16 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

günün özeti
günün özeti

Kerkük harekatı, Rusya'dan bitcoin açıklaması, Yılmaz Vural'dan Trabzonspor cevabı... 16 Ekim'de Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi incelemeyi unutmayın!

16 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, gece saatlerinde Kerkük'e harekat başlatan Irak güvenlik güçlerinden Ferrari'nin en hızlı otomobili Superfast'e kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı

                                    
                                    Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, Eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin "Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Ben de kendisini gördüm, kendisiyle de konuştum. Bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Ayağı oldukça toparlandı" dedi.
Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, Eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin "Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Ben de kendisini gördüm, kendisiyle de konuştum. Bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Ayağı oldukça toparlandı" dedi.
Türkiye 6 basamak geriledi

                                    
                                    FIFA, Ekim ayı dünya sıralamasını açıkladı. A Milli Takım’ın 2018 Dünya Kupası’na katılamaması FIFA dünya sıralamasındaki yerini olumsuz anlamda etkiledi. FIFA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada Ekim ayı dünya sıralamasına göre; geçen ay 842 puanla 27. bulunan Milli Takım, 6 basamak aşağı düşerek 807 puanla 33. basamağa oturdu.
Türkiye 6 basamak geriledi FIFA, Ekim ayı dünya sıralamasını açıkladı. A Milli Takım’ın 2018 Dünya Kupası’na katılamaması FIFA dünya sıralamasındaki yerini olumsuz anlamda etkiledi. FIFA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada Ekim ayı dünya sıralamasına göre; geçen ay 842 puanla 27. bulunan Milli Takım, 6 basamak aşağı düşerek 807 puanla 33. basamağa oturdu.
Irak güçleri Kerkük'ye ilerledi, PKK peşmergeye yardıma geldi

                                    
                                    Irak güvenlik güçleri dün gece saatlerinde Kerkük'e harekat başlattı. Güvenlik güçlerinin kentte ilerlemesiyle birlikte peşmerge geri çekildi. Irak ordusu, stratejik noktalarda kontrolü sağlarken, şehrin bazı bölgelerinden dumanların yükseldiği görüldü.
Irak güçleri Kerkük'ye ilerledi, PKK peşmergeye yardıma geldi Irak güvenlik güçleri dün gece saatlerinde Kerkük'e harekat başlattı. Güvenlik güçlerinin kentte ilerlemesiyle birlikte peşmerge geri çekildi. Irak ordusu, stratejik noktalarda kontrolü sağlarken, şehrin bazı bölgelerinden dumanların yükseldiği görüldü.
Gomis'in 'gizli' gol hocası: Gollerini ona borçlu

                                    
                                    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın yeni transferi Bafetimbi Gomis, rakamları alt üst etmeye devam ediyor. 
  
Sarı kırmızılı forma altında Süper Lig’deki ilk 12 isabetli şutunda 8 gol atan Fransız yıldızın bu göz alıcı performansının sırrı ortaya çıktı. Gol vuruşları ve hücum varyasyonları için özel olarak çalışan Gomis’in yakaladığı istatistiklerin arkasındaki ismin, Galatasaray yardımcı antrenörü Tuğberk Tanrıvermiş olduğu öğrenildi.Hücum oyuncularıyla yakından ilgilenen Tuğberk Tanrıvermiş, Bafetimbi Gomis ile özel olarak çalışıyor. İkilinin profesyonel ilişkisi o kadar iyi ki; Fransız yıldız, 2-0 kazanılan Konyaspor maçının ardından binlerce kişinin önünde Tuğberk Tanrıvermiş’e bizzat teşekkür etti.

  
Instagram hesabından paylaşımda bulunan Bafetimbi Gomis, “Gol öncesi beni çalıştırmak için her zaman hazır olan hücum oyuncularının antrenörü Tuğberk Tanrıvermiş’e teşekkür ediyorum. Beni çalıştırman, tecrüben, bilgin benim bu sezona güzel başlamamı sağladı. Çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Gomis'in 'gizli' gol hocası: Gollerini ona borçlu Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın yeni transferi Bafetimbi Gomis, rakamları alt üst etmeye devam ediyor. Sarı kırmızılı forma altında Süper Lig’deki ilk 12 isabetli şutunda 8 gol atan Fransız yıldızın bu göz alıcı performansının sırrı ortaya çıktı. Gol vuruşları ve hücum varyasyonları için özel olarak çalışan Gomis’in yakaladığı istatistiklerin arkasındaki ismin, Galatasaray yardımcı antrenörü Tuğberk Tanrıvermiş olduğu öğrenildi.Hücum oyuncularıyla yakından ilgilenen Tuğberk Tanrıvermiş, Bafetimbi Gomis ile özel olarak çalışıyor. İkilinin profesyonel ilişkisi o kadar iyi ki; Fransız yıldız, 2-0 kazanılan Konyaspor maçının ardından binlerce kişinin önünde Tuğberk Tanrıvermiş’e bizzat teşekkür etti. Instagram hesabından paylaşımda bulunan Bafetimbi Gomis, “Gol öncesi beni çalıştırmak için her zaman hazır olan hücum oyuncularının antrenörü Tuğberk Tanrıvermiş’e teşekkür ediyorum. Beni çalıştırman, tecrüben, bilgin benim bu sezona güzel başlamamı sağladı. Çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
'İstanbul Muhafızları' sinema filmi oluyor

                                    
                                    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Neher Prodüksiyon ortak yapımı olan "İstanbul Muhafızları" adlı çizgi dizi, beyazperdeye aktarılacak. TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan ve ilk bölümünden itibaren yaklaşık 6 milyon çocuğa ulaşan çizgi dizi, "İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi" adıyla sinemaya uyarlandı.
'İstanbul Muhafızları' sinema filmi oluyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Neher Prodüksiyon ortak yapımı olan "İstanbul Muhafızları" adlı çizgi dizi, beyazperdeye aktarılacak. TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan ve ilk bölümünden itibaren yaklaşık 6 milyon çocuğa ulaşan çizgi dizi, "İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi" adıyla sinemaya uyarlandı.
Türk dizileri Fransa'da görücüye çıkıyor

                                    
                                    Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Türk dizileri, Fransa'da yapılacak alanının en önemli fuarlarından MIPCOM 2017'de sektörün uluslararası temsilcilerinin beğenisine sunulacak. Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun yer alacağı "Fatih", izleyici tarafından büyük beğeniyle takip edilen "Diriliş Ertuğrul", "Payitaht: Abdülhamid" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" gibi yapımlar da fuar boyunca sektör profesyonelleriyle buluşturulacak. MIPCOM 2017'de dizi film sektörümüzün değişen dinamiklere başarılı entegrasyonunun uluslararası kamuoyuyla paylaşılacağı "Türkiye'de İçerik ve Ortaklıklar" temalı panel de gerçekleştirilecek.
Türk dizileri Fransa'da görücüye çıkıyor Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Türk dizileri, Fransa'da yapılacak alanının en önemli fuarlarından MIPCOM 2017'de sektörün uluslararası temsilcilerinin beğenisine sunulacak. Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun yer alacağı "Fatih", izleyici tarafından büyük beğeniyle takip edilen "Diriliş Ertuğrul", "Payitaht: Abdülhamid" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" gibi yapımlar da fuar boyunca sektör profesyonelleriyle buluşturulacak. MIPCOM 2017'de dizi film sektörümüzün değişen dinamiklere başarılı entegrasyonunun uluslararası kamuoyuyla paylaşılacağı "Türkiye'de İçerik ve Ortaklıklar" temalı panel de gerçekleştirilecek.
Rusya Maliye Bakanı: Kripto paralar hayatın bir gerçeği

                                    
                                    Daha önce kripto paralarla ilgili bir dizi açıklama yapan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, kripto paralar için ''hayatın bir gerçeği'' dedi. Siluanov, kripto paraları yasaklamanın mantıklı olmadığını ve bakanlığın dijital para birimlerini de menkul kıymetlere benzer bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi.
Rusya Maliye Bakanı: Kripto paralar hayatın bir gerçeği Daha önce kripto paralarla ilgili bir dizi açıklama yapan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, kripto paralar için ''hayatın bir gerçeği'' dedi. Siluanov, kripto paraları yasaklamanın mantıklı olmadığını ve bakanlığın dijital para birimlerini de menkul kıymetlere benzer bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi.
Ferrari'nin en güçlü otomobili Superfast, Türkiye'de satışa sunuldu

                                    
                                    Ferrari'nin, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Superfast modeli, şirketin şu ana kadar ürettiği en güçlü otomobil olma özelliği taşıyor. Ülkemize yalnızca bir adet getirilen bu model 3.5 milyon TL'ye satışa çıkmış durumda. 
  
0 ile 100 km / s hızlanmasını 2.9 sn'de tamamlayan otomobilin maksimum hızı 340 km / s olarak belirtiliyor.
Ferrari'nin en güçlü otomobili Superfast, Türkiye'de satışa sunuldu Ferrari'nin, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Superfast modeli, şirketin şu ana kadar ürettiği en güçlü otomobil olma özelliği taşıyor. Ülkemize yalnızca bir adet getirilen bu model 3.5 milyon TL'ye satışa çıkmış durumda. 0 ile 100 km / s hızlanmasını 2.9 sn'de tamamlayan otomobilin maksimum hızı 340 km / s olarak belirtiliyor.
Kanada’da bir ilk: Yolcu uçağına drone çarptı

                                    
                                    Havaalanı drone kazası bu seferde Kanada’da gerçekleşti. Kanada Ulaştırma Bakanı Marc Garneau insansız uçan cisimlerin ticari bir uçakla ilk defa çarpıştığını kazadan üç gün sonra açıkladı. Olayda ölü ve yarılının olmadığını belirten Marc Garneau kazaya katılan uçağın Skyjet Havacılık şirketine ait olduğunu söyledi. Drone’un çarptığı uçakta altı yolcu ve iki mürettebat bulunuyordu. Garneau son olarak "Uçakların yalnızca ufak bir hasar gördüğünden ve güvenli bir şekilde inebildiği için çok rahatım" dedi.
Kanada’da bir ilk: Yolcu uçağına drone çarptı Havaalanı drone kazası bu seferde Kanada’da gerçekleşti. Kanada Ulaştırma Bakanı Marc Garneau insansız uçan cisimlerin ticari bir uçakla ilk defa çarpıştığını kazadan üç gün sonra açıkladı. Olayda ölü ve yarılının olmadığını belirten Marc Garneau kazaya katılan uçağın Skyjet Havacılık şirketine ait olduğunu söyledi. Drone’un çarptığı uçakta altı yolcu ve iki mürettebat bulunuyordu. Garneau son olarak "Uçakların yalnızca ufak bir hasar gördüğünden ve güvenli bir şekilde inebildiği için çok rahatım" dedi.
Yılmaz Vural'dan Trabzonspor cevabı

                                    
                                    Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor’da yeni teknik direktör arayışları sürüyor.Kulislerde Mustafa Reşit Akçay, Ünal Karaman, Rıza Çalımbay ve Robert Prosinecki gibi isimlerin konuşulduğu bordo mavili ekip için sosyal medyada ise Yılmal Vural ismi ön plana çıktı. 
  
GZT Spor’un sorularını yanıtlayan Yılmaz Yılmaz, Trabzonspor’dan kendisine gelen resmi bir teklif olmadığını söyledi. Yılmaz Vural, teklif gelmesi halinde cevabının ne olacağı yönündeki soruları ise cevapsız bırakmayı tercih etti.
Yılmaz Vural'dan Trabzonspor cevabı Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor’da yeni teknik direktör arayışları sürüyor.Kulislerde Mustafa Reşit Akçay, Ünal Karaman, Rıza Çalımbay ve Robert Prosinecki gibi isimlerin konuşulduğu bordo mavili ekip için sosyal medyada ise Yılmal Vural ismi ön plana çıktı. GZT Spor’un sorularını yanıtlayan Yılmaz Yılmaz, Trabzonspor’dan kendisine gelen resmi bir teklif olmadığını söyledi. Yılmaz Vural, teklif gelmesi halinde cevabının ne olacağı yönündeki soruları ise cevapsız bırakmayı tercih etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >