160 yaşındaki Zaro Ağa'dan 400 yaşındaki midyeye: Dünyada 'en uzun' yaşayanlar

Dedenizden büyük bir tavşan ya da sanayi devrimine şahit olmuş bir midye! Öğrendiğinizde sizi hayrete düşürecek dünyanın en uzun yaşayan canlılarını bilmek istemez misiniz?

Yaşam süresi tüm canlılar için en önemli konulardan biri. Öyle ki doğa da bir gün yaşayan canlılardan tutun da asırlarca yaşayan canlılar var.

İşte karşınızda birbirinden uzun yaşamış canlılar


Zaro Ağa - 157 yıl
Dünyanın en uzun yaşayan yaşayan insanlarından Zaro Ağa 1770'li yıllarda dünyaya geliyor 29 Haziran 1934 yılında hayata gözlerini yumuyor. Kaynaklara göre yedi ya da on üç kez evlendi, beş kız sekiz erkek çocuğu oldu ve son olarak 29 toruna sahip.
Zaro Ağa - 157 yıl Dünyanın en uzun yaşayan yaşayan insanlarından Zaro Ağa 1770'li yıllarda dünyaya geliyor 29 Haziran 1934 yılında hayata gözlerini yumuyor. Kaynaklara göre yedi ya da on üç kez evlendi, beş kız sekiz erkek çocuğu oldu ve son olarak 29 toruna sahip.
Istakoz "George" - 140 yıl
Istakozlar yaşlanma konusundaki araştırmalarda sıklıkla kullanılıyor. George adı verilen dev ıstakoz 10 kg ağırlığında. Rekorlar kitabına ise 140 yılla imzasını attı.
Istakoz "George" - 140 yıl Istakozlar yaşlanma konusundaki araştırmalarda sıklıkla kullanılıyor. George adı verilen dev ıstakoz 10 kg ağırlığında. Rekorlar kitabına ise 140 yılla imzasını attı.
Galapagos Kaplumbağası - 175 yıl 
Yavaş tempolarıyla uzun yaşamalarıyla ünlü olan kaplumbağaların en ünlüsü Galapagos'ta yaşayan dev kaplumbağalara ait. Ancak Galapago ve Aldabra Adaları'na ziyarete gelenler adada yaşayan canlıların bir kısmının yok olmasına neden oluyor.
Galapagos Kaplumbağası - 175 yıl Yavaş tempolarıyla uzun yaşamalarıyla ünlü olan kaplumbağaların en ünlüsü Galapagos'ta yaşayan dev kaplumbağalara ait. Ancak Galapago ve Aldabra Adaları'na ziyarete gelenler adada yaşayan canlıların bir kısmının yok olmasına neden oluyor.
Koi - 226 yıl 
Japon sazanı olarak bilinen Koi, uzun yaşamı nedeniyle Asya'da aşkın ve dostluğun simgesi olarak kabul ediliyor. Kayıtlara geçen e yaşlı Koi 1751 yılında doğdu ve 1977 de öldü.
Koi - 226 yıl Japon sazanı olarak bilinen Koi, uzun yaşamı nedeniyle Asya'da aşkın ve dostluğun simgesi olarak kabul ediliyor. Kayıtlara geçen e yaşlı Koi 1751 yılında doğdu ve 1977 de öldü.
Bal Mantarı Kolonisi - 2400 yıl
Toprağın üstünde kalan kısmına bakıldığında bir mantar kolonisi sanki farklı mantarlardan oluşmuş bir topluluk gibi görünüyor. Aslında özünde tek bir organizmadır ve asıl kısmı genelde toprağın altında bulunur. Mantar kolonileri kimi zaman birkaç bin yıl yaşayabiliyor.
Bal Mantarı Kolonisi - 2400 yıl Toprağın üstünde kalan kısmına bakıldığında bir mantar kolonisi sanki farklı mantarlardan oluşmuş bir topluluk gibi görünüyor. Aslında özünde tek bir organizmadır ve asıl kısmı genelde toprağın altında bulunur. Mantar kolonileri kimi zaman birkaç bin yıl yaşayabiliyor.
Midye - 400
Dünyanın en yaşlı gösterilen bu midye 400 yaşında.
Midye - 400 Dünyanın en yaşlı gösterilen bu midye 400 yaşında.
Hidra 
Su ve göllerde yaşayan hidraların beyni bile yok. Onlar kendilerini yenileme konusunda rakip tanımıyorlar. Hatta bazı araştırmacılar bu özelliklerin dolayı sonsuz bile görebiliyor hidraları.
Hidra Su ve göllerde yaşayan hidraların beyni bile yok. Onlar kendilerini yenileme konusunda rakip tanımıyorlar. Hatta bazı araştırmacılar bu özelliklerin dolayı sonsuz bile görebiliyor hidraları.
Mersin balığı - 125
Denizlerde sıklıkla gördüğünüz Mersin balıkları sıklıkla avlanabiliyor. Fotoğrafta gördüğünüz balık 125 yaşında.
Mersin balığı - 125 Denizlerde sıklıkla gördüğünüz Mersin balıkları sıklıkla avlanabiliyor. Fotoğrafta gördüğünüz balık 125 yaşında.
Colpophllia Natans Mercanı - 400
Koloni şeklinde yaşayan bir deniz canlısıdır. En uzun yaşayan canlılar arasında en bilinenlerden biri olan bu mercan türü, ortalama 400 yıl yaşamaktadır.
Colpophllia Natans Mercanı - 400 Koloni şeklinde yaşayan bir deniz canlısıdır. En uzun yaşayan canlılar arasında en bilinenlerden biri olan bu mercan türü, ortalama 400 yıl yaşamaktadır.
Dünyanın En Yaşlı Kedisi 'Scooter' - 30
Dünyanın en yaşlı kedisi bir siyam kedisi 'Scooter'. 30 yaşındaki kedi Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Dünyanın En Yaşlı Kedisi 'Scooter' - 30 Dünyanın en yaşlı kedisi bir siyam kedisi 'Scooter'. 30 yaşındaki kedi Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >