"15 Temmuz, Türkiye'nin ikinci Kurtuluş Savaşı'dır"

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde bir millet, demokrasisine ve vatanına sahip çıkmak için sokaklara döküldü.
15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde bir millet, demokrasisine ve vatanına sahip çıkmak için sokaklara döküldü.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde anma etkinliği düzenlendi. Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, o gece yaşananlara değinerek; 15 Temmuz'un Türkiye'nin ikinci Kurtuluş Savaşı olduğunu söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde anma etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz gecesi yaşananların derlendiği sinevizyon gösterimi, salonu dolduran vatandaşlar ve konuklar tarafından dikkatle takip edildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi destansı bir demokrasi zaferini tüm dünyaya gösterdiğini kaydederek, FETÖ'nün eli kanlı bir terör örgütü olduğunun o gece net bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç

  • "15 Temmuz Türkiye'nin ikinci Kurtuluş Savaşı'dır, bunu böyle görmek lazım. 15 Temmuz en karanlık günlerimizden biridir; biz daha önce de karanlık günler yaşadık ama hiçbirinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları Türk vatandaşlarının paralarıyla alınan silahlarla kendi vatandaşlarını vurmadı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Parlamentosunu bombalamadı." şeklinde konuşan Kılıç, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in söz konusu yapılanmayı 1966'dan itibaren yavaş yavaş kurduğunu anlattı.

Büyükelçi Kılıç, şöyle devam etti:

"Önce bir sosyal darbe planlanıyor Gezi olayları diye takdim ettikleri. Arkasından 17-25 Aralık'ta bir hukuk darbesi planlanıyor, içine mali boyutları da katılarak. Sonra 15 Temmuz'a geliyoruz, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve seçilmiş yönetimine bir darbe gerçekleştirilmeye çalışıyor. O gün 251 vatandaşımız demokrasimizi savunmak için canını feda etti, ellerinde sadece bayrak vardı. 2500'ün üzerinde insanımız yaralandı. Niçin? Bugün utanmadan eleştirilen Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasisine sahip çıkmak için" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >