13 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

İstanbul'a kar geliyor
İstanbul'a kar geliyor

Hafta sonu kar geliyor... 13 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, ABD Başkanı Trump’ın İran kararından Başakşehir’ın Arda Turan açıklamasına kadar kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Apple yanlışlıkla eski iOS sürümlerini piyasaya çıkardı

                                    12 Ocak gecesi yaşanan oldukça kısa süreli hata dolayısıyla kullanıcılar eski iOS sürümlerine resmen geçiş yapabildi. iOS 11'den şikayetçi olan çok sayıda kullanıcı iOS 10, iOS 9 ve hatta iOS 6.1.3'e kadar gerilemek zorunda kaldı.
Apple yanlışlıkla eski iOS sürümlerini piyasaya çıkardı 12 Ocak gecesi yaşanan oldukça kısa süreli hata dolayısıyla kullanıcılar eski iOS sürümlerine resmen geçiş yapabildi. iOS 11'den şikayetçi olan çok sayıda kullanıcı iOS 10, iOS 9 ve hatta iOS 6.1.3'e kadar gerilemek zorunda kaldı.
Bursaspor resmen açıkladı: Sow Türkiye'ye geri döndü

                                    Bursaspor, resmi sitesinden Moussa Sow'u transfer ettiğini resmen açıkladı. Resmi siteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Prensip anlaşmasına vardığımız tecrübeli oyuncu Moussa Sow bugün Bursa'ya geldi. Yarın yapılacak sağlık kontrollerinin ardından kendini Bursasporlu yapan sözleşmeyi imzalayacak."
Bursaspor resmen açıkladı: Sow Türkiye'ye geri döndü Bursaspor, resmi sitesinden Moussa Sow'u transfer ettiğini resmen açıkladı. Resmi siteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Prensip anlaşmasına vardığımız tecrübeli oyuncu Moussa Sow bugün Bursa'ya geldi. Yarın yapılacak sağlık kontrollerinin ardından kendini Bursasporlu yapan sözleşmeyi imzalayacak."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'i nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler

                                    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti. Erdoğan, terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Afrin ile ilgili "Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'i nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti. Erdoğan, terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Afrin ile ilgili "Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler." ifadelerini kullandı.
Başakşehir, Arda Turan'ı resmen açıkladı 

                                    Medipol Başakşehir, Arda Turan transferini resmen açıkladı. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Arda Turan bugün üzerinde turuncu formasıyla ülkesine dönüyor. Bu, sadece Başakşehir’in değil Türkiye’nin transferi. Hepimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Başakşehir, Arda Turan'ı resmen açıkladı Medipol Başakşehir, Arda Turan transferini resmen açıkladı. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Arda Turan bugün üzerinde turuncu formasıyla ülkesine dönüyor. Bu, sadece Başakşehir’in değil Türkiye’nin transferi. Hepimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Volkswagen, 21 bin TL'lik araçla geliyor

                                    Alman otomotiv devi Volkswagen, bütçe dostu bir araç ile sevenlerinin karşısına çıkmayı hazırlanıyor. 5 bin ila 10 bin Euro arasında değişen fiyat etiketi ile üretmeyi planladığı araçlar sayesinde, daha fazla Volkswagen hayranını araç sahibi yapmayı hedefliyorHandelsblatt gazetesinin haberine göre 2020 yılında piyasaya sürülmesi planlanan araçları üretimi için Skoda ile anlaşma yapıldı. Hindistan için 5 bin euro, Çin’de ise 8 ila 10 bin euro arasında bir fiyat ile piyasa sürülecek olan araçların, bu bölge haricinde zamanla diğer bölgelerde de satışa sunulması bekleniyor.
Volkswagen, 21 bin TL'lik araçla geliyor Alman otomotiv devi Volkswagen, bütçe dostu bir araç ile sevenlerinin karşısına çıkmayı hazırlanıyor. 5 bin ila 10 bin Euro arasında değişen fiyat etiketi ile üretmeyi planladığı araçlar sayesinde, daha fazla Volkswagen hayranını araç sahibi yapmayı hedefliyorHandelsblatt gazetesinin haberine göre 2020 yılında piyasaya sürülmesi planlanan araçları üretimi için Skoda ile anlaşma yapıldı. Hindistan için 5 bin euro, Çin’de ise 8 ila 10 bin euro arasında bir fiyat ile piyasa sürülecek olan araçların, bu bölge haricinde zamanla diğer bölgelerde de satışa sunulması bekleniyor.
Beşiktaş'tan KAP bildirimi geldi

                                    Beşiktaş dün akşam İstanbul'a getirdiği Kanadalı golcü Cyle Larin ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Beşiktaş'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şöyle: "Profesyonel futbolcu Cyle Christopher Larin ile transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." Kamuoyuna saygı ile duyurulur"
Beşiktaş'tan KAP bildirimi geldi Beşiktaş dün akşam İstanbul'a getirdiği Kanadalı golcü Cyle Larin ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Beşiktaş'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şöyle: "Profesyonel futbolcu Cyle Christopher Larin ile transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." Kamuoyuna saygı ile duyurulur"
Trump İran kararını verdi: Yaptırım muafiyetini 'son kez' uzatıldı

                                    ABD Başkanı Donald Trump, İran'a nükleer anlaşma kapsamında sağlanan yaptırım muafiyetini "son kez" uzattı. İsminin açıklanmaması şartıyla konuşan bir yetkili, "Bu, eğer anlaşmaya varılmazsa, Trump'ın son uzatma kararı olacak." ifadesini kullandı. ABD Başkanı Donald Trump, selefi Barack Obama'nın imzaladığı nükleer anlaşmanın ülkesi açısından "korkunç bir anlaşma" olduğu için ya yeniden düzenlenmesi ya da iptal edilmesi gerektiğini savunuyordu.
Trump İran kararını verdi: Yaptırım muafiyetini 'son kez' uzatıldı ABD Başkanı Donald Trump, İran'a nükleer anlaşma kapsamında sağlanan yaptırım muafiyetini "son kez" uzattı. İsminin açıklanmaması şartıyla konuşan bir yetkili, "Bu, eğer anlaşmaya varılmazsa, Trump'ın son uzatma kararı olacak." ifadesini kullandı. ABD Başkanı Donald Trump, selefi Barack Obama'nın imzaladığı nükleer anlaşmanın ülkesi açısından "korkunç bir anlaşma" olduğu için ya yeniden düzenlenmesi ya da iptal edilmesi gerektiğini savunuyordu.
Oyun tutkunlarının beklediği Warface güncellemesi yayınlandı

                                    Video oyun şirketi Crytek’in Türkçe online FPS oyunu Warface’in, beklenen güncellemesi ve yeni oyun modu Battle Royale ile 2018’e girdiği bildirildi. Şirket, bütün oyuncuları, hazırlanmış olağanüstü grafiklere sahip mekanlarda oyun deneyimi yaşamaya davet etti. 

  
Şirketin yaptığı açıklamada Warface hakkında şu bilgilere de yer verildi; "Warface, rekabetçi bir aksiyon FPS oyunudur. Oyunda Piyade, Paramedik, Keskin Nişancı ve Mühendis sınıfları bulunur. Bu sınıflar, ekip çalışmasıyla PvE modlarda kötü Blackwood ordusuna karşı, PvP modlarda ise birbirlerine karşı mücadele ederler. Oyunu warface.com.tr adresinden indirebilirsiniz."
Oyun tutkunlarının beklediği Warface güncellemesi yayınlandı Video oyun şirketi Crytek’in Türkçe online FPS oyunu Warface’in, beklenen güncellemesi ve yeni oyun modu Battle Royale ile 2018’e girdiği bildirildi. Şirket, bütün oyuncuları, hazırlanmış olağanüstü grafiklere sahip mekanlarda oyun deneyimi yaşamaya davet etti. Şirketin yaptığı açıklamada Warface hakkında şu bilgilere de yer verildi; "Warface, rekabetçi bir aksiyon FPS oyunudur. Oyunda Piyade, Paramedik, Keskin Nişancı ve Mühendis sınıfları bulunur. Bu sınıflar, ekip çalışmasıyla PvE modlarda kötü Blackwood ordusuna karşı, PvP modlarda ise birbirlerine karşı mücadele ederler. Oyunu warface.com.tr adresinden indirebilirsiniz."
Hafta sonu kar geliyor

                                    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamayla mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hakkında uyardı. Sıcaklıklar, kuzey ve iç kesimlerde 5 ila 9 derece arasında azalıyor. İstanbul'da pazar günü akşam saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.
Hafta sonu kar geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamayla mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hakkında uyardı. Sıcaklıklar, kuzey ve iç kesimlerde 5 ila 9 derece arasında azalıyor. İstanbul'da pazar günü akşam saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.
Jeff Bezos, belgesiz göçmelere 33 milyon dolar yardımda bulunacak

                                    Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, ABD’ye çocukken getirilen göçmenler için oluşturulan burs fonuna 33 milyon dolar bağış yapacak. Yapılacak bu bağışı doğrulayan Amazon, bunu Mashable.com’a bildirdi. Destek verilen TheDream.US, mali yardıma veya devlet eğitimine uygun olmayan göçmenlerin mezun olmalarını amaçlayan bir program olarak biliniyor.
Jeff Bezos, belgesiz göçmelere 33 milyon dolar yardımda bulunacak Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, ABD’ye çocukken getirilen göçmenler için oluşturulan burs fonuna 33 milyon dolar bağış yapacak. Yapılacak bu bağışı doğrulayan Amazon, bunu Mashable.com’a bildirdi. Destek verilen TheDream.US, mali yardıma veya devlet eğitimine uygun olmayan göçmenlerin mezun olmalarını amaçlayan bir program olarak biliniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >