16 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Günün özeti
Günün özeti

Fenerbahçe Van Persie'nin lisansını iptal etti... 16 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Kudüs direnişinin sembolü Filistinli Cuneydi Türkiye'de, Fenerbahçe Van Persie'nin lisansını iptal etti haberine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında CHP'nin İstanbul'a seçtiği il başkanı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia." dedi. Erdoğan, ABD’nin Suriye’de ‘Sınır güvenliği’ konusunda ise NATO’ya seslenerek; “Ey NATO siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız. Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Genelkurmay Başkanımız kendileri ile bu konuda görüşüyorlar, görüşecekler.” Açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında CHP'nin İstanbul'a seçtiği il başkanı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia." dedi. Erdoğan, ABD’nin Suriye’de ‘Sınır güvenliği’ konusunda ise NATO’ya seslenerek; “Ey NATO siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız. Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Genelkurmay Başkanımız kendileri ile bu konuda görüşüyorlar, görüşecekler.” Açıklamasında bulundu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: YPG'nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nın açılış oturumunda söz aldı. Akar: "YPG'nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi. Orgeneral Akar, üye ülkelerin genelkurmay başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, "NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır." ifadesini kullandı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: YPG'nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nın açılış oturumunda söz aldı. Akar: "YPG'nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi. Orgeneral Akar, üye ülkelerin genelkurmay başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, "NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır." ifadesini kullandı.
MHP Lideri Bahçeli: MHP'yi kim Kürt düşmanı gösteriyorsa haindir
MHP lideri Bahçeli, AK Parti-MHP ittifakına yönelik "Kürt oyları" değerlendirmelerine sert tepki göstererek, "MHP'yi kim Kürt düşmanı gösteriyorsa haindir" dedi. Ayrıca Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Afrin’e her an girebiliriz” sözlerini destekleyerek; “Hedeflenen Türkiye'yi ablukaya almaktır. Milletçe ne kimseye muhtaç olduk ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duası ile geldik, hocanın selası ile de gideriz. Türkiye'ye parmak sallayanları, emrivaki dille Türk milletini dize getirmeyi aklından geçirenleri anasından doğduklarına pişman ederiz. Biz muzaffer bir milletiz. Afrin'e bir şafak vakti girip terör koridorunun yolun kesmek helali hakkımızdır” açıklamasında bulundu.
MHP Lideri Bahçeli: MHP'yi kim Kürt düşmanı gösteriyorsa haindir MHP lideri Bahçeli, AK Parti-MHP ittifakına yönelik "Kürt oyları" değerlendirmelerine sert tepki göstererek, "MHP'yi kim Kürt düşmanı gösteriyorsa haindir" dedi. Ayrıca Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Afrin’e her an girebiliriz” sözlerini destekleyerek; “Hedeflenen Türkiye'yi ablukaya almaktır. Milletçe ne kimseye muhtaç olduk ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duası ile geldik, hocanın selası ile de gideriz. Türkiye'ye parmak sallayanları, emrivaki dille Türk milletini dize getirmeyi aklından geçirenleri anasından doğduklarına pişman ederiz. Biz muzaffer bir milletiz. Afrin'e bir şafak vakti girip terör koridorunun yolun kesmek helali hakkımızdır” açıklamasında bulundu.
Kudüs direnişinin sembolü Filistinli Cuneydi Türkiye'de
Kudüs direnişinin sembol ismi 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi, Esenler Belediyesi'nin düzenlediği 3 günlük etkinlik kapsamında, İstanbul’a geldi. Ürdün'ün başkenti Amman'dan tarifeli uçakla İstanbul'a gelen 16 yaşındaki Cuneydi ile babası Muhammed el-Cuneydi'yi Atatürk Havalimanı'nda belediye yetkilileri karşıladı.
Kudüs direnişinin sembolü Filistinli Cuneydi Türkiye'de Kudüs direnişinin sembol ismi 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi, Esenler Belediyesi'nin düzenlediği 3 günlük etkinlik kapsamında, İstanbul’a geldi. Ürdün'ün başkenti Amman'dan tarifeli uçakla İstanbul'a gelen 16 yaşındaki Cuneydi ile babası Muhammed el-Cuneydi'yi Atatürk Havalimanı'nda belediye yetkilileri karşıladı.
Fenerbahçe Van Persie'nin lisansını iptal etti
Fenerbahçe'de Robin Van Persie defteri resmen kapandı. Sarı-lacivertli kulüp, Hollandalı futbolcunun lisansını iptal etti. 14 yabancı sınırlaması nedeniyle kadroda kendine yer bulamayan Eljif Elmas ise bu akşam Ziraat Türkiye Kupası'ndaki İstanbulspor maçının kadrosuna alındı.
Fenerbahçe Van Persie'nin lisansını iptal etti Fenerbahçe'de Robin Van Persie defteri resmen kapandı. Sarı-lacivertli kulüp, Hollandalı futbolcunun lisansını iptal etti. 14 yabancı sınırlaması nedeniyle kadroda kendine yer bulamayan Eljif Elmas ise bu akşam Ziraat Türkiye Kupası'ndaki İstanbulspor maçının kadrosuna alındı.
Galatasaray eski teknik direktörü Tudor'un yeni adresi belli oldu
Galatasaray'ın geçtiğimiz ay görevine son vererek, yerine Fatih Terim'i getirdiği Igor Tudor'un yeni adresinin Çin Ligi olacağı iddia edildi. Hırvat basınında yer alan iddialara göre, Igor Tudor'un geçtiğimiz hafta İstanbul üzerinden Sanghay'a giderek burada bir takımla görüştüğünü okuyucularına duyurdu. Takım adı veya hangi şehirde çalışacağı ile ilgili bilgi verilmeyen Tudor için açıklamanın Ocak ayı bitmeden yapılacağı iddia edildi.
Galatasaray eski teknik direktörü Tudor'un yeni adresi belli oldu Galatasaray'ın geçtiğimiz ay görevine son vererek, yerine Fatih Terim'i getirdiği Igor Tudor'un yeni adresinin Çin Ligi olacağı iddia edildi. Hırvat basınında yer alan iddialara göre, Igor Tudor'un geçtiğimiz hafta İstanbul üzerinden Sanghay'a giderek burada bir takımla görüştüğünü okuyucularına duyurdu. Takım adı veya hangi şehirde çalışacağı ile ilgili bilgi verilmeyen Tudor için açıklamanın Ocak ayı bitmeden yapılacağı iddia edildi.
Deniz Türüç'ün bonservis bedeli belli oldu
Kayserispor Başkanı Erol Bedir, transferin gözde ismi Deniz Türüç hakkında açıklamalarda bulundu. Milli futbolcuyu transfer etmek isteyen kulübün 10 milyon Avro ödemesi gerektiğini belirten Erol Bedir şöyle konuştu: "Her şeyimiz şeffaf ve kağıtta yazılı. Deniz'in çıkış bedeli 10 milyon euro. 10 milyon euroyu verirlerse, Deniz'i almak için bana sormalarına bile gerek yok. Deniz de tamam derse bir gün sabah kalkarım para hesaba yatmış, Deniz, veda etmeye gelir bana. Bize talipli gelirse, oturup konuşulur. Hedeflerimize bir sıkıntı vermeyecekse, kulübümüzün menfaatleri için satarız. Ama şu an itibariyle görünen köy kılavuz istemez, bizim adama ve puana ihtiyacımız var."
Deniz Türüç'ün bonservis bedeli belli oldu Kayserispor Başkanı Erol Bedir, transferin gözde ismi Deniz Türüç hakkında açıklamalarda bulundu. Milli futbolcuyu transfer etmek isteyen kulübün 10 milyon Avro ödemesi gerektiğini belirten Erol Bedir şöyle konuştu: "Her şeyimiz şeffaf ve kağıtta yazılı. Deniz'in çıkış bedeli 10 milyon euro. 10 milyon euroyu verirlerse, Deniz'i almak için bana sormalarına bile gerek yok. Deniz de tamam derse bir gün sabah kalkarım para hesaba yatmış, Deniz, veda etmeye gelir bana. Bize talipli gelirse, oturup konuşulur. Hedeflerimize bir sıkıntı vermeyecekse, kulübümüzün menfaatleri için satarız. Ama şu an itibariyle görünen köy kılavuz istemez, bizim adama ve puana ihtiyacımız var."
Yeni Volkswagen Jetta tanıtıldı
Dizel krizinin en çok etkilediği otomobillerden biri olan Jetta, tüketicilerin SUV modellere rağbet ettiği bir dönemde sedan kategorisini hareketlendirmek üzere yenilendi. Detroit otomobil fuarında tanıtılan 2018 model yedinci nesil Jetta, yeni Golf, Polo ve Arteon gibi Volkswagen'in MQB platformunu kullanıyor. Platform değişikliği, araca daha geniş kabin ve daha düşük yakıt tüketim değerleri olarak geri döndüğü görülüyor.
Yeni Volkswagen Jetta tanıtıldı Dizel krizinin en çok etkilediği otomobillerden biri olan Jetta, tüketicilerin SUV modellere rağbet ettiği bir dönemde sedan kategorisini hareketlendirmek üzere yenilendi. Detroit otomobil fuarında tanıtılan 2018 model yedinci nesil Jetta, yeni Golf, Polo ve Arteon gibi Volkswagen'in MQB platformunu kullanıyor. Platform değişikliği, araca daha geniş kabin ve daha düşük yakıt tüketim değerleri olarak geri döndüğü görülüyor.
Airbus, 2017'de bin 109 adet ticari uçak siparişi aldı
Avrupalı uçak üreticisi Airbus'ın, geçen yıl toplam bin 109 ticari uçak siparişi alarak küresel rakibi ABD'li Boeing'e karşı üstünlüğünü sürdürdüğü kaydedildi. 2017 için 700'den fazla uçak teslimatı hedefi belirleyen şirketin, 718 adet teslimat gerçekleştirdiği ancak rekor sayıda teslimata rağmen ABD'li rakibinin gerisinde kaldığı belirtilen açıklamada, Boeing'in, 2017'de 763 ticari uçağı üreterek teslim ettiği hatırlatıldı.
Airbus, 2017'de bin 109 adet ticari uçak siparişi aldı Avrupalı uçak üreticisi Airbus'ın, geçen yıl toplam bin 109 ticari uçak siparişi alarak küresel rakibi ABD'li Boeing'e karşı üstünlüğünü sürdürdüğü kaydedildi. 2017 için 700'den fazla uçak teslimatı hedefi belirleyen şirketin, 718 adet teslimat gerçekleştirdiği ancak rekor sayıda teslimata rağmen ABD'li rakibinin gerisinde kaldığı belirtilen açıklamada, Boeing'in, 2017'de 763 ticari uçağı üreterek teslim ettiği hatırlatıldı.
Dell sayesinde cep telefonu ekranınız bilgisayara anında taşınacak!
Son dönemlerde gerçekleştirdiği yenilikçi çalışmalarla dikkat çeken Dell, ortaya çıkardığı yeni teknolojilerle kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırma çabalarını sürdürüyor. Cep telefonuna ulaşan mesaj ve çağrıları bilgisayar üzerinden cevaplamayı mümkün hale getiren Dell Mobile Connect, cep telefonu uygulamalarını da bilgisayar ekranına taşıyarak verimlilik artışı ve zaman tasarrufuiçin ciddi bir adım atılıyor.
Dell sayesinde cep telefonu ekranınız bilgisayara anında taşınacak! Son dönemlerde gerçekleştirdiği yenilikçi çalışmalarla dikkat çeken Dell, ortaya çıkardığı yeni teknolojilerle kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırma çabalarını sürdürüyor. Cep telefonuna ulaşan mesaj ve çağrıları bilgisayar üzerinden cevaplamayı mümkün hale getiren Dell Mobile Connect, cep telefonu uygulamalarını da bilgisayar ekranına taşıyarak verimlilik artışı ve zaman tasarrufuiçin ciddi bir adım atılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >