16 metrekareye sığdırılmış bir yalnızlık hikayesi

Mustafa Gök
Mustafa Gök

Mustafa Gök 71 yaşında, İstanbul Bahçelievler’de bulunan 16 metrekarelik berber dükkanında 17 senedir yalnız yaşıyor.

Tarsus’ta başlayan 71 yıllık bir hikayenin başkahramanı Mustafa Gök. Kanaryaları ve çiçekleri arkadaş edinmiş kendine Mustafa amca, tek isteği ise kimseye muhtaç olmamak.

71 yaşında berber çıraklığına başlayan Mustafa Gök’ün en büyük hayali İstanbul’a gidip büyük adam olmaktı. Sebze arabasıyla İstanbul’a kaçışı, hayallerinin gerçekleşmesi için attığı ilk adımdı.

Balat’ta berberde çalışan Gök, ev sahibinin kızı Birsen hanımla tanışıp evlendi. Evliliğinden 3 tane kızı oldu. İşleri bozulunca eşinin terk ettiğini söyleyen Mustafa amca, 17 senedir Bahçelievler’de bulunan berber dükkanında yaşıyor.

Mustafa Gök
Mustafa Gök

65 yıllık berberin 71 yıllık yaşam mücadelesi

Sürekli şükreden Mustafa amca yardıma ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Yaşından dolayı pek müşterisi yok. Asıl yalnızlığın akşam perdeyi çektiğinde başladığını söylüyor. Kanaryaları ve çiçekleri kendine arkadaş edinmiş. Çeşitli kurumlardan yardımlar gelmiş fakat sürekli bir geliri yok. “Saray”ında birçok zorluğa göğüs germek zorunda. Yaşam mücadelesinden biran olsun vazgeçmiyor.

Dışarıda kalmaktansa burası benim için bir vatandır diyen Mustafa amca, akşam perdeyi çektiğinde kuşları ve çiçekleriyle baş başa bir yaşam mücadelesi veriyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >