16 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

trabzonspor taraftarı
trabzonspor taraftarı

Bir çırpıda okumanız için 16 Ağustos'ta Türkiye başta olmak üzere dünyada yaşanan en dikkat çekici başlıkları sizler için hazırladık.

16 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, ABD ile Çin ordularının sürpriz işbirliğinden Ceza'nın 12 Dev Adam için bestelediği şarkıya kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

İnternetten kartlı alışverişte onay süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı

                                    
                                    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Mart
ayında kredi kartlarına ilişkin düzenleme yayınlamış; 17 Ağustos itibariyle
kredi kartlarının otomatik olarak internet alışverişlerine kapatılacağını
bildirmişti. Ancak son yapılan duyuru ile son günün 31 Aralık olduğu açıklandı.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben,"e-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017'ye kadar uzattık." dedi.Detaylı bilgi için haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
İnternetten kartlı alışverişte onay süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Mart ayında kredi kartlarına ilişkin düzenleme yayınlamış; 17 Ağustos itibariyle kredi kartlarının otomatik olarak internet alışverişlerine kapatılacağını bildirmişti. Ancak son yapılan duyuru ile son günün 31 Aralık olduğu açıklandı.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben,"e-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017'ye kadar uzattık." dedi.Detaylı bilgi için haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
10 dakikalık "sessiz şarkı" iTunes'ta zirveye oturdu

                                    
                                    
                                    Normal şartlarda iTunes'ta herhangi bir şarkının "en fazla dinlenenler" listesine dahil olması için sanatçının büyük bir çıkış yakalaması gerekiyor. Ancak, bazı istisnalar da yok değil. Son olarak,Samir Mezrahi isimli bir kişi hiç tanınmamasına rağmen şu anda oluşturduğu "sessiz müzik" ile listede ilk 100 arasına girmiş durumda.iPhone'lar, otomobillerin multimedya sistemleriyle bağlantı kurduğunda şarkıları otomatik olarak A'dan başlayarak alfabetik sıralamaya göre listeliyor. İşte Samir Mezrahi'nin oluşturduğu "Aaaa Very Good Song" isimli şarkı ise bu sorunu ortadan kaldırıyor.
10 dakikalık "sessiz şarkı" iTunes'ta zirveye oturdu Normal şartlarda iTunes'ta herhangi bir şarkının "en fazla dinlenenler" listesine dahil olması için sanatçının büyük bir çıkış yakalaması gerekiyor. Ancak, bazı istisnalar da yok değil. Son olarak,Samir Mezrahi isimli bir kişi hiç tanınmamasına rağmen şu anda oluşturduğu "sessiz müzik" ile listede ilk 100 arasına girmiş durumda.iPhone'lar, otomobillerin multimedya sistemleriyle bağlantı kurduğunda şarkıları otomatik olarak A'dan başlayarak alfabetik sıralamaya göre listeliyor. İşte Samir Mezrahi'nin oluşturduğu "Aaaa Very Good Song" isimli şarkı ise bu sorunu ortadan kaldırıyor.
MNG Kargo resmen satıldı

                                    Turkven açıklamasına göre, Türkiye'ye 2000 yılından bugüne kadar yaklaşık 5 milyar dolar yatırım getiren Turkven, 2017 ve 2018'de 1 milyar dolarlık yeni uluslararası doğrudan yatırımı Türkiye'ye çekme hedefi doğrultusunda bir adım daha attı.
En son haziran ayında Mavi Jeans'in halka arzı ile uzun bir aradan sonra yabancı yatırımcıları tekrar Borsa İstanbul'da bir halka arza ikna eden Turkven, Haydar ve Suat Sancak kardeşler ile birlikte 2003 yılında kurulan MNG Kargo'nun tamamını satın almak için Rekabet Kurumu'ndan onay aldı. MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık AŞ'nin tek kontrolünün Mirage Cargo B.V. tarafından devralınması işlemi BTK onayından sonra tamamlanacak.900'e yakın şubesi, 25 aktarma merkezi, 9 bin çalışanı olan MNG kargo, 600 bin adrese hizmet ulaştırıyor.
MNG Kargo resmen satıldı Turkven açıklamasına göre, Türkiye'ye 2000 yılından bugüne kadar yaklaşık 5 milyar dolar yatırım getiren Turkven, 2017 ve 2018'de 1 milyar dolarlık yeni uluslararası doğrudan yatırımı Türkiye'ye çekme hedefi doğrultusunda bir adım daha attı. En son haziran ayında Mavi Jeans'in halka arzı ile uzun bir aradan sonra yabancı yatırımcıları tekrar Borsa İstanbul'da bir halka arza ikna eden Turkven, Haydar ve Suat Sancak kardeşler ile birlikte 2003 yılında kurulan MNG Kargo'nun tamamını satın almak için Rekabet Kurumu'ndan onay aldı. MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık AŞ'nin tek kontrolünün Mirage Cargo B.V. tarafından devralınması işlemi BTK onayından sonra tamamlanacak.900'e yakın şubesi, 25 aktarma merkezi, 9 bin çalışanı olan MNG kargo, 600 bin adrese hizmet ulaştırıyor.
Almanya'ya "Adil Öksüz" notası verildi

                                    
                                    
                                    FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü iddiaları üzerine Türkiye ABD'ye nota verdi. Notanın içeriğinde Öksüz'ün Almanya'da saklandığına dair haberlerin araştırılması ve ülkede tespit edilmesi halinde Türkiye'ye iadesi talep edildi.
Almanya'ya "Adil Öksüz" notası verildi FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü iddiaları üzerine Türkiye ABD'ye nota verdi. Notanın içeriğinde Öksüz'ün Almanya'da saklandığına dair haberlerin araştırılması ve ülkede tespit edilmesi halinde Türkiye'ye iadesi talep edildi.
Football Manager 2018’in çıkış tarihi belli oldu

                                    
                                    
                                    Futbol ve menajerlik oyunu tutkunlarının vazgeçilmez arkadaşı Football Manager 2018, bu sezon da birçok yeni özellik, transferlerle güç kazanmış takımlar ve her zaman efsane anılar bırakan maç öyküleriyle kullanıcılar karşısındaki yerini alacak. 10 Kasım Cuma günü çıkacağı açıklanan oyuna, ön siparişle 2 hafta önceden ulaşılabileceği açıklandı. Beta versiyona sahip olacak ön sipariş oyununa sahip olan kullanıcılar 10 Kasım tarihinden itibaren kendi kayıtlarıyla oyuna devam edebilecek.
Football Manager 2018’in çıkış tarihi belli oldu Futbol ve menajerlik oyunu tutkunlarının vazgeçilmez arkadaşı Football Manager 2018, bu sezon da birçok yeni özellik, transferlerle güç kazanmış takımlar ve her zaman efsane anılar bırakan maç öyküleriyle kullanıcılar karşısındaki yerini alacak. 10 Kasım Cuma günü çıkacağı açıklanan oyuna, ön siparişle 2 hafta önceden ulaşılabileceği açıklandı. Beta versiyona sahip olacak ön sipariş oyununa sahip olan kullanıcılar 10 Kasım tarihinden itibaren kendi kayıtlarıyla oyuna devam edebilecek.
Çin ile ABD işbirliği konusunda anlaştı

                                    
                                    
                                    "China Daily"nin haberine göre, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, başkent Pekin'de PLA Genelkurmay Başkanı Fang Fınghui ile bir araya geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık görevini devralmasından bu yana askeri alanda en yüksek düzeyde yapılan bu ziyarette, iki ordu arasında yeni bir iletişim mekanizması kurulması için çerçeve anlaşması imzalandığı belirtildi.
Çin ile ABD işbirliği konusunda anlaştı "China Daily"nin haberine göre, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, başkent Pekin'de PLA Genelkurmay Başkanı Fang Fınghui ile bir araya geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık görevini devralmasından bu yana askeri alanda en yüksek düzeyde yapılan bu ziyarette, iki ordu arasında yeni bir iletişim mekanizması kurulması için çerçeve anlaşması imzalandığı belirtildi.
Türkiye'nin Hırvatistan ile oynayacağı maçın biletleri tükendi

                                    
                                    
                                    A Milli Takım'ın 5 Eylül'de 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşmanın biletleri tükendi. Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Eskişehir Yeni Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçın biletlerinin tamamı satıldı. Açıklamada, ayrıca taraftarlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür edildi.
Türkiye'nin Hırvatistan ile oynayacağı maçın biletleri tükendi A Milli Takım'ın 5 Eylül'de 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşmanın biletleri tükendi. Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Eskişehir Yeni Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçın biletlerinin tamamı satıldı. Açıklamada, ayrıca taraftarlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür edildi.
Daniel Craig kabul etti, James Bond serisine devam

                                    
                                    
                                    Daniel Craig, James Bond serisinde son bir filmde daha oynayacağını açıkladı. Craig'in "Bu konuda biraz ağzı sıkı davrandım. Tüm gün boyunca röportajlar veriyordum ve insanlar bana bunu soruyordu. Çekingen olmayı tercih ettim. Ama eğer doğruları konuşacaksam sana söylemeliymişim gibi hissediyorum" dedi.
Daniel Craig kabul etti, James Bond serisine devam Daniel Craig, James Bond serisinde son bir filmde daha oynayacağını açıkladı. Craig'in "Bu konuda biraz ağzı sıkı davrandım. Tüm gün boyunca röportajlar veriyordum ve insanlar bana bunu soruyordu. Çekingen olmayı tercih ettim. Ama eğer doğruları konuşacaksam sana söylemeliymişim gibi hissediyorum" dedi.
Trabzon taraftarı Kadıköy’de olmayacak

                                    
                                    
                                    20 Ağustos Pazar günü Ülker Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde İstanbul Valiliği'nde yetkililer tarafından gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, her iki kulübün de uzlaşmasıyla Trabzon taraftarlarının maça alınmaması yönünde karar çıktı.Öte yandan karşılaşmada 1380 polisin yanı sıra 950 özel güvenlik görevlisinin görev yapacağı ifade edildi.
Trabzon taraftarı Kadıköy’de olmayacak 20 Ağustos Pazar günü Ülker Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde İstanbul Valiliği'nde yetkililer tarafından gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, her iki kulübün de uzlaşmasıyla Trabzon taraftarlarının maça alınmaması yönünde karar çıktı.Öte yandan karşılaşmada 1380 polisin yanı sıra 950 özel güvenlik görevlisinin görev yapacağı ifade edildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >