15 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

15 Ocak 2020 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 15 Ocak 2020 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

New York Times: Ukrayna uçağı İran'a ait iki füzeyle vuruldu

                                    New York Times gazetesi, Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının İran'a ait iki füzeyle vurulduğunu gösteren yeni bir görüntü yayınladı. Görüntüler, Tahran'dan havalandıktan dakikalar sonra düşen Ukrayna uçağının 30'ar saniye arayla fırlatılan İran'a ait iki füzeyle vurulduğunu gösteriyor.
New York Times: Ukrayna uçağı İran'a ait iki füzeyle vuruldu New York Times gazetesi, Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının İran'a ait iki füzeyle vurulduğunu gösteren yeni bir görüntü yayınladı. Görüntüler, Tahran'dan havalandıktan dakikalar sonra düşen Ukrayna uçağının 30'ar saniye arayla fırlatılan İran'a ait iki füzeyle vurulduğunu gösteriyor.
Ukrayna İran'dan düşen uçağın kara kutusunu geri istedi

                                    Ukrayna savcılığı ve güvenlik servisi, düşen yolcu uçağının kara kutusunu İran'dan geri istedi. Ukrayna'dan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, bu hafta İranlı üst düzey bir müfettişin, Ukrayna'yı ziyaret etmesi ve Ukrayna laboratuvarının kara kutular üzerinde çalışmaya uygun olup olmayacağını belirleyeceğini söyledi.
Ukrayna İran'dan düşen uçağın kara kutusunu geri istedi Ukrayna savcılığı ve güvenlik servisi, düşen yolcu uçağının kara kutusunu İran'dan geri istedi. Ukrayna'dan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, bu hafta İranlı üst düzey bir müfettişin, Ukrayna'yı ziyaret etmesi ve Ukrayna laboratuvarının kara kutular üzerinde çalışmaya uygun olup olmayacağını belirleyeceğini söyledi.
Türkiye'nin ilk milli havacılık motoru testleri geçti

                                    Türkiye'nin ilk milli havacılık motoru, uluslararası 6 resmi testi de geçmeyi başardı.
Türkiye'nin ilk milli havacılık motoru testleri geçti Türkiye'nin ilk milli havacılık motoru, uluslararası 6 resmi testi de geçmeyi başardı.
Yeni Malatyaspor'da Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı

                                    Süper Lig takımlarından BtcTurk Yeni Malatyaspor'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Demir Grup Sivasspor karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyetin ardından Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.
Yeni Malatyaspor'da Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı Süper Lig takımlarından BtcTurk Yeni Malatyaspor'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Demir Grup Sivasspor karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyetin ardından Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.
Anadolu Ajansı'nın Kahire ofisine baskın

                                    Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına alarak, bilinmeyen bir yere götürdü.
Anadolu Ajansı'nın Kahire ofisine baskın Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına alarak, bilinmeyen bir yere götürdü.
Rusya'da hükümet istifa etti

                                    Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, hükümetin istifasını verdiğini açıkladı. Putin'in, Medvedev'i Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı'na atayacağı belirtildi.
Rusya'da hükümet istifa etti Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, hükümetin istifasını verdiğini açıkladı. Putin'in, Medvedev'i Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı'na atayacağı belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >