17 maddede saat saat yaşanan olaylarla darbe girişimi

15 Temmuz gecesi
15 Temmuz gecesi

2 yıl önce bugün bir grup FETÖ’cü hain askerlerin darbe girişimine şahit olduk. Ülkemizin çok zor bir geceden geçtiği 15 Temmuz’da yaşanan önemli anları sizler için derledik.

İşte saat saat yaşanan gelişmelerle 15 Temmuz kanlı darbe girişimi:

Saat:14:45

                                    
                                    
                                    
                                    15 Temmuz 2016 günü, Kara Havacılık Komutanlığına bağlı bir binbaşı Ankara’daki MİT binasına geldi. “MİT'e helikopterle saldırı olacağı” yönünde ihbarda bulundu. İstihbarat görevlileri tarafından acil koduyla sorgulanan binbaşı, kendisine “Hakan Fidan’ı kaçırma görevi verildiğini” söyledi.
Saat:14:45 15 Temmuz 2016 günü, Kara Havacılık Komutanlığına bağlı bir binbaşı Ankara’daki MİT binasına geldi. “MİT'e helikopterle saldırı olacağı” yönünde ihbarda bulundu. İstihbarat görevlileri tarafından acil koduyla sorgulanan binbaşı, kendisine “Hakan Fidan’ı kaçırma görevi verildiğini” söyledi.
Saat: 18:15

                                    
                                    
                                    
                                    Genelkurmay Başkanlığındaki toplantılar devam ederken saat 18.30 sıralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan karargâh nizamiyesinden giriş yaptı. Saat 19.20’ye kadar süren toplantılara MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.
Saat: 18:15 Genelkurmay Başkanlığındaki toplantılar devam ederken saat 18.30 sıralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan karargâh nizamiyesinden giriş yaptı. Saat 19.20’ye kadar süren toplantılara MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.
Saat: 21:00

                                    
                                    
                                    
                                    (Darbeci hainlerin korsan olarak ilan etmeye çalıştıkları sıkı yönetim emrinin belgesi)MİT’te olağanüstü hareketlilik ve Genelkurmay Başkanlığında yapılan toplantı sonrası cuntacılar darbe planlarının deşifre olduğunu anladı. Cuntacılar 16 Temmuz saat 03.00’te gerçekleştirmeyi planladıkları darbe girişimini erkene alarak ‘Harekat Yıldırım’ planının bütün safhalarını başlattılar.
Saat: 21:00 (Darbeci hainlerin korsan olarak ilan etmeye çalıştıkları sıkı yönetim emrinin belgesi)MİT’te olağanüstü hareketlilik ve Genelkurmay Başkanlığında yapılan toplantı sonrası cuntacılar darbe planlarının deşifre olduğunu anladı. Cuntacılar 16 Temmuz saat 03.00’te gerçekleştirmeyi planladıkları darbe girişimini erkene alarak ‘Harekat Yıldırım’ planının bütün safhalarını başlattılar.
Saat: 21:05

                                    
                                    
                                    
                                    Darbe girişiminin başlamasıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında hareketli saatler de başlamış oldu. İlk olarak Orgeneral Akar’ın korumalarından bazıları vuruldu. Akar’ın yaveri, emir subay yardımcısı ve özel kuvvetlerden çeşitli rütbelerde bulunan bazı hainler Org. Akar’ın çalıştığı odaya girdi ve komutanı gözaltına almaya kalkıştı. Silah zoruyla imzalatılmaya çalışılan darbe bildirisini Akar imzalamadı, bundan dolayı boğazı kemerle sıkıldı. Darbeye karşı gelen birçok üst düzey komutan rehin alındıktan sonra Akıncı Üssü’ne götürüldü.
Saat: 21:05 Darbe girişiminin başlamasıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında hareketli saatler de başlamış oldu. İlk olarak Orgeneral Akar’ın korumalarından bazıları vuruldu. Akar’ın yaveri, emir subay yardımcısı ve özel kuvvetlerden çeşitli rütbelerde bulunan bazı hainler Org. Akar’ın çalıştığı odaya girdi ve komutanı gözaltına almaya kalkıştı. Silah zoruyla imzalatılmaya çalışılan darbe bildirisini Akar imzalamadı, bundan dolayı boğazı kemerle sıkıldı. Darbeye karşı gelen birçok üst düzey komutan rehin alındıktan sonra Akıncı Üssü’ne götürüldü.
Saat: 21:30

                                    
                                    
                                    
                                    (Başkomutan Erdoğan o gece Marmaris'te halkı sokağa davet eden bir açıklama yapmıştı fakat teknik aksaklıklar yüzünden yayınlanamadı.)Marmaris’te tatilde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde yaşanan olağanüstü gelişmelerin darbe girişimi olduğunu öğrendi. Erdoğan ihanet girişimini öğrendikten sonra, besmele çekti ve 2 rekât sefer namazı kıldı ve kalkışmayı önlemek için gerekli tedbirleri almaya başladı.
Saat: 21:30 (Başkomutan Erdoğan o gece Marmaris'te halkı sokağa davet eden bir açıklama yapmıştı fakat teknik aksaklıklar yüzünden yayınlanamadı.)Marmaris’te tatilde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde yaşanan olağanüstü gelişmelerin darbe girişimi olduğunu öğrendi. Erdoğan ihanet girişimini öğrendikten sonra, besmele çekti ve 2 rekât sefer namazı kıldı ve kalkışmayı önlemek için gerekli tedbirleri almaya başladı.
Saat: 21:45

                                    
                                    
                                    
                                    İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönü asker tarafından trafiğe kapatıldı. Boğaziçi Köprüsü 'nde, Anadolu-Avrupa istikametinde trafik tamamen durduruldu. Köprüden askeri tankın geçişi görüntülere yansıdı.
Saat: 21:45 İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönü asker tarafından trafiğe kapatıldı. Boğaziçi Köprüsü 'nde, Anadolu-Avrupa istikametinde trafik tamamen durduruldu. Köprüden askeri tankın geçişi görüntülere yansıdı.
Saat: 22:00

                                    
                                    
                                    
                                    Genelkurmay’da silah sesleri duyuldu. Bir helikopter dışarıda bulunanların üzerine ateş açtı.
Saat: 22:00 Genelkurmay’da silah sesleri duyuldu. Bir helikopter dışarıda bulunanların üzerine ateş açtı.
Saat: 23:05

                                    
                                    
                                    
                                    Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayına bağlanarak “bir kalkışma girişimi” olduğunu belirttikten sonra bu girişime izin verilmeyeceğini vurguladı.
Saat: 23:05 Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayına bağlanarak “bir kalkışma girişimi” olduğunu belirttikten sonra bu girişime izin verilmeyeceğini vurguladı.
Saat: 00:13

                                    
                                    
                                    
                                    TRT’nin Ankara’daki Oran Yerleşkesi'ne giriş ve çıkışları kontrol etmekle görevli polis ekibini aşan 300 darbeci asker TRT binasını işgal etti. İçeri giren FETÖ’cü hainler TRT spikerine silah zoruyla korsan bildiriyi okuttular.
Saat: 00:13 TRT’nin Ankara’daki Oran Yerleşkesi'ne giriş ve çıkışları kontrol etmekle görevli polis ekibini aşan 300 darbeci asker TRT binasını işgal etti. İçeri giren FETÖ’cü hainler TRT spikerine silah zoruyla korsan bildiriyi okuttular.
Saat: 00:26

                                    
                                    
                                    
                                    Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programının canlı yayınına bağlanarak FETÖ’cü hainlerin darbe girişimine tepki gösterdi. Ülkenin kurtuluşa erebilmesi için halkı sokaklara çıkarak tepki göstermeye davet etti. Gecenin seyri bu konuşmadan sonra değişti.
Saat: 00:26 Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programının canlı yayınına bağlanarak FETÖ’cü hainlerin darbe girişimine tepki gösterdi. Ülkenin kurtuluşa erebilmesi için halkı sokaklara çıkarak tepki göstermeye davet etti. Gecenin seyri bu konuşmadan sonra değişti.
Saat: 01:01

                                    
                                    
                                    
                                    FETÖ’cü askerler Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne savaş uçağı ve helikopterle saldırdılar.
Saat: 01:01 FETÖ’cü askerler Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne savaş uçağı ve helikopterle saldırdılar.
Saat: 02:00

                                    
                                    
                                    
                                    Başkomutan’ın çağrısı ülkenin 7’den 70’e bütün vatandaşlarını harekete geçirdi. Sokaklara inerek ülkesine sahip çıkmak için canını ortaya koymaktan çekinmeyen Türk Milleti’nin gayretleriyle, FETÖ’cü hainler gözaltına alınmaya başlandı.
Saat: 02:00 Başkomutan’ın çağrısı ülkenin 7’den 70’e bütün vatandaşlarını harekete geçirdi. Sokaklara inerek ülkesine sahip çıkmak için canını ortaya koymaktan çekinmeyen Türk Milleti’nin gayretleriyle, FETÖ’cü hainler gözaltına alınmaya başlandı.
Saat: 02:42

                                    
                                    
                                    
                                    Sivil ve silahsız vatandaşı öldürürken bir an bile tereddüt etmeyen FETÖ’cü askerler milletin meclisini TBMM’yi bombaladı.
Saat: 02:42 Sivil ve silahsız vatandaşı öldürürken bir an bile tereddüt etmeyen FETÖ’cü askerler milletin meclisini TBMM’yi bombaladı.
Saat: 03:00

                                    
                                    
                                    
                                    (TRT'yi darbeci hainlerden kurtaran vatandaşların yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da orada bulunyordu.)TRT darbecilerin elinden kurtarıldı. FETÖ’cü askerler gözaltına alındı.
Saat: 03:00 (TRT'yi darbeci hainlerden kurtaran vatandaşların yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da orada bulunyordu.)TRT darbecilerin elinden kurtarıldı. FETÖ’cü askerler gözaltına alındı.
Saat: 03:20

                                    
                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a indi. Milyonlarca vatandaş Başkomutan’a destek olmak için havaalanındaydı.
Saat: 03:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a indi. Milyonlarca vatandaş Başkomutan’a destek olmak için havaalanındaydı.
Saat: 06:52

                                    
                                    
                                    
                                    Genelkurmay Başkanlığına vekaleten 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar atandı.
Saat: 06:52 Genelkurmay Başkanlığına vekaleten 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar atandı.
Saat: 08:32

                                    
                                    
                                    
                                    (Üst düzey FETÖ'cü askerler o gece kıskıvrak yakalandı.)İçerisinde Hulusi Akar ve Yaşar Güler’in de bulunduğu Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına operasyon düzenlendi. Rehin alınan generaller kurtarıldı.
Saat: 08:32 (Üst düzey FETÖ'cü askerler o gece kıskıvrak yakalandı.)İçerisinde Hulusi Akar ve Yaşar Güler’in de bulunduğu Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına operasyon düzenlendi. Rehin alınan generaller kurtarıldı.
Daha sonrasında FETÖ’cü hainler birer birer yakalandı. Birçok er ve erbaş teslim oldu. Türk Milleti haftalarca nöbet tutarak ülkesine sahip çıktı. Hain darbe girişiminde yüzlerce kişi şehit, binlerce kişi ise gazi oldu.
Daha sonrasında FETÖ’cü hainler birer birer yakalandı. Birçok er ve erbaş teslim oldu. Türk Milleti haftalarca nöbet tutarak ülkesine sahip çıktı. Hain darbe girişiminde yüzlerce kişi şehit, binlerce kişi ise gazi oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >