18 Şubat: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Babaya son bakış
Babaya son bakış

18 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 6 aylık şehit kızından babaya son bakış, Bakan Özlü yerli otomobilin fiyatını açıkladı... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, 6 aylık şehit kızından babaya son bakış, Bakan Özlü yerli otomobilin fiyatını açıkladı... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Şehidimizin 6 aylık kızı, babasına böyle veda etti
Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin son yolculuğuna dualarla uğurlandı.
Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin’in cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Anne Reyhan Şahin ve eşi Kadriye Şahin tabutu öperek vedalaştı.
Şehidimizin 6 aylık kızı, babasına böyle veda etti Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin’in cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Anne Reyhan Şahin ve eşi Kadriye Şahin tabutu öperek vedalaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hem müzakere ederiz, hem de operasyonları sürdürürüz
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan: "Biz Türk milletinin bu desteğinden aldığımız güçle, karşımızdakilerin ne dediğine değil, kendi hedeflerimizin ne olduğuna bakıyor, bu doğrultuda da yürüyoruz. Bize husumet besleyenin, istikbalimizi tehdit edenin ne kimliğine ne cesaretine bakarız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hem müzakere ederiz, hem de operasyonları sürdürürüz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan: "Biz Türk milletinin bu desteğinden aldığımız güçle, karşımızdakilerin ne dediğine değil, kendi hedeflerimizin ne olduğuna bakıyor, bu doğrultuda da yürüyoruz. Bize husumet besleyenin, istikbalimizi tehdit edenin ne kimliğine ne cesaretine bakarız." dedi.
Başbakan Yıldırım: Avrupa'daydım, bana Osmanlı tokadını sordular
Başbakan Yıldırım, "Avrupa'daydım, bana Osmanlı tokadını sordular. Gidin Afrin'e Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz" dedi.
Başbakan Yıldırım: Avrupa'daydım, bana Osmanlı tokadını sordular Başbakan Yıldırım, "Avrupa'daydım, bana Osmanlı tokadını sordular. Gidin Afrin'e Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz" dedi.
Zırhlı araç sele kapıldı: 2 askerimiz kayıp
Şanlıurfa Akçakale'de nöbet değişimine giden 4 askerin bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı, şiddetli sağanak sonucu taşan dere suyuna kapılarak devrildi. Zırhlı araçtaki askerlerden 2'si sudan çıkarken, 2'si ise suya kapılıp kayboldu.
Zırhlı araç sele kapıldı: 2 askerimiz kayıp Şanlıurfa Akçakale'de nöbet değişimine giden 4 askerin bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı, şiddetli sağanak sonucu taşan dere suyuna kapılarak devrildi. Zırhlı araçtaki askerlerden 2'si sudan çıkarken, 2'si ise suya kapılıp kayboldu.
Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1614 oldu
TSK'nın Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 30. gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1614 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1614 oldu TSK'nın Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 30. gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1614 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
İran'da yolcu uçağı düştü: 66 kişi hayatını kaybetti
İran'da Tahran'dan Yasuj'a uçan bir yolcu uçağının İsfehan yakınlarına düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan 66 kişinin öldüğü belirtildi.
İran'da yolcu uçağı düştü: 66 kişi hayatını kaybetti İran'da Tahran'dan Yasuj'a uçan bir yolcu uçağının İsfehan yakınlarına düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan 66 kişinin öldüğü belirtildi.
Bayern Münih-Beşiktaş maçın hakemi belli oldu
Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Alman temsilcisi Bayern Münih'le 20 Şubat Salı günü oynayacağı ilk maçı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Ovidiu Hategan yönetecek.
Bayern Münih-Beşiktaş maçın hakemi belli oldu Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Alman temsilcisi Bayern Münih'le 20 Şubat Salı günü oynayacağı ilk maçı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Ovidiu Hategan yönetecek.
Dev maç Cüneyt Çakır'ın
FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda İngiltere'nin Chelsea ile İspanya'nın Barcelona takımları arasında 20 Şubat Salı günü oynanacak karşılaşmayı yönetecek.
Dev maç Cüneyt Çakır'ın FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda İngiltere'nin Chelsea ile İspanya'nın Barcelona takımları arasında 20 Şubat Salı günü oynanacak karşılaşmayı yönetecek.
Türksat HD formata geçiyor: Eski uydu alıcılarınız çöpe gidecek!
Türksat uydusu üzerinde yayın yapan tüm SD TV yayınlarının HD yayına başlamasını destekleyen TUYAD, Türkiye'de faal kullanımda olan uydu alıcılarının yüzde 40'nın sadece SD yayınları destekleyen standart uydu alıcıları olduğunu belirtti. TV yayınlarındaki HD dönüşüme üye şirketleri ile birlikte hazır olduklarına dikkat çeken TUYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaydın, Türksat'ın büyük özveri göstererek SD yayın maliyetinden daha ucuza MPEG-4 HD yayın hizmeti sunmasını sektör temsilcileri olarak takdir ettiklerini belirtti.
Türksat HD formata geçiyor: Eski uydu alıcılarınız çöpe gidecek! Türksat uydusu üzerinde yayın yapan tüm SD TV yayınlarının HD yayına başlamasını destekleyen TUYAD, Türkiye'de faal kullanımda olan uydu alıcılarının yüzde 40'nın sadece SD yayınları destekleyen standart uydu alıcıları olduğunu belirtti. TV yayınlarındaki HD dönüşüme üye şirketleri ile birlikte hazır olduklarına dikkat çeken TUYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaydın, Türksat'ın büyük özveri göstererek SD yayın maliyetinden daha ucuza MPEG-4 HD yayın hizmeti sunmasını sektör temsilcileri olarak takdir ettiklerini belirtti.
Bakan Özlü açıkladı: İşte yerli otomobilin fiyatı
Özlü, otomobil piyasasında fiyatları şirketlerin değil piyasanın belirlediğini ifade etti. Özlü, "Ürettiğiniz otomobil C segmentindeyse bunun fiyat aralığı 80 ile 100 bin liraarasındadır. 120 bin lira fiyat veremezsiniz. Üretim maliyetlerini düşürerek o fiyat aralığına girmeye çalışıyorsunuz. Kesinlikle burada amacımız rekabetçi bir fiyat ve emsallerinden daha kaliteli, daha uygun fiyatlı bir araba üretmek. Modelimizi daha iyi fiyat ve daha üstün kalite üzerine kurmaya çalışıyoruz" dedi.
Bakan Özlü açıkladı: İşte yerli otomobilin fiyatı Özlü, otomobil piyasasında fiyatları şirketlerin değil piyasanın belirlediğini ifade etti. Özlü, "Ürettiğiniz otomobil C segmentindeyse bunun fiyat aralığı 80 ile 100 bin liraarasındadır. 120 bin lira fiyat veremezsiniz. Üretim maliyetlerini düşürerek o fiyat aralığına girmeye çalışıyorsunuz. Kesinlikle burada amacımız rekabetçi bir fiyat ve emsallerinden daha kaliteli, daha uygun fiyatlı bir araba üretmek. Modelimizi daha iyi fiyat ve daha üstün kalite üzerine kurmaya çalışıyoruz" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >