15 Temmuz'da darbeci askerler ile birlikte hareket eden 9 'sivil'

​15 Temmuz'da darbeci askerler ile birlikte hareket eden 9 'sivil'
​15 Temmuz'da darbeci askerler ile birlikte hareket eden 9 'sivil'

15 Temmuz'da darbeci askerlerin ana üs olarak kullandıkları Akıncılar Askeri Hava Üssü'nde ve işgal edilmek istenen TRT binalarında bazı siviller göze çarptı. Hiçbir resmi veya askeri görevi olmayan bu kişilerin FETÖ ile bağlantıları ortaya çıkmıştı. İşte darbeci askerler ile birlikte görüntülenen o siviller...

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. O gece kanlı girişimde önemli rol oynayan Hava Kuvvetleri’ndeki FETÖ’cü pilotların kullandığı savaş uçakları ve helikopterler, Ankara’daki Akıncılar Askeri Hava Üssü’nden kalkarak halkın üzerine bomba yağdırdılar. Hain kalkışmanın merkez üssü olarak nitelendirilen Akıncılar Askeri Hava Üssü’nde ve işgal edilen TRT ve binalarında FETÖ’cü askerler ile birlikte bazı siviller de görüldü.

Devlet içerisine paralel yapılanarak her kademesine üyelerini yerleştiren Fetullah Gülen liderliğindeki FETÖ terör örgütü, darbe girişiminde topyekün bir mücadele vererek yüzlerce insanımızı şehit etti. Bazı FETÖ üyeleri ve sempatizanları tarafından hâlâ inkar edilen askeri darbe girişimde yer alan siviller dikkat çekti.

Akıncı Üssü'ndeki Adil Öksüz

                                    
                                    2002 ile 2016 yılları arasında 109 kez yurt dışına çıkan ve darbeden önceki son 25 ayda 12 kez yurt dışında bulunan Adil Öksüz, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak görev yapıyordu. Maaşı 1500 dolar civarında olan bu yardımcı doçentin bu kadar sık yurt dışına ve ABD’ye gitmesi dikkat çekerken, 15 Temmuz gecesi Akıncılar Askeri Hava Üssü’nde yakalandı.Kaçmaya çalışan darbeci askerler ile birlikte gözaltına alınan Öksüz’ün örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu ortaya çıktı. Sorgusunun ardından Öksüz'ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez ilk önce meslekten ihraç edildi, daha sonra tutuklandı. Adil Öksüz’ün darbecilerin arasında ne işi vardı?
Akıncı Üssü'ndeki Adil Öksüz 2002 ile 2016 yılları arasında 109 kez yurt dışına çıkan ve darbeden önceki son 25 ayda 12 kez yurt dışında bulunan Adil Öksüz, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak görev yapıyordu. Maaşı 1500 dolar civarında olan bu yardımcı doçentin bu kadar sık yurt dışına ve ABD’ye gitmesi dikkat çekerken, 15 Temmuz gecesi Akıncılar Askeri Hava Üssü’nde yakalandı.Kaçmaya çalışan darbeci askerler ile birlikte gözaltına alınan Öksüz’ün örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu ortaya çıktı. Sorgusunun ardından Öksüz'ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez ilk önce meslekten ihraç edildi, daha sonra tutuklandı. Adil Öksüz’ün darbecilerin arasında ne işi vardı?

                                    
                                    (16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde darbecilerle birlikte yakalanan Adil Öksüz)
(16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde darbecilerle birlikte yakalanan Adil Öksüz)
Akıncı Üssü'ndeki Kemal Batmaz

                                    
                                    Akıncılar Hava Üssü’nde yakalanan Kemal Batmaz, FETÖ’nün en büyük finansman kaynaklarından biri olan Kaynak Holding’de üst düzey yöneticilerdendi. Geçmişte örgütün gazetesi Zaman’da da yöneticilik yapan Batmaz, tıpkı Adil Öksüz gibi ifadesinde”tarla bakmaya geldiğini” söyledi.
Akıncı Üssü'ndeki Kemal Batmaz Akıncılar Hava Üssü’nde yakalanan Kemal Batmaz, FETÖ’nün en büyük finansman kaynaklarından biri olan Kaynak Holding’de üst düzey yöneticilerdendi. Geçmişte örgütün gazetesi Zaman’da da yöneticilik yapan Batmaz, tıpkı Adil Öksüz gibi ifadesinde”tarla bakmaya geldiğini” söyledi.

                                    
                                Darbe girişiminden 2 gün önce Adil Öksüz ile birlikte New York’tan dönen Kemal Batmaz’ın İstanbul Atatürk Havaalanı’nda görüntülendi.
Darbe girişiminden 2 gün önce Adil Öksüz ile birlikte New York’tan dönen Kemal Batmaz’ın İstanbul Atatürk Havaalanı’nda görüntülendi.
Askerlikle hiçbir ilgili olmayan Kemal Batmaz darbe gecesi askeri üste.
Askerlikle hiçbir ilgili olmayan Kemal Batmaz darbe gecesi askeri üste.
O gece Kemal Batmaz ile aynı koridorda bulunan Harun Biniş

                                    Harun Biniş, Kaynak Holding’e bağlı Sürat Bilişim’de ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) çalıştı. Şantaj ve istihbarat için örgütün her pozisyonuna sızdığı TİB’de adli dinlemeler gerçekleştirdi. Yasa dışı dinlemeler ilgili açılan davada sanık olan Biniş’in TİB’de dinleme altyapısı kuran mühendis olduğu haberlerde yer almıştı. Kemal Batmaz ve Adil Öksüz gibi Akıncılar Üssü’nde yakalanan Biniş tutuklandı.
O gece Kemal Batmaz ile aynı koridorda bulunan Harun Biniş Harun Biniş, Kaynak Holding’e bağlı Sürat Bilişim’de ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) çalıştı. Şantaj ve istihbarat için örgütün her pozisyonuna sızdığı TİB’de adli dinlemeler gerçekleştirdi. Yasa dışı dinlemeler ilgili açılan davada sanık olan Biniş’in TİB’de dinleme altyapısı kuran mühendis olduğu haberlerde yer almıştı. Kemal Batmaz ve Adil Öksüz gibi Akıncılar Üssü’nde yakalanan Biniş tutuklandı.
Anafartalar Kolejinin sahibi Hakan Çiçek de Akıncılar Üssü'ndeydi

                                    
                                    Ankara’da laik ve Kemalist olarak bilinen ve ordu içerisindeki Anafartalar Kolejinin sahibi Hakan Çiçek. Girişimin yaşandığı gece o da Akıncılar üssündeydi ve bir okul müdürü olarak üste yakalandı. Acaba orada ne işi vardı?
Anafartalar Kolejinin sahibi Hakan Çiçek de Akıncılar Üssü'ndeydi Ankara’da laik ve Kemalist olarak bilinen ve ordu içerisindeki Anafartalar Kolejinin sahibi Hakan Çiçek. Girişimin yaşandığı gece o da Akıncılar üssündeydi ve bir okul müdürü olarak üste yakalandı. Acaba orada ne işi vardı?
Hakan Çiçek, Akın Öztürk ile birlikte. (sağdaki)
Hakan Çiçek, Akın Öztürk ile birlikte. (sağdaki)
TRT'nin İstanbul binasından kaçarken görüntülenen 3 sivil

                                    Örgüte bağlı Sürat Teknoloji’de sistem mühendisi Niyazi Akalın, İstanbul’un dört bir yanının izleyen MOBESE’leri kuran Sürat Teknoloji’nin eski Genel Müdürü Harun Şahin ve Supercom şirketinin CEO’su Seyfullah Genç. İstanbul’daki TRT ve digital yayın platformlarını ele geçirmeye çalışan darbeci askerlere yardım ederken görüntülendi. Peki girişimin olduğu gece bu üç bilişim uzmanı sivil neden TRT binasındaydı?
TRT'nin İstanbul binasından kaçarken görüntülenen 3 sivil Örgüte bağlı Sürat Teknoloji’de sistem mühendisi Niyazi Akalın, İstanbul’un dört bir yanının izleyen MOBESE’leri kuran Sürat Teknoloji’nin eski Genel Müdürü Harun Şahin ve Supercom şirketinin CEO’su Seyfullah Genç. İstanbul’daki TRT ve digital yayın platformlarını ele geçirmeye çalışan darbeci askerlere yardım ederken görüntülendi. Peki girişimin olduğu gece bu üç bilişim uzmanı sivil neden TRT binasındaydı?
Darbecilerin ele geçirmeye çalıştığı TRT binasındaki sivil Onur Demircan

                                    
                                    Darbecilerin öncelikli hedeflerinin başında TRT ve medya kanalları yer aldı. Ankara’daki TRT binasını işgal eden ve sözde bir bildiri okutan darbeci askerler, polis ekiplerinin binaya müdahale etmesiyle yakalandı. Orada darbeci askerler ile birlikte binaya gelen bir kişi dikkat çekti. O kişi görüntülerin ortaya çıkmasından sonra sırra kadem basan Havelsan çalışanı Onur Demircan. TRT binasında askerler ile aynı karede yer alan Demircan neden o gece oradaydı?
Darbecilerin ele geçirmeye çalıştığı TRT binasındaki sivil Onur Demircan Darbecilerin öncelikli hedeflerinin başında TRT ve medya kanalları yer aldı. Ankara’daki TRT binasını işgal eden ve sözde bir bildiri okutan darbeci askerler, polis ekiplerinin binaya müdahale etmesiyle yakalandı. Orada darbeci askerler ile birlikte binaya gelen bir kişi dikkat çekti. O kişi görüntülerin ortaya çıkmasından sonra sırra kadem basan Havelsan çalışanı Onur Demircan. TRT binasında askerler ile aynı karede yer alan Demircan neden o gece oradaydı?
Tankın içerisinden çıkan eski polis müdürü Mithat Aynacı

                                    
                                    Gezi olayları sırasında gösterileri bastırmakla sorumlu olan Polis Güvenlik Şube Müdürü Yardımcısı Mithat Aynacı, 2014 yılında Gülen Cemaati mensubu olduğu için görevden alınmıştı. Daha sonra mahkemenin kararıyla görevine döndüyse de hiçbir göreve atanmadı.O gece İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasını ele geçirmek için Vatan Caddesi’ne gelen darbecilerin kontrolündeki tank halk tarafından durduruldu. Tankın içerisine müdahale eden halk, içeriden bir kişiyi çıkardı. Polis üniformalı o kişi Mithat Aynacı idi.
Tankın içerisinden çıkan eski polis müdürü Mithat Aynacı Gezi olayları sırasında gösterileri bastırmakla sorumlu olan Polis Güvenlik Şube Müdürü Yardımcısı Mithat Aynacı, 2014 yılında Gülen Cemaati mensubu olduğu için görevden alınmıştı. Daha sonra mahkemenin kararıyla görevine döndüyse de hiçbir göreve atanmadı.O gece İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasını ele geçirmek için Vatan Caddesi’ne gelen darbecilerin kontrolündeki tank halk tarafından durduruldu. Tankın içerisine müdahale eden halk, içeriden bir kişiyi çıkardı. Polis üniformalı o kişi Mithat Aynacı idi.

                                    
                                    * Bu haber oluşturulurken Yıldıray Oğur ve Ceren Kenar'ın "15 Temmuz Darbesinin Arkasında Kim Var?" adlı yazısından yararlanılmıştır.
* Bu haber oluşturulurken Yıldıray Oğur ve Ceren Kenar'ın "15 Temmuz Darbesinin Arkasında Kim Var?" adlı yazısından yararlanılmıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >