14 Ocak Pazar: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Günün özeti
Günün özeti

14 Ocak Pazar günü Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberlerimizi inceleyebilir. Cinayet Ansiklopedisinin yeni bölümünü izleyebilirsiniz.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin açıklamasından, Trabzon Havalimanında pistten çıkan yolcu uçağına dair detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tokat 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, "Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Tehdit eden tüm örgütleri kaynağında bertaraf edeceğiz. Önümüzdeki günlerde güney sınırımızı terörden arındırma operasyonumuzu Afrin'le devam ettireceğiz. Dostluk,stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek, ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır. Biz birlikte hareket edebileceğimiz ümit ediyoruz. Afrin operasyon sırasında bu güçlerin terör örgütü ile aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tokat 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, "Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Tehdit eden tüm örgütleri kaynağında bertaraf edeceğiz. Önümüzdeki günlerde güney sınırımızı terörden arındırma operasyonumuzu Afrin'le devam ettireceğiz. Dostluk,stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek, ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır. Biz birlikte hareket edebileceğimiz ümit ediyoruz. Afrin operasyon sırasında bu güçlerin terör örgütü ile aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.
Pistten çıkan uçakla ilgili soruşturma başlatıldı
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzon’da pistten çıkan uçak ile ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan Pegasus Havayolları yetkilileri sabah saatlerinde Trabzon’a gelerek kazayla ilgili inceleme başlattı.
Pistten çıkan uçakla ilgili soruşturma başlatıldı Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzon’da pistten çıkan uçak ile ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan Pegasus Havayolları yetkilileri sabah saatlerinde Trabzon’a gelerek kazayla ilgili inceleme başlattı.
Peru'da 7,3 büyüklüğünde deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı
Peru'nun Pukuio şehrinin 150 kilometre güneybatısında 7.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Otoriteler tarafından tsunami uyarısı yapıldı.
Peru'da 7,3 büyüklüğünde deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı Peru'nun Pukuio şehrinin 150 kilometre güneybatısında 7.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Otoriteler tarafından tsunami uyarısı yapıldı.
Hakkari'de üs bölgesine hain saldırı: 1 askerimiz şehit oldu
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine, PKK'lı teröristlerin Irak'taki Kulika Dağı'ndan düzenledikleri füzeli saldırıda yaralanan 1 askerimiz şehit olurken hain saldırıda 3 askerimiz de yaralandı
Hakkari'de üs bölgesine hain saldırı: 1 askerimiz şehit oldu Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine, PKK'lı teröristlerin Irak'taki Kulika Dağı'ndan düzenledikleri füzeli saldırıda yaralanan 1 askerimiz şehit olurken hain saldırıda 3 askerimiz de yaralandı
Gülsüm annenin 'Umut'u hastaneye kaldırıldı
2008 yılından bu yana Rus asıllı olduğu tahmin edilen Umut'un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, önceki gece Umut'un durumunun ağırlaştığını, bunun üzerine 112 acil servisi arayarak ambulans istediğini söyledi.
Gülsüm annenin 'Umut'u hastaneye kaldırıldı 2008 yılından bu yana Rus asıllı olduğu tahmin edilen Umut'un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, önceki gece Umut'un durumunun ağırlaştığını, bunun üzerine 112 acil servisi arayarak ambulans istediğini söyledi.
Samsun'da  41 milyonluk dev projenin yapım çalışmaları başladı
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekkeköy ilçesine yapılacak 41 milyon 500 milyon TL tutarındaki Bilim ve Teknoloji Merkezi yapım çalışmalarına başlandı.
Samsun'da 41 milyonluk dev projenin yapım çalışmaları başladı Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekkeköy ilçesine yapılacak 41 milyon 500 milyon TL tutarındaki Bilim ve Teknoloji Merkezi yapım çalışmalarına başlandı.
Yüzde yüz Türk yapımı: GPS karıştırıcıları 'Konumbul' durduracak
HAVELSAN, sivil ve askeri alanda yaygın olarak kullanılan küresel konumlama sisteminin karıştırıcılardan etkilenmesini önlemek amacıyla Konumbul adı verilen GPS Koruma Sistemi'ni geliştirdi. Yazılım yoğun sistem çözümleriyle askeri ve sivil alanda faaliyet gösteren HAVELSAN, özellikle askeri platformların, görevleri sırasında konum belirleme konusunda sorun yaşamalarını önlemek amacıyla yeni bir çözüme imza attı. GPS, dünya yüzeyinden yaklaşık 20 bin kilometre yükseklikte bulunan uyduların yayınları üzerinden hizmet veren bir navigasyon sistemi olarak kullanılıyor. Navigasyon bilgisi ise en az 4 uydudan gelen sinyallerin geliş zamanları kullanılarak çıkarılıyor.
Yüzde yüz Türk yapımı: GPS karıştırıcıları 'Konumbul' durduracak HAVELSAN, sivil ve askeri alanda yaygın olarak kullanılan küresel konumlama sisteminin karıştırıcılardan etkilenmesini önlemek amacıyla Konumbul adı verilen GPS Koruma Sistemi'ni geliştirdi. Yazılım yoğun sistem çözümleriyle askeri ve sivil alanda faaliyet gösteren HAVELSAN, özellikle askeri platformların, görevleri sırasında konum belirleme konusunda sorun yaşamalarını önlemek amacıyla yeni bir çözüme imza attı. GPS, dünya yüzeyinden yaklaşık 20 bin kilometre yükseklikte bulunan uyduların yayınları üzerinden hizmet veren bir navigasyon sistemi olarak kullanılıyor. Navigasyon bilgisi ise en az 4 uydudan gelen sinyallerin geliş zamanları kullanılarak çıkarılıyor.
Fatih Terim'den, Arda Turan hakkında transfer yorumu geldi
Fatih Terim, Antalya'da devam eden kamp üzerine bazı açıklamalar yaparken, basın mensuplarından Arda Turan'ın Başakşehir'e transferi soruldu. Soruyu oldukça sakin karşılayan Terim, eski öğrencisine başarılar diledi.
Fatih Terim'den, Arda Turan hakkında transfer yorumu geldi Fatih Terim, Antalya'da devam eden kamp üzerine bazı açıklamalar yaparken, basın mensuplarından Arda Turan'ın Başakşehir'e transferi soruldu. Soruyu oldukça sakin karşılayan Terim, eski öğrencisine başarılar diledi.
İngilizler Cenk Tosun'u beğendi
İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail,"Zorlu ilk maça rağmen Cenk Tosun umut verici bir oyun sergiledi. Topla buluşmak ve topu gol yollarına göndermek için güçlü bir şekilde mücadele etti" derken, Everton adına en yüksek puanı milli golcüye verdi.
İngilizler Cenk Tosun'u beğendi İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail,"Zorlu ilk maça rağmen Cenk Tosun umut verici bir oyun sergiledi. Topla buluşmak ve topu gol yollarına göndermek için güçlü bir şekilde mücadele etti" derken, Everton adına en yüksek puanı milli golcüye verdi.
Çift ön kameralı, incecik çerçeveli LG G7 sızdırıldı
LG G7 olduğu iddia edilen bir akıllı telefon görüntüsü, LG meraklılarını heyecanlandırmaya yetti. Fotoğraf gerçek çıktığı takdirde telefonun ön kısmıhakkında ciddi bilgilerle karşı karşıya olduğumuz söylenebilir. Cihazın kenarları her zaman olduğundan daha ince ve LG'nin 2018 amiral gemisi yeniden 18:9 en-boy oranına sahip olacak gibi duruyor. Yeni sızdırılan görüntü, telefonun ön kısmındaki çift kamera ayarlarını da gözler önüne seriyor.
Çift ön kameralı, incecik çerçeveli LG G7 sızdırıldı LG G7 olduğu iddia edilen bir akıllı telefon görüntüsü, LG meraklılarını heyecanlandırmaya yetti. Fotoğraf gerçek çıktığı takdirde telefonun ön kısmıhakkında ciddi bilgilerle karşı karşıya olduğumuz söylenebilir. Cihazın kenarları her zaman olduğundan daha ince ve LG'nin 2018 amiral gemisi yeniden 18:9 en-boy oranına sahip olacak gibi duruyor. Yeni sızdırılan görüntü, telefonun ön kısmındaki çift kamera ayarlarını da gözler önüne seriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >