15 Temmuz’da ilk selayı okuyan ünlü hafız İsmail Coşar hayatını kaybetti

İsmail Coşar- Arşiv
İsmail Coşar- Arşiv

15 Temmuz darbe gecesi ilk selayı okuyan ünlü hafız İsmail Coşar, Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Kocatepe Camisi’nin de ilk müezzini olan Coşar, 40 yılı aşkın süredir görev yaptığı camiden yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde İsmail Coşar’ın kullandığı otomobilin bir TIR’a çarpması sonucu İsmail Coşar ve eşi Sevim Coşar olay yerinde hayatını kaybetti.

Ünlü hafız ilk kez TRT’nin yayınladığı programda tanındı

Küçük yaşta hafızlığa başlayan Coşar, müezzin olarak ilk görevine 1972 yılında Ankara'daki Kağnıcıoğlu Camisi’nde başladı. 1974 yılında Ankara Maltepe Camisi'nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okuyan İsmail Coşar, TRT'nin ilk kez naklen yayınladığı Mevlit Kandili programında izleyicilerinin karşısına çıktı.

İsmail Coşar-Arşiv
İsmail Coşar-Arşiv

Türkiye'nin birçok bölgesi ile Avrupa, Asya ve Uzak Doğu ülkelerinde düzenlenen programlara katılan Coşar, Kuran’ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideleriyle Türkiye’nin ünlü mevlit okuyucusu olarak tanındı. Kocatepe Camii’sinin de ilk müezzini olan Coşar 40 yılı aşkın bir süre boyunca bu camide hizmet verdi.

15 Temmuz’da ilk selayı ondan dinledik

15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi sonrası 248 şehit verdiğimiz o gece ilk selayı okuyan İsmail Coşar aynı zamanda vatan ve bayrak için herkesi meydanlara çağırdı.

Kocatepe Camisi’nde cenaze namazı kılınacak

Trafik kazası sonucu eşi Sevim Coşar ile birlikte hayatını kaybeden İsmail Coşar’ın cenaze namazı yarın öğle namazının ardından Kocatepe Cami’sinde kılınacak. Coşar çiftinin cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >