18 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

18 Şubat 2020 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 18 Şubat 2020 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

😷💴 Koronavirüsünden etkilenen firmalara Alibaba'dan kredi


Çin merkezli e-ticaret şirketi Alibaba Group Holdings, şirketin iştirakı Ant Financial’ın birimi MYBank üzerinden, Çin’de Covid-19 salgınından etkilenen şirketlere 20 milyar yuan (2.86 milyar dolar) kredi vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Elazığ'da KYK yurtlarında kalan öğrencilerden şubat ayında yurt ücreti alınmayacağını, karar öncesi yurt ücretlerini ödeyen öğrencilerin de paralarının iade edileceğini açıkladı.

TOKİ'nin sosyal konut projesi kura çekim tarihi belli oldu

TOKİ'den yapılan açıklamada "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde ilk kura çekilişi İzmir Karabağ Projesi için 24 Şubat'ta yapılacak" ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin resmi açılışı heyecanla bekleniyor. Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. 7 gün 24 saat hizmet verecek olan Türkiye’nin en büyük kütüphanesi, 4 milyon basılı ve 120 milyondan fazla elektronik yayın ve 550 bin e-kitap ve nadir eser bulunuyor. Dünya sıralamasına girmesi beklenen kütüphaneye girmek için e-Devlet üzerinde üye olabilir ve yeni kimlik kartınızla giriş yapabilirsiniz.

MüzeKart'a indirim: 1 Mart’tan itibaren 60 TL

MüzeKart'ın fiyatında 10 TL indirim yapılarak 60 liraya düşürüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300'den fazla müze ve ören yerine bir yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlayan MüzeKart'ın yeni fiyatı 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak.

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >