14 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

14 Ocak 2020 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 14 Ocak 2020 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Bakanlık sahte gıdaları açıkladı: 386 üründe taklit ve tağşiş var
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı.
Bakanlık sahte gıdaları açıkladı: 386 üründe taklit ve tağşiş var Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı.
Kanuni dönemine ait belge Azerbaycan'da bulundu
Azerbaycan Milli İlimler Akademisi El Yazmaları Enstitüsü arşivinde Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait mülkname bulundu. Hibename veya mülkname olarak isimlendirilen belge, siyah, altın ve mavi mürekkepler kullanılarak 1566 yılında İstanbul'da kaleme alındı.
Kanuni dönemine ait belge Azerbaycan'da bulundu Azerbaycan Milli İlimler Akademisi El Yazmaları Enstitüsü arşivinde Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait mülkname bulundu. Hibename veya mülkname olarak isimlendirilen belge, siyah, altın ve mavi mürekkepler kullanılarak 1566 yılında İstanbul'da kaleme alındı.
Uzmanlar uyuz hastalığıyla ilgili uyarılarda bulundu
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akman Karakaş, uyuz hastalığının, şiddetli kaşıntı ile karakterize bir hastalık olduğunu belirtti. Prof. Dr. Karakaş, "Uyuz hastası olanların ailelerindeki tüm bireylerin yakınmaları olsun olmasın tedaviye alınmalıdır" dedi.
Uzmanlar uyuz hastalığıyla ilgili uyarılarda bulundu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akman Karakaş, uyuz hastalığının, şiddetli kaşıntı ile karakterize bir hastalık olduğunu belirtti. Prof. Dr. Karakaş, "Uyuz hastası olanların ailelerindeki tüm bireylerin yakınmaları olsun olmasın tedaviye alınmalıdır" dedi.
Barcelona yeni teknik direktörü Quique Setien'i tanıttı
Barcelona Kulübü, teknik direktör Ernesto Valverde'nin yerine göreve getirdiği Quique Setien'i basına tanıttı.Nou Camp Stadı'nda, 30 Haziran 2022'ye kadar geçerli olan yeni sözleşmesine imza attıktan sonra gazetecilerin karşısına çıkan Setien, "Dün köyümde ineklerle dolaşıyordum bugün dünyanın en iyi futbolcularını çalıştırıyorum." dedi.
Barcelona yeni teknik direktörü Quique Setien'i tanıttı Barcelona Kulübü, teknik direktör Ernesto Valverde'nin yerine göreve getirdiği Quique Setien'i basına tanıttı.Nou Camp Stadı'nda, 30 Haziran 2022'ye kadar geçerli olan yeni sözleşmesine imza attıktan sonra gazetecilerin karşısına çıkan Setien, "Dün köyümde ineklerle dolaşıyordum bugün dünyanın en iyi futbolcularını çalıştırıyorum." dedi.
BAE'ye ait askeri araçlar Hafter'in karargahına ulaştı
Askeri kaynaklar BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter'in karargahı Terhune'ye ulaştığını açıkladı.
BAE'ye ait askeri araçlar Hafter'in karargahına ulaştı Askeri kaynaklar BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter'in karargahı Terhune'ye ulaştığını açıkladı.
Pakistan'da yoğun kar yağışı 75 can aldı
Pakistan'da pazar gününden bu yana yağan yoğun kar nedeniyle çöken çatıların altında kalarak ya da sele kapılarak hayatını kaybedenlerin sayısının 75'e yükseldiği belirtildi.
Pakistan'da yoğun kar yağışı 75 can aldı Pakistan'da pazar gününden bu yana yağan yoğun kar nedeniyle çöken çatıların altında kalarak ya da sele kapılarak hayatını kaybedenlerin sayısının 75'e yükseldiği belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >