyledi. 
  
Proje çerçevesinde yaklaşık bin mühendis ve teknisyen istihdam edilecek.
İlk yerli güneş enerjisi panel fabrikası Ankara'da kuruluyor Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Güney Koreli ortaklarıyla birlikte ihalesini kazandıkları Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) güneş projesine ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Ata, proje kapsamında kurulacak ve 450 milyon dolar yatırım maliyeti bulunan Türkiye’nin ilk entegre yerli güneş paneli üretim fabrikası ile Ar-Ge tesisi için prensipte mutabakat sağladıkları Başkent OSB yönetimiyle tesisin kurulacağı arazi için gelecek haftalarda ön anlaşma imzalanacağını söyledi. Proje çerçevesinde yaklaşık bin mühendis ve teknisyen istihdam edilecek.
ABD’de ırkçı gösterileri takip eden helikopter düştü: 2 polis öldü

                                    
                                    
                                    Charlottesville'deki ırkçı grupların protestolarını izlemekle görevli olduğu belirtilen polis helikopteri bir golf sahası yakınında düştü. Helikopterde bulunan polis teşkilatı mensubu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi Federal Havacılık İdaresi helikopterin eyalet polisine ait olduğunu teyit ederken, Virginia Eyalet Polisi kazayla ilgili soruşturma başlattı.
ABD’de ırkçı gösterileri takip eden helikopter düştü: 2 polis öldü Charlottesville'deki ırkçı grupların protestolarını izlemekle görevli olduğu belirtilen polis helikopteri bir golf sahası yakınında düştü. Helikopterde bulunan polis teşkilatı mensubu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi Federal Havacılık İdaresi helikopterin eyalet polisine ait olduğunu teyit ederken, Virginia Eyalet Polisi kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Bodrum’da bir deprem daha meydana geldi

                                    
                                    
                                    AFAD'dan edinilen bilgiye göre merkez üssü Muğla'nın Bodrum ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddetini ilk olarak Kandilli Rasathanesi duyurdu.
Bodrum’da bir deprem daha meydana geldi AFAD'dan edinilen bilgiye göre merkez üssü Muğla'nın Bodrum ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddetini ilk olarak Kandilli Rasathanesi duyurdu.
BTK 17. yaşını '5G' ile taçlandıracak

                                    
                                    
                                    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 17. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, Türkiye’nin 5G mobil haberleşme teknolojisine mümkün olan en yüksek ölçüdeki yerlilik ve millilik oranlarıyla en erken geçen ülkelerden biri olma hedefi doğrultusunda "5G Vadisi Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü" imzalanacak.
BTK 17. yaşını '5G' ile taçlandıracak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 17. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, Türkiye’nin 5G mobil haberleşme teknolojisine mümkün olan en yüksek ölçüdeki yerlilik ve millilik oranlarıyla en erken geçen ülkelerden biri olma hedefi doğrultusunda "5G Vadisi Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü" imzalanacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >