1.5 milyon kişilik tahliye: Florence kasırgası!

Kasırga
Kasırga

ABD'nin kıyı şehirlerinde birkaç gündür etkili olan kasırga sebebiyle riskli bölgelerdeki 1.5 milyon kişi tahliye ediliyor.

Son birkaç gündür ABD'nin kıyı eyaletlerinde etkili olan Florence kasırgası, şu ana kadarki en büyük fırtına olarak tarihe geçiyor. Yalnızca 24 saat içinde endişe verici hız ve güce ulaşan fırtınanın Kuzey'deki en yüksek noktalara ulaşması bekleniyor. Alarma geçen ABD yetkilileri, olağanüstü hal ilan ederek sokağa çıkma yasağı getirdi.

1.5 milyon kişi tahliye ediliyor!

ABD'nin Güney Carolina, Kuzey Carolina, Florida, Virginia ve Atlanta gibi kıyı eyaletleri için tehdit oluşturan bu kasırga sebebiyle toplamda 1.5 milyon kişi için tahliye kararı verildi. Kasırganın hayatı olumsuz etkilemesi sebebiyle bugün okullar da tatil edilmiş durumda. Panik yapan birçok kişi, marketlerdeki yiyecek ve içeceklerin büyük bölümünü satın alarak kendilerini güvence altına almaya çalışıyor.

Bölgede kasırga sebebiyle teknik arızalar oluşuyor ve elektrik kesintisi yaşanıyor.
Bölgede kasırga sebebiyle teknik arızalar oluşuyor ve elektrik kesintisi yaşanıyor.

Elektrik kesintileri yaşanıyor

Üstelik kasırga sebebiyle birçok farklı bölgelerde enerji hatlarında da problemler yaşanıyor. Haliyle hem teknik sıkıntılar hem de yangınlara karşı tedbir amaçlı olarak elektrik kesiliyor. Gerekli tedbirlerin alındığını özellikle belirten Güney Carolina Valisi Henry McMaster, 'halkon hayatıyla kumar oynamayacağız' şeklinde bir açıklama da yaptı.

Ulusal Kasırga Merkezi, Kuzey ve Güney Carolina'nın Florence kasırgasının üçüncü kategoride olduğunu ve hızın 140 mil / saate ulaştığı özellikle belirtiliyor. Tehlike her geçen gün artarken ABD'nin sahil kısmındaki diğer eyaletlerin de birkaç gün içinde durumdan etkilenmesi bekleniyor.

Bölgede yaşayanlar için uyarılar yapılmaya devam ediliyor.
Bölgede yaşayanlar için uyarılar yapılmaya devam ediliyor.

Uyarılar devam ediyor

Önemli mercilerdeki kişilerden konuyla alakalı olarak farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Wilmington merkezli Star News, 'Gücün tamamen bitmesi bir haftadan daha uzun sürebilir' haberiyle dikkat çekerken, Ocracoke feribotuyla hizmet veren feribot müdürü Harold Thomas, 'Bu bizim kıyılarımızda onlarca yıl boyunca patlayan en büyük fırtına' dedi. Fırtına gücünü artırmaya devam ederken vatandaşlara yapılan uyarılar sıklaşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >