15 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

ABD ile YPG iş birliği
ABD ile YPG iş birliği

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD’nin skandal YPG açıklamasına sert tepki... 15 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Asrın projesi Kanal İstanbul'un güzergahından 2017 yılının en güvenli otomobillerine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahının belirlendiğini belirterek, "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir." dedi.Bakan Arslan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

- Kanal güzergahı boyunca tek bir yer altı sularının bulunmadığı
tespit edildi. 

- Kanal İstanbul projesinde tsunami ile parametreler
belirlenirken, kayıtlı tüm veriler çerçevesinde detaylı çalışmalar yapılmış ve
olumsuz etkisinin olmayacağı da tespit edilmiştir. 

- 17 bin metre sondaj 2017 yılı
sonu itibarıyla tamamlanmıştır.  - Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridroru Kanal İstanbul
projesinin yolu olarak tespit edilmiştir. 

- Güzergah 45 kilometredir.
Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahının belirlendiğini belirterek, "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir." dedi.Bakan Arslan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: - Kanal güzergahı boyunca tek bir yer altı sularının bulunmadığı tespit edildi. - Kanal İstanbul projesinde tsunami ile parametreler belirlenirken, kayıtlı tüm veriler çerçevesinde detaylı çalışmalar yapılmış ve olumsuz etkisinin olmayacağı da tespit edilmiştir. - 17 bin metre sondaj 2017 yılı sonu itibarıyla tamamlanmıştır. - Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridroru Kanal İstanbul projesinin yolu olarak tespit edilmiştir. - Güzergah 45 kilometredir.
Arda Turan Başakşehir'e imzayı attı, ilk idmanına çıktı
Medipol Başakşehir’de beklenen imzalar atıldı. Turuncu-lacivertlilerin Barcelona’dan 2.5 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı milli futbolcu Arda Turan için bugün 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda imza töreni gerçekleşti. İnza töreninin ahemen ardından Turan, yeni takımıyla birlikte ilk antrenmanına çıktı.
Arda Turan Başakşehir'e imzayı attı, ilk idmanına çıktı Medipol Başakşehir’de beklenen imzalar atıldı. Turuncu-lacivertlilerin Barcelona’dan 2.5 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı milli futbolcu Arda Turan için bugün 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda imza töreni gerçekleşti. İnza töreninin ahemen ardından Turan, yeni takımıyla birlikte ilk antrenmanına çıktı.
Sakarya'da Suriyeli hamile kadını öldüren 2 canavara verilen ceza belli oldu
Sakarya'da Suriyeli hamile kadını öldüren 2 canavara verilen ceza belli oldu Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Suriyeli 9 aylık hamile Emani Al Rahmun (20) ile 10 aylık bebeğini öldüren Birol Karacal ile Cemal Bay'a 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Sanıklara ayrıca, ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 30’ar yıl, 'yağma' suçundan 15 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçundan 21’er yıl, 'konut dokunulmazlığı' suçundan ise 6’şar yıl hapisle cezalandırıldı.
Sakarya'da Suriyeli hamile kadını öldüren 2 canavara verilen ceza belli oldu Sakarya'da Suriyeli hamile kadını öldüren 2 canavara verilen ceza belli oldu Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Suriyeli 9 aylık hamile Emani Al Rahmun (20) ile 10 aylık bebeğini öldüren Birol Karacal ile Cemal Bay'a 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Sanıklara ayrıca, ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 30’ar yıl, 'yağma' suçundan 15 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçundan 21’er yıl, 'konut dokunulmazlığı' suçundan ise 6’şar yıl hapisle cezalandırıldı.
Trabzon’da pistten çıkan uçağın pilotu kazanın sebebini açıkladı 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın pistten çıkan yolcu uçağıyla ilgili soruşturması kapsamında uçağın iki pilotunun ve yolcuların ifadesi alındı. Uçağın motorunun aniden hızlanarak uçağı deniz yönüne savurduğunu anlatan pilot şöyle konuştu: 
  
"Uçak normal inişini yaptı. Pistin sonuna gelince sağa bir manevra vardı. Tam manevra yapılacağı sırada uçağın sağ motoru (hızlanıp) çalışmaya başladı. Uçak sağa gitmesi gerekirken bu motorun etkisiyle bir anda sola gitmeye başladı ve deniz yönünde aşağı düştü"
Trabzon’da pistten çıkan uçağın pilotu kazanın sebebini açıkladı Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın pistten çıkan yolcu uçağıyla ilgili soruşturması kapsamında uçağın iki pilotunun ve yolcuların ifadesi alındı. Uçağın motorunun aniden hızlanarak uçağı deniz yönüne savurduğunu anlatan pilot şöyle konuştu: "Uçak normal inişini yaptı. Pistin sonuna gelince sağa bir manevra vardı. Tam manevra yapılacağı sırada uçağın sağ motoru (hızlanıp) çalışmaya başladı. Uçak sağa gitmesi gerekirken bu motorun etkisiyle bir anda sola gitmeye başladı ve deniz yönünde aşağı düştü"
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD’nin skandal YPG açıklamasına sert tepki
ABD öncülüğündeki koalisyonun, Suriye'de büyük bölümünü YPG’li teröristlerin oluşturduğu SDG çatısı altında 30 bin kişilik yeni bir sınır ordusu kurulacağını ve bu gücün Türkiye ile Irak'la olan sınırları kontrol edeceğine yönelik skandal açıklamaya Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
  
“Koalisyonun söz konusu kararının Koalisyonun hangi üyelerinin onayıyla alındığı da bilinmemektedir. Tek taraflı atılan adımları Koalisyon’a mal ederek açıklamak, DEAŞ’la mücadeleye de zarar verebilecek son derece yanlış bir harekettir. ABD’nin taahhütleriyle ve beyanatlarıyla çelişen şekilde PYD/YPG'yle işbirliğinin sürdürülmesi suretiyle ulusal güvenliğimizi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atan bu tür girişimler asla kabul edilemez. Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyor ve Türkiye’nin ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedir olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz”
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD’nin skandal YPG açıklamasına sert tepki ABD öncülüğündeki koalisyonun, Suriye'de büyük bölümünü YPG’li teröristlerin oluşturduğu SDG çatısı altında 30 bin kişilik yeni bir sınır ordusu kurulacağını ve bu gücün Türkiye ile Irak'la olan sınırları kontrol edeceğine yönelik skandal açıklamaya Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Koalisyonun söz konusu kararının Koalisyonun hangi üyelerinin onayıyla alındığı da bilinmemektedir. Tek taraflı atılan adımları Koalisyon’a mal ederek açıklamak, DEAŞ’la mücadeleye de zarar verebilecek son derece yanlış bir harekettir. ABD’nin taahhütleriyle ve beyanatlarıyla çelişen şekilde PYD/YPG'yle işbirliğinin sürdürülmesi suretiyle ulusal güvenliğimizi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atan bu tür girişimler asla kabul edilemez. Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyor ve Türkiye’nin ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedir olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz”
Euro NCAP, 2017 yılının en güvenli otomobillerini paylaştı
Euro NCAP, 2017 yılında test ettiği otomobillerden en güvenli olanları açıkladı. Altı segmentten üçünde en güvenli otomobil ünvanına sahip olan Volkswagen dikkat çekti.İşte o otomobiller...
Euro NCAP, 2017 yılının en güvenli otomobillerini paylaştı Euro NCAP, 2017 yılında test ettiği otomobillerden en güvenli olanları açıkladı. Altı segmentten üçünde en güvenli otomobil ünvanına sahip olan Volkswagen dikkat çekti.İşte o otomobiller...
Apple Park'ın en yeni görüntüleri paylaşıldı
Büyük bir kısmı tamamlanan ve Apple genel merkezinin parça parça taşınmaya başlandığı Apple Park, tamamen kullanıma açılacağı günü bekliyor. ABD’nin San Francisco, eyaletinde bulunan Apple Park, Steve Jobs tarafından ‘uzay üssü’ olarak adlandırılıyordu. 12 binden fazla kişiye ev sahipliği yapacak yeni kampüs, çatısında bulunan güneş panelleri sayesinde 17 Megawatt elektrik üretebilecek. Fotoğraflar için haberimizi inceleyebilirsiniz.
Apple Park'ın en yeni görüntüleri paylaşıldı Büyük bir kısmı tamamlanan ve Apple genel merkezinin parça parça taşınmaya başlandığı Apple Park, tamamen kullanıma açılacağı günü bekliyor. ABD’nin San Francisco, eyaletinde bulunan Apple Park, Steve Jobs tarafından ‘uzay üssü’ olarak adlandırılıyordu. 12 binden fazla kişiye ev sahipliği yapacak yeni kampüs, çatısında bulunan güneş panelleri sayesinde 17 Megawatt elektrik üretebilecek. Fotoğraflar için haberimizi inceleyebilirsiniz.
Tesla'nın hızlı şarj istasyonlarını Gersan Elektrik kuracak
Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ Pazarlama Müdürü Serdar Şalcı, Tesla ile bir gizlilik anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Şirketin Müdürü Şalcı, Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ ile Tesla Motors Netherlands B.V. arasında geçen ay imzalandığı açıklanan gizlilik anlaşmasına ilişkin soruları yanıtlarken, başlangıçta işbirliğinin Tesla'nın hızlı elektrikli şarj istasyonu Supercharger orijinal ürünlerinin Türkiye'de montajını ve devreye alınmasını kapsadığını söyledi.
Tesla'nın hızlı şarj istasyonlarını Gersan Elektrik kuracak Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ Pazarlama Müdürü Serdar Şalcı, Tesla ile bir gizlilik anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Şirketin Müdürü Şalcı, Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ ile Tesla Motors Netherlands B.V. arasında geçen ay imzalandığı açıklanan gizlilik anlaşmasına ilişkin soruları yanıtlarken, başlangıçta işbirliğinin Tesla'nın hızlı elektrikli şarj istasyonu Supercharger orijinal ürünlerinin Türkiye'de montajını ve devreye alınmasını kapsadığını söyledi.
Beşiktaş'ta ikinci ayrılık netleşti
Beşiktaş'ta ikinci ayrılık netleşti KAP'a gönderilen açıklamada "Profesyonel futbolcumuz Denys Boyko geçici transferi konusunda Club Brugge kulübü ile görüşmelere başlanmıştır.
Beşiktaş'ta ikinci ayrılık netleşti Beşiktaş'ta ikinci ayrılık netleşti KAP'a gönderilen açıklamada "Profesyonel futbolcumuz Denys Boyko geçici transferi konusunda Club Brugge kulübü ile görüşmelere başlanmıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >