15 Temmuz destanı: Çengelköy geçilmez

Can Cumurcu
Can Cumurcu

FETÖ’cü askerlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz’da, Çengelköy’ün evlatları; vatanına, milletine, demokrasiye ve seçilmiş liderlerine sahip çıkarak kahramanlık timsali oldu. Çengelköy’ün gazi muhtarı Can Cumurcu, 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını GZT’ye anlattı.

  • "Bir de şu var; düşünün ki bu haydutların üstündeki elbise benim elbisem yani benim paramla, vergilerimle alınmış. O silahlar benim silahım. Dedik ki bu silahlardan bize kurşun sıkılmaz, hiç aklımıza gelmedi yani. Ama ne hikmettir ki ilk mermiyle de biz vurulduk. Düşünebiliyor musun böyle bir haydut ki bunlar, bize kurşun sıktı, tank mermisi attılar. Uçaklarla meclisi vurdular, bu işin bir cevabı yok."

Saat 23:45’den sonra silah seslerinin çok yakınlaşmaya başladığını ifade eden Cumurcu, üzerlerine kurşun atıldıkça, Türk askeri halkına sıkmaz vazgeçin ne yapıyorsunuz diye bağırdıklarını kaydetti. Cumurcu sözlerini şöyle sürdürdü.

“Böyle bağırırken biz o ara karakolun önünde yanan bir projektörün kapatılması talimatını verdiğinde ben arabanın arkasından çıkmış bulundum. Çıktığım dakikada da zaten o kurşunu aldım. O kadar hainler ki bildiğiniz gibi değil. Ben yerde yatıyorum, beni aldırmamak için beni alan insanların üzerine sıkıyorlar. Bırakın orada ölsün düşüncesiyle, bunlar bu kadar hainler”

“Ajitasyon oynanıyor memlekette”

Memlekette bazı kesimlerinin bugünlerde bir ajitasyon oynadığının altını çizen Cumurcu,

”Yok şöyle oldu böyle oldu, içeride yatanlar gariban. Böyle bir şey yok, sakın aldanmayın. Neden biliyor musunuz? Bakın en azından bu adamlar şu an yargılanıyorlar. Bizim günahımız neydi de biz yargısız infaz olduk? Benim yeğenlerimin, şehitlerimin hesabını kim verecek ? En azından hainler şu yargılanıyor, benim 249 tane şehidim 2200’e yakın gazim var. Evimizde bizim sadece kurşun kalem, dolma kalem vardı. Çakı bile yoktu, çatal bile yoktu! Ne yaptık biz? Niye bize sıktınız? Allaha şükürler olsun biz şehadet makamının ne olduğunu biliyoruz, Peygamber efendimize en yakın makam olduğunu biliyoruz. Gazi olduk, gazaya çıktık. Elhamdülillah onurluyuz. Sakın bu ajitasyonlara gelmeyelim millet olarak. “ şeklinde konuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >