18 kişinin ölümüne neden olmuştu: Güngören bombacısı MİT operasyonuyla öldürüldü

Arşiv
Arşiv

MİT, 2008 yılında 5'i çocuk 18 kişinin ölümüne neden olan Güngören saldırısının faillerinden PKK terör örgütü mensubu Nüsret Tebiş'i Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi. Tebiş, 18 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam bin 258 yıl hapis cezası istemiyle firari sanık olarak aranıyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın teröre karşı mücadelesi aralıksız olarak devam ediyor. MİT, PKK'nın 27 Temmuz 2008'de İstanbul/ Güngören'de gerçekleştirdiği ve 18 vatandaşın ölümü, 154 vatandaşın da yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemin faillerinden olan ve eylem sonrasında Irak'ın kuzeyine kaçan Rüstem Kod Nüsret Tebiş'in geçtiğimiz aylarda Irak kuzeyinden Suriye alanına geçtiğini belirledi. Suriye sahasında Nüsret Tebiş'in izini süren MİT, söz konusu teröristin Türkiye sınırına 60 km uzaklıktaki Haseke şehrinde bir evde saklandığını tespit etti. Planlanan operasyon doğrultusunda harekete geçen MİT, Tebiş'i etkisiz hale getirdi.

Nüsret Tebiş
Nüsret Tebiş

18 kez ağırlaştırılmış müebbet almıştı

Güngören eyleminin faili olarak İstanbul/Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 18 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam bin 258 yıl hapis cezası istemiyle firari sanık olarak aranan Rüstem Kod Nüsret Tebiş'in; PKK'ya 1995'de Siirt/Baykan'dan katıldığı, Daha sonra siyasi alana geçerek, bir süre DEHAP'ın İstanbul Esenyurt ve Beylikdüzü ilçe teşkilatlarında PKK adına faaliyet yürüttüğü, Güngören eylemini gerçekleştirmesi sonrasında illegal yollardan Irak kuzeyine kaçtığı öğrenildi.

2008 Güngören saldırısında ne oldu?

  • 27 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul-Güngören ilçesi Menderes Çıkmazı Caddesi'nde ardı ardına iki bombanın patlatılması sonucu; 5'i çocuk 1'i hamile toplam 18 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda 154 kişi de yaralandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >