15 Temmuz’un Nene Hatunları

15 Temmuz'un Nene Hatunları.
15 Temmuz'un Nene Hatunları.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin püskürtülmesinde erkekler kadar kadınlar da büyük rol oynadı. Vatanın birliği için şehit ve gazi olan kadınlarımızı gelin tekrar hatırlayalım.

15 Temmuz 2016… Cumhuriyet tarihinin en kanlı gecesi… Fetullahçı Terör Örgütü mensupları darbe girişiminde bulunmak için harekete geçti.

Vatandaşların çoğu işlerinden evlerine dönüyordu. Etraftaki hareketlilik herkesin dikkatini çekti. Önceleri herkes bombalı bir saldırı olabileceğinden korktu… Sonra sosyal medyada “Darbe mi oluyor?” soruları yankılanmaya başladı.

“Darbe” sözü bile tüyleri diken diken etmeye yetti. Kimi televizyonda kimi ise radyoda duydu Tijen Karaş’ın sesini… TRT spikeri silah zoruyla FETÖ’cü hainlerin bildirisini okuduğu anda tüm yurtta derin bir sessizlik oldu…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında, vatandaşları meydanlara davet etti. Erdoğan’ın çağrısının ardından vatandaşlar sokaklara akın etti.

Kadınlı, erkekli binlerce insan, hainlerin önünde siper oldu. Vatan için 249 kişi şehit oldu.

O akşam silahlara göğüslerini siper eden, tankların altına yatan, evde evlatlarını bırakan birçok kadın da sokaklardaydı…

İşte 15 Temmuz’un Nene Hatunları;

Şehit Ayşe Aykaç / Ev hanımı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Aykaç, eşi Mustafa Aykaç ile Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. En ön safta bulunan Aykaç çifti, tanklardaki hainler tarafından direk ateşle tarandı. Açılan ateş sonucu eşi Mustafa Aykaç yaralanmazken, Ayşe Aykaç’ı hedef alan mermi kolundan girip göğsüne saplandı. O an kelimeyi şehadet getirmeye başlayan Aykaç, olay yerindekilerin yardımı ile 10 dakika içerisinde hastaneye ulaştırdı ancak 1 saat kadar müdahale edilmesine rağmen hayatını kaybetti
Şehit Ayşe Aykaç / Ev hanımı Aykaç, eşi Mustafa Aykaç ile Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. En ön safta bulunan Aykaç çifti, tanklardaki hainler tarafından direk ateşle tarandı. Açılan ateş sonucu eşi Mustafa Aykaç yaralanmazken, Ayşe Aykaç’ı hedef alan mermi kolundan girip göğsüne saplandı. O an kelimeyi şehadet getirmeye başlayan Aykaç, olay yerindekilerin yardımı ile 10 dakika içerisinde hastaneye ulaştırdı ancak 1 saat kadar müdahale edilmesine rağmen hayatını kaybetti
Şehit Demet Sezen / Polis

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’cü hainlerin bombaladığı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan polislerden biri de 31 yaşındaki Demet Sezen’di. Çağrılmayı beklemeden göreve giden Sezen, meslektaşı ve eşi Hakan Sezen’e 3 yaşındaki oğlunu emanet etmişti. Başkanlığa atılan ikinci bombada şehit düşen Demet Sezen, şehit aileleriyle özel olarak ilgileniyordu.
Şehit Demet Sezen / Polis 15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’cü hainlerin bombaladığı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan polislerden biri de 31 yaşındaki Demet Sezen’di. Çağrılmayı beklemeden göreve giden Sezen, meslektaşı ve eşi Hakan Sezen’e 3 yaşındaki oğlunu emanet etmişti. Başkanlığa atılan ikinci bombada şehit düşen Demet Sezen, şehit aileleriyle özel olarak ilgileniyordu.
Şehit Sevgi Yeşilyurt / Ev hanımı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Boğaz Köprüsü’nde şehit edilen Yeşilyurt, vatanına sahip çıkmak için koşarak gittiği köprüde hainlerin kurşunlarına hedef oldu.
Şehit Sevgi Yeşilyurt / Ev hanımı Boğaz Köprüsü’nde şehit edilen Yeşilyurt, vatanına sahip çıkmak için koşarak gittiği köprüde hainlerin kurşunlarına hedef oldu.
Şehit Türkan Türkmen Tekin / Satış temsilcisi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Malatyalı Türkan Türkmen Tekin, Atatürk Havalimanı’nın darbeciler tarafından işgal edildiği haberini alır almaz ailesiyle birlikte Esenler’den yürüyerek yola çıktı.


Eşi Ramazan Tekin ve çocuklarıyla ilk önce Esenler Atışalanı Karakolu'na giden Türkan Tekin, burada toplanan vatandaşlarla Atatürk Havalimanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yolda ön sıralarda mücadele eden Türkan Tekin, darbeci askerlerin vatandaşların üzerine sürdüğü tankın altında kalarak ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Tekin, kurtarılamayarak şehadet şerbetini içti.
Şehit Türkan Türkmen Tekin / Satış temsilcisi Malatyalı Türkan Türkmen Tekin, Atatürk Havalimanı’nın darbeciler tarafından işgal edildiği haberini alır almaz ailesiyle birlikte Esenler’den yürüyerek yola çıktı. Eşi Ramazan Tekin ve çocuklarıyla ilk önce Esenler Atışalanı Karakolu'na giden Türkan Tekin, burada toplanan vatandaşlarla Atatürk Havalimanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yolda ön sıralarda mücadele eden Türkan Tekin, darbeci askerlerin vatandaşların üzerine sürdüğü tankın altında kalarak ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Tekin, kurtarılamayarak şehadet şerbetini içti.
Şehit Cennet Yiğit / Özel hareket polisi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Cennet Yiğit, 23 yaşında ve henüz 10 aylık polis memuruydu. Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen Yiğit, 1 ay sonra nişanlanacaktı.
Şehit Cennet Yiğit / Özel hareket polisi Cennet Yiğit, 23 yaşında ve henüz 10 aylık polis memuruydu. Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen Yiğit, 1 ay sonra nişanlanacaktı.
Şehit Gülşah Güler / Komiser yardımcısı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Annesine, “Kızının adını tüm Kırıkhan duyacak” diyerek Özel Harekâtçı olan Gülşah Güler, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin yaptığı saldırıyla şehit oldu.
Şehit Gülşah Güler / Komiser yardımcısı Annesine, “Kızının adını tüm Kırıkhan duyacak” diyerek Özel Harekâtçı olan Gülşah Güler, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin yaptığı saldırıyla şehit oldu.
Şehit Sevda Güngör / Polis

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Özel Harekât Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit olan Sevda Güngör, en büyük hayalini gerçekleştirerek Polis oldu. Ancak görevdeki ilk yılını bile dolduramadan FETÖ’cü hainler tarafından şehit edildi.
Şehit Sevda Güngör / Polis 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Özel Harekât Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit olan Sevda Güngör, en büyük hayalini gerçekleştirerek Polis oldu. Ancak görevdeki ilk yılını bile dolduramadan FETÖ’cü hainler tarafından şehit edildi.
Şehit Yıldız Gürsoy / Çaycı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Özel bir şirkette çaycılık yapan Yıldız Gürsoy, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlere karşı koymak için evden çıkarken, “Anne hakkını helal et. Ben ya gelirim, ya gelmem” demişti. Genelkurmay Başkanlığı önünde hainlerin bombalarından sıçrayan şarapnellerle yaralanan Gürsoy, bir hafta boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.
Şehit Yıldız Gürsoy / Çaycı Özel bir şirkette çaycılık yapan Yıldız Gürsoy, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlere karşı koymak için evden çıkarken, “Anne hakkını helal et. Ben ya gelirim, ya gelmem” demişti. Genelkurmay Başkanlığı önünde hainlerin bombalarından sıçrayan şarapnellerle yaralanan Gürsoy, bir hafta boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.
Şehit Zeynep Sağır / Polis

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda görevli olan polis memuru Zeynep Sağır, FETÖ’cü hainlerin bombalı saldırısı sonucu şehit düştü.
Şehit Zeynep Sağır / Polis 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda görevli olan polis memuru Zeynep Sağır, FETÖ’cü hainlerin bombalı saldırısı sonucu şehit düştü.
Gazi Safiye Bayat

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    15 Temmuz’da Boğaziçi Köprüsü’ne giden Safiye Bayat darbeci bir hainin silahından çıkan kurşunla yaralandı.
Gazi Safiye Bayat 15 Temmuz’da Boğaziçi Köprüsü’ne giden Safiye Bayat darbeci bir hainin silahından çıkan kurşunla yaralandı.
Gazi Vahide Şevkatlioğlu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Vahide Şevkatlioğlu ve eşi Mehmet Şefik Şevkatlioğlu Esenler’de tankın altında kaldı. Mehmet Şefik Şevkatlioğlu şehit olurken Vahide Hanım 9 ameliyat geçirdi.
Gazi Vahide Şevkatlioğlu Vahide Şevkatlioğlu ve eşi Mehmet Şefik Şevkatlioğlu Esenler’de tankın altında kaldı. Mehmet Şefik Şevkatlioğlu şehit olurken Vahide Hanım 9 ameliyat geçirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >