14 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

türk askeri
türk askeri

5 dakikanızı ayırarak 14 Ağustos'ta Türkiye'de ve dünyada yaşanan en önemli 10 gelişmeyi öğrenebilirsiniz!

14 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'nun memur zamları için sunduğu tekliften Bill Gates'in Instagram'da paylaştığı ilk fotoğrafa kadar dikkat çeken detaylar yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Hükümetin memura zam teklifi belli oldu

                                    
                                    
                                    
                                    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018 ve 2019 yılı memur zamları için "Kamu işveren heyeti olarak ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3, 2019 ilk 6 ay yüzde 3 ve ikinci 6 ayında yüzde 3 olarak teklif sunuyorum. Enflasyon oranının öngörülen artışı ile enflasyon farkı da ödenecektir." dedi.Teklifin ardından Memur-Sen'den de bir açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifi kabul etmediklerini belirterek "Hükümetin sunduğu teklife kapalıyız" dedi.
Hükümetin memura zam teklifi belli oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018 ve 2019 yılı memur zamları için "Kamu işveren heyeti olarak ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3, 2019 ilk 6 ay yüzde 3 ve ikinci 6 ayında yüzde 3 olarak teklif sunuyorum. Enflasyon oranının öngörülen artışı ile enflasyon farkı da ödenecektir." dedi.Teklifin ardından Memur-Sen'den de bir açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifi kabul etmediklerini belirterek "Hükümetin sunduğu teklife kapalıyız" dedi.
Emre Belözoğlu milli takıma doğru

                                    
                                    
                                    
                                    Medipol Başakşehir forması altında sergilediği performansla taraflı tarafsızherkesin takdirini kazanan Emre Belözoğlu, A Milli Takıma geri döneceği iddiaları hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Radyospor’da yayınlanan Transfer Hattı isimli programa katılan eski futbolcu Sedat Yeşilkaya, Emre Belözoğlu’yla arasında geçen diyaloğu anlattı. Yeşilkaya, Emre Belözoğlu’nun milli takımdan davet beklediğini söyledi.
Emre Belözoğlu milli takıma doğru Medipol Başakşehir forması altında sergilediği performansla taraflı tarafsızherkesin takdirini kazanan Emre Belözoğlu, A Milli Takıma geri döneceği iddiaları hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Radyospor’da yayınlanan Transfer Hattı isimli programa katılan eski futbolcu Sedat Yeşilkaya, Emre Belözoğlu’yla arasında geçen diyaloğu anlattı. Yeşilkaya, Emre Belözoğlu’nun milli takımdan davet beklediğini söyledi.
2017 yılının en çok satan 10 kitabı belli oldu

                                    
                                    
                                    
                                    İnternette kitap satışı yapan Kitap Yurdu, İdefix ve D&R gibi sitelerindeki verilere göre 10’dan 1’inci sıraya doğru giden sıralama şöyle: 
  
Kürk Mantolu Madonna, Simyacı, Bir Çöküşün Öyküsü, Aeden, Ay Işığı Sokağı, 1984, Olağanüstü Bir Gece, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Kurallar Kitabı ve Hayvanlardan Tanrılara Sapiens İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi.
2017 yılının en çok satan 10 kitabı belli oldu İnternette kitap satışı yapan Kitap Yurdu, İdefix ve D&R gibi sitelerindeki verilere göre 10’dan 1’inci sıraya doğru giden sıralama şöyle: Kürk Mantolu Madonna, Simyacı, Bir Çöküşün Öyküsü, Aeden, Ay Işığı Sokağı, 1984, Olağanüstü Bir Gece, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Kurallar Kitabı ve Hayvanlardan Tanrılara Sapiens İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi.
Barcelona, Paulinho transferini açıkladı

                                    
                                    
                                    
                                    Neymar’ı 222 milyon avroluk rekor bedelle PSG’ye satan Barcelona, Guangzhou Evergrande forması giyen Paulinho ile anlaştığını resmen açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, 29 yaşındaki Brezilyalı futbolcu için Çin ekibi Guangzhou Evergrande ile 40 milyon avro karşılığında anlaşmaya varıldığı bildirildi. Paulinho'nun serbest kalma bedelini ise 120 milyon avro olarak belirlendi.
Barcelona, Paulinho transferini açıkladı Neymar’ı 222 milyon avroluk rekor bedelle PSG’ye satan Barcelona, Guangzhou Evergrande forması giyen Paulinho ile anlaştığını resmen açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, 29 yaşındaki Brezilyalı futbolcu için Çin ekibi Guangzhou Evergrande ile 40 milyon avro karşılığında anlaşmaya varıldığı bildirildi. Paulinho'nun serbest kalma bedelini ise 120 milyon avro olarak belirlendi.
Uzaya ilk süper bilgisayar bugün gönderiliyor

                                    
                                    
                                    
                                    Süper bilgisayar, birçok farklı işlemi aynı anda gerçekleştirebilen çok yüksek performanslı bilgisayarlara verilen isim. HP'nin iş dünyasına yönelik çözümler üreten HP Enterprise alt şirketi, geliştirdiği süper bilgisayarı bugün SpaceX ortaklığında uzaya yolluyor. Dragon roketiyle uzaya fırlatılacak olan Spaceborne Computer isimli süper bilgisayar, klasik bilgisayarlara göre çok farklı detaylar barındırıyor.
Uzaya ilk süper bilgisayar bugün gönderiliyor Süper bilgisayar, birçok farklı işlemi aynı anda gerçekleştirebilen çok yüksek performanslı bilgisayarlara verilen isim. HP'nin iş dünyasına yönelik çözümler üreten HP Enterprise alt şirketi, geliştirdiği süper bilgisayarı bugün SpaceX ortaklığında uzaya yolluyor. Dragon roketiyle uzaya fırlatılacak olan Spaceborne Computer isimli süper bilgisayar, klasik bilgisayarlara göre çok farklı detaylar barındırıyor.
Ronaldo’ya 5 maç ceza

                                    Ronaldo’ya 5 maç ceza

  
Barcelona ile Real Madrid arasında oynanan Süper Kupa finali ilk maçında kırmızı kart gören Cristiano Ronaldo, 5 maç ceza aldı. İspanya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Portekizli yıldız oyuncunun aldığı 5 maçlık cezanın 1’inin gördüğü kırmızı kart sebebiyle, 4’ünün ise hakemi ittirdiği gerekçesiyle verildiği belirtildi. Ronaldo ve Real Madrid’in söz konusu cezaya itiraz hakları bulunuyor.
Ronaldo’ya 5 maç ceza Ronaldo’ya 5 maç ceza Barcelona ile Real Madrid arasında oynanan Süper Kupa finali ilk maçında kırmızı kart gören Cristiano Ronaldo, 5 maç ceza aldı. İspanya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Portekizli yıldız oyuncunun aldığı 5 maçlık cezanın 1’inin gördüğü kırmızı kart sebebiyle, 4’ünün ise hakemi ittirdiği gerekçesiyle verildiği belirtildi. Ronaldo ve Real Madrid’in söz konusu cezaya itiraz hakları bulunuyor.
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi 

                                    
                                    
                                    
                                    İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava ve Kara unsurlarınca bin 201 operasyonun gerçekleştirildiği, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 319 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava ve Kara unsurlarınca bin 201 operasyonun gerçekleştirildiği, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 319 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Başakşehir – Sevilla maçının hakemi belli oldu

                                    
                                    
                                    
                                    Medipol Başakşehir'in UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla 16 Ağustos Çarşamba günü oynayacağı ilk maçı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmada Turpin düdük çalacak. Turpin'in yardımcılığını Nicolas Danos ve Cyril Gringore'nin yapacağı maçın dördüncü hakemi ise Hicham Zakrani olacak.
Başakşehir – Sevilla maçının hakemi belli oldu Medipol Başakşehir'in UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla 16 Ağustos Çarşamba günü oynayacağı ilk maçı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmada Turpin düdük çalacak. Turpin'in yardımcılığını Nicolas Danos ve Cyril Gringore'nin yapacağı maçın dördüncü hakemi ise Hicham Zakrani olacak.
Bakandan esnafa 'kredi borcu' müjdesi

                                    
                                    
                                    
                                    Bakan Tüfenkci, 446 bin 323 esnaf ve sanatkarın yaklaşık 22 milyar lira kredi bakiyesi bulunduğunu ifade ederek, “2002’den 31 temmuz 2017’ye kadar 1 milyon 526 bin 946 esnaf ve sanatkarımızı faiz indirimli kredilerden faydalandırdık. Kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısının yedi katına çıktığını, miktarın ise 140 katına çıktığını görmekteyiz” açıklamasında bulundu“TESKOMB’a bağlı kredi kefalet kooperatiflerine borçları bulunan esnaf ve sanatkarımızın bu borçları yapılandırılsın, esnafımız 2017 yılına yeni bir moral ve enerjiyle devam etsin istedik” diyen Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu yapılandırmanın kamunun alacaklarıyla bir ilgisi yoktur. 8 Ağustos 2017 tarihi itibariyle TESKOMB’a bağlı kooperatiflerce uygulamaya başlanacak olan bu düzenlemeye göre 31 Temmuz 2017 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkarlar, 29 Eylül 2017 tarihine kadar başvurmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanacaklar.”
Bakandan esnafa 'kredi borcu' müjdesi Bakan Tüfenkci, 446 bin 323 esnaf ve sanatkarın yaklaşık 22 milyar lira kredi bakiyesi bulunduğunu ifade ederek, “2002’den 31 temmuz 2017’ye kadar 1 milyon 526 bin 946 esnaf ve sanatkarımızı faiz indirimli kredilerden faydalandırdık. Kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısının yedi katına çıktığını, miktarın ise 140 katına çıktığını görmekteyiz” açıklamasında bulundu“TESKOMB’a bağlı kredi kefalet kooperatiflerine borçları bulunan esnaf ve sanatkarımızın bu borçları yapılandırılsın, esnafımız 2017 yılına yeni bir moral ve enerjiyle devam etsin istedik” diyen Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu yapılandırmanın kamunun alacaklarıyla bir ilgisi yoktur. 8 Ağustos 2017 tarihi itibariyle TESKOMB’a bağlı kooperatiflerce uygulamaya başlanacak olan bu düzenlemeye göre 31 Temmuz 2017 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkarlar, 29 Eylül 2017 tarihine kadar başvurmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanacaklar.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >