15 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

doğu guta
doğu guta

Doğu Guta 24 saatte 300'den fazla saldırıya uğradı... 15 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

15 Kasım'daki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Suriye'nin Doğu Guta beldesine yapılan rejim saldırılarından sinemaya uyarlanması beklenen Süper Mario'ya kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

İşsizlik 6 yıl sonra ilk kez ağustosta düştü 
İşsizlik oranı verilerinin temmuz-ağustos dönemindeki tarihi seyrine bakıldığında genel olarak artış eğilimi görülürken, 2011'den sonra ilk kez bu yıl düşüş yaşanması dikkati çekti.
İşsizlik 6 yıl sonra ilk kez ağustosta düştü İşsizlik oranı verilerinin temmuz-ağustos dönemindeki tarihi seyrine bakıldığında genel olarak artış eğilimi görülürken, 2011'den sonra ilk kez bu yıl düşüş yaşanması dikkati çekti.
Osman Tanburacı'ya saldırı
Galatasaray Divan Kurulu Üyesi olan ünlü spor yorumcusu Osman Tanburacı, yol istediği aracın sürücüsü tarafından darp edildi. Tanburacı, yumruğun etkisiyle yerde kaldı ve araya vatandaşların girmesinin ardından olay yerinden uzaklaştırıldı.
Osman Tanburacı'ya saldırı Galatasaray Divan Kurulu Üyesi olan ünlü spor yorumcusu Osman Tanburacı, yol istediği aracın sürücüsü tarafından darp edildi. Tanburacı, yumruğun etkisiyle yerde kaldı ve araya vatandaşların girmesinin ardından olay yerinden uzaklaştırıldı.
Özel Harekattan 10 ülkeye 'özel' eğitim
Özel Harekat Başkanlığınca, bu yıl 10 farklı ülkeden 150 güvenlik teşkilatı personeline çeşitli branşlarda eğitim verildi. Yetkililer, başkanlık bünyesinde 49 dalda hizmet içi, 11 dalda da yabancı ülke güvenlik teşkilatlarına yönelik kurslar verdiklerini bildirdi.
Özel Harekattan 10 ülkeye 'özel' eğitim Özel Harekat Başkanlığınca, bu yıl 10 farklı ülkeden 150 güvenlik teşkilatı personeline çeşitli branşlarda eğitim verildi. Yetkililer, başkanlık bünyesinde 49 dalda hizmet içi, 11 dalda da yabancı ülke güvenlik teşkilatlarına yönelik kurslar verdiklerini bildirdi.
Ağrı’da bir şehidimiz var
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi kırsalında, PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı timlerince, ilçenin kırsal kesiminde terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve barınma alanlarının tespit edilip imhası amacıyla operasyon başlatıldı.
Ağrı’da bir şehidimiz var Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi kırsalında, PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı timlerince, ilçenin kırsal kesiminde terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve barınma alanlarının tespit edilip imhası amacıyla operasyon başlatıldı.
Zimbabve'de askeri müdahale: Devlet Başkanı gözaltına alındı
Zimbabve'de dünkü askeri müdahalenin ardından ordu yetkilileri Devlet Başkanı Robert Mugabe ve eşinin gözaltında olduğunu duyurdu. Ordu yetkilileri devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, 93 yaşındaki Mugabe ile eşinin gözaltında olduğunu belirterek, Mugabe'nin çevresindeki "suçluların" da yakalanması için harekete geçildiğini bildirdi.
Zimbabve'de askeri müdahale: Devlet Başkanı gözaltına alındı Zimbabve'de dünkü askeri müdahalenin ardından ordu yetkilileri Devlet Başkanı Robert Mugabe ve eşinin gözaltında olduğunu duyurdu. Ordu yetkilileri devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, 93 yaşındaki Mugabe ile eşinin gözaltında olduğunu belirterek, Mugabe'nin çevresindeki "suçluların" da yakalanması için harekete geçildiğini bildirdi.
TFF'den flaş Lucescu açıklaması
Romanya ve Arnavutluk maçlarında oynanan kötü futbol ve alınan yenilgilerin ardından Milli Takım'da geleceği tartışılan Lucescu'yla ilgili TFF'den açıklama geldi. TFF Başkanvekili ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst, yaptığı açıklamada; "Lucescu'nun gönderilmesi gündemimizde yok" dedi. Romanya ve Arnavutluk maçlarında alınan skorların kendilerini de üzdüğünü dile getiren Ali Dürüst, sonuçta bunların hazırlık karşılaşması olduğunu belirtti ve şunları dile getirdi: "Lucescu'nun sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmuyor ama zaten yolları ayırmak gibi bir düşüncede de değiliz."
TFF'den flaş Lucescu açıklaması Romanya ve Arnavutluk maçlarında oynanan kötü futbol ve alınan yenilgilerin ardından Milli Takım'da geleceği tartışılan Lucescu'yla ilgili TFF'den açıklama geldi. TFF Başkanvekili ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst, yaptığı açıklamada; "Lucescu'nun gönderilmesi gündemimizde yok" dedi. Romanya ve Arnavutluk maçlarında alınan skorların kendilerini de üzdüğünü dile getiren Ali Dürüst, sonuçta bunların hazırlık karşılaşması olduğunu belirtti ve şunları dile getirdi: "Lucescu'nun sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmuyor ama zaten yolları ayırmak gibi bir düşüncede de değiliz."
Efsane oyun Süper Mario sinemaya uyarlanıyor
Kyodo haber ajansının "Wall Street Journal" gazetesine dayandırdığı haberinde Japon oyun firması Nintendo'nun, Süper Mario’yu beyaz perdeye aktarmak için “Minyonlar” ve "Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı” animasyon filmlerinin yapımcısı Amerikan film şirketi Illumination Entertainment ile temaslarda bulunduğu ve anlaşmak üzere olduğu belirtildi.
Efsane oyun Süper Mario sinemaya uyarlanıyor Kyodo haber ajansının "Wall Street Journal" gazetesine dayandırdığı haberinde Japon oyun firması Nintendo'nun, Süper Mario’yu beyaz perdeye aktarmak için “Minyonlar” ve "Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı” animasyon filmlerinin yapımcısı Amerikan film şirketi Illumination Entertainment ile temaslarda bulunduğu ve anlaşmak üzere olduğu belirtildi.
Hava durumuna göre hem sıcak hem soğuk tutabilen kumaş üretildi
Hem ısıtma hem de soğutma özelliği bulunan ve politen malzemeyle geliştirilen kumaş, Stanford Üniversitesinden Yi Cui liderliğindeki bilim insanları tarafından geliştirildi. Ayrıntıların "Science Advances" dergisinde yayımlandığı haberde, mutfaklarda kullanılan politen malzemeden geliştirilen kumaşın ortam sıcaklığına göre kişiyi sıcak ve serin tutma özelliğine sahip olduğu belirtildi.
Hava durumuna göre hem sıcak hem soğuk tutabilen kumaş üretildi Hem ısıtma hem de soğutma özelliği bulunan ve politen malzemeyle geliştirilen kumaş, Stanford Üniversitesinden Yi Cui liderliğindeki bilim insanları tarafından geliştirildi. Ayrıntıların "Science Advances" dergisinde yayımlandığı haberde, mutfaklarda kullanılan politen malzemeden geliştirilen kumaşın ortam sıcaklığına göre kişiyi sıcak ve serin tutma özelliğine sahip olduğu belirtildi.
Doğu Guta 24 saatte 300'den fazla saldırıya uğradı
Suriye'de Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta, son 24 saatte en az 300 saldırıya maruz kaldı. Rejimin saldırılarında 8'i sivil, en az 16 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Doğu Guta’nın çatışmasızlık bölgeleri arasında yer aldığı biliniyor.
Doğu Guta 24 saatte 300'den fazla saldırıya uğradı Suriye'de Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta, son 24 saatte en az 300 saldırıya maruz kaldı. Rejimin saldırılarında 8'i sivil, en az 16 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Doğu Guta’nın çatışmasızlık bölgeleri arasında yer aldığı biliniyor.
Hakan Balta emekli oluyor
Sezon başında kadro dışı bırakılan ve antrenmanlarını takımdan ayrı tek başına sürdüren tecrübeli defans oyuncusu Hakan Balta futbol kariyerini sonlandırma kararı aldı. Galatasaray'la olan sözleşmesi sezon sonu bitecek 34 yaşındaki tecrübeli oyuncunun sezon sonu jübile yapma kararı aldığı için kendisine takım aramadığı öğrenildi.
Hakan Balta emekli oluyor Sezon başında kadro dışı bırakılan ve antrenmanlarını takımdan ayrı tek başına sürdüren tecrübeli defans oyuncusu Hakan Balta futbol kariyerini sonlandırma kararı aldı. Galatasaray'la olan sözleşmesi sezon sonu bitecek 34 yaşındaki tecrübeli oyuncunun sezon sonu jübile yapma kararı aldığı için kendisine takım aramadığı öğrenildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >