19 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

sınav
sınav

Bir çırpıda okuyarak 19 Ağustos'ta Türkiye ve dünyada yaşanan en önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

19 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, AK Partili yöneticileri şehit eden teröristlerin etkisiz hale getirilmesinden Messi'nin Instagram hesabından takip ettiği sürpriz hesaba kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi: için hazırladık.

Atatürk Havalimanı'nda 2017'nin rekoru kırıldı
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan turizmcileri sevindiren bir haber daha geldi. Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 18 Ağustos Cuma günü 1468 uçak trafiği ile bu yılın rekoru kırıldı.
Atatürk Havalimanı'nda 2017'nin rekoru kırıldı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan turizmcileri sevindiren bir haber daha geldi. Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 18 Ağustos Cuma günü 1468 uçak trafiği ile bu yılın rekoru kırıldı.
Messi'den dikkat çeken takip
Transfer dönemlerinde adı devamlı Manchester City'le anılan Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, Instagram hesabından İngiliz kulübünü takip etmeye başladı. Lionel Messi'nin bu hareketi olası transfer iddialarını yeniden alevlendirmeye yetti. Geçtiğimiz günlerde "Büyük bir transfer yapacağız" açıklamasında bulunan Manchester City Başkanı Ferran Soriano'nun bahsettiği ismin Messi olabileceği tartışılmaya başlandı.
Messi'den dikkat çeken takip Transfer dönemlerinde adı devamlı Manchester City'le anılan Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, Instagram hesabından İngiliz kulübünü takip etmeye başladı. Lionel Messi'nin bu hareketi olası transfer iddialarını yeniden alevlendirmeye yetti. Geçtiğimiz günlerde "Büyük bir transfer yapacağız" açıklamasında bulunan Manchester City Başkanı Ferran Soriano'nun bahsettiği ismin Messi olabileceği tartışılmaya başlandı.
Beşiktaş, şehit Tunç Uncu'nun ailesine ev hediye etti
Beşiktaş, büyük bir vefa örneğine göstererek Vodafone Park yakınında meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden Kartal Yuvası personeli şehit Tunç Uncu’nun ailesine ev hediye etti. Hüseyin Mican, şehit Tunç Uncu’nun annesi Kadriye Uncu’ya resmi işlemler sonrası evin tapusunu takdim etti.
Beşiktaş, şehit Tunç Uncu'nun ailesine ev hediye etti Beşiktaş, büyük bir vefa örneğine göstererek Vodafone Park yakınında meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden Kartal Yuvası personeli şehit Tunç Uncu’nun ailesine ev hediye etti. Hüseyin Mican, şehit Tunç Uncu’nun annesi Kadriye Uncu’ya resmi işlemler sonrası evin tapusunu takdim etti.
Netflix 2018’de içerikler için 7 milyar dolar harcayacak
Netflix, sunduğu içerikler ve zengin kütüphanesiyle kendisini tercih eden tüm kullanıcılara oldukça güçlü bir deneyim sunuyor. Bu deneyimin kalitesini ve sahip olduklarını artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran şirket, 2018 yılı için net harcamasını 7 milyar dolar olarak planladı. 7 milyar dolar, miktar olarak fazlaca yüksek dursa da Netflix için çok da sıra dışı bir harcama olduğu söylenemez. 2016’da 5, 2017’de 6 milyar dolar içerik harcaması yapan şirket, orijinal içerik portföyünü genişletmek için ödeme yapmaktan kaçınmıyor.
Netflix 2018’de içerikler için 7 milyar dolar harcayacak Netflix, sunduğu içerikler ve zengin kütüphanesiyle kendisini tercih eden tüm kullanıcılara oldukça güçlü bir deneyim sunuyor. Bu deneyimin kalitesini ve sahip olduklarını artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran şirket, 2018 yılı için net harcamasını 7 milyar dolar olarak planladı. 7 milyar dolar, miktar olarak fazlaca yüksek dursa da Netflix için çok da sıra dışı bir harcama olduğu söylenemez. 2016’da 5, 2017’de 6 milyar dolar içerik harcaması yapan şirket, orijinal içerik portföyünü genişletmek için ödeme yapmaktan kaçınmıyor.
YÖK, 17’den itibaren sormaya başladı: Neden tercih yapmadınız?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, tercihte bulunmayan üniversite adaylarına yönelik hazırladıkları anket uygulamasını bugün saat 17.00'den itibaren başlatacaklarını söyledi. 
  Saraç, yükseköğretim sisteminin her kademesinde kaliteyi öncelikli kılmayı ve nitelikli dikey büyümeyi hedefleyen "Yeni YÖK" olarak ÖSYS-2017'de tercih hakkı olmasına rağmen tercih yapmayan 852 bin adaya "Neden tercih yapmadınız?" diye soracaklarını daha önce kamuoyuna açıkladıklarını hatırlattı.
YÖK, 17’den itibaren sormaya başladı: Neden tercih yapmadınız? Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, tercihte bulunmayan üniversite adaylarına yönelik hazırladıkları anket uygulamasını bugün saat 17.00'den itibaren başlatacaklarını söyledi. Saraç, yükseköğretim sisteminin her kademesinde kaliteyi öncelikli kılmayı ve nitelikli dikey büyümeyi hedefleyen "Yeni YÖK" olarak ÖSYS-2017'de tercih hakkı olmasına rağmen tercih yapmayan 852 bin adaya "Neden tercih yapmadınız?" diye soracaklarını daha önce kamuoyuna açıkladıklarını hatırlattı.
Şeker hastalarına müjde: Yüzde 90 başarı sağlıyor
Metabolik cerrahi yöntemiyle tip 2 şeker hastalarının insülin ve ilaca olan bağımlığı ortadan kaldırılıyor. Yöntem hakkında bilgi veren Op. Dr. Kerim Güzel, “İnsanlar hep soruyorlar, ‘şeker hastalığının cerrahi tedavisi mümkün mü?’ diye. Uygun hastalarda şeker hastalığını metabolik olarak cerrahi tedavi edebiliriz” dedi. 
  
Metabolik cerrahi yöntemde başarı oranı uygun hasta olmasıyla bağlantılıdır. Bütün tedavileri uygulamış başarı alamamış hastalarda ameliyat yüzde 90 üzerinde başarı sağlıyor. Ameliyat için her hasta değil, uygun hasta olması gerekiyor.
Şeker hastalarına müjde: Yüzde 90 başarı sağlıyor Metabolik cerrahi yöntemiyle tip 2 şeker hastalarının insülin ve ilaca olan bağımlığı ortadan kaldırılıyor. Yöntem hakkında bilgi veren Op. Dr. Kerim Güzel, “İnsanlar hep soruyorlar, ‘şeker hastalığının cerrahi tedavisi mümkün mü?’ diye. Uygun hastalarda şeker hastalığını metabolik olarak cerrahi tedavi edebiliriz” dedi. Metabolik cerrahi yöntemde başarı oranı uygun hasta olmasıyla bağlantılıdır. Bütün tedavileri uygulamış başarı alamamış hastalarda ameliyat yüzde 90 üzerinde başarı sağlıyor. Ameliyat için her hasta değil, uygun hasta olması gerekiyor.
AK Partili yöneticileri şehit eden 4 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2016 yılında AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve 2017 Yılında AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin şehit edilmesi, 15 Ağustos 2017 Tarihinde Van ili Başkale J.K.lığına yapılan silahlı saldırıda Esmanur Şengüller'in yaralanması olaylarının faili (4) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. " denildi.
AK Partili yöneticileri şehit eden 4 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2016 yılında AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve 2017 Yılında AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin şehit edilmesi, 15 Ağustos 2017 Tarihinde Van ili Başkale J.K.lığına yapılan silahlı saldırıda Esmanur Şengüller'in yaralanması olaylarının faili (4) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. " denildi.
İsveç, dünyanın en yaşlı sığınmacısını sınır dışı ediyor
İsveç Göçmenlik Bürosu dünyanın en yaşlı sığınmacısı olduğu sanılan 106 yaşındaki Afgan Bibikhal Uzbek'in iltica talebini reddederek, sınır dışı edilmesine karar verdi. İsveç devlet radyosu SR'nin haberine göre, Göçmenlik Bürosu, Batı Götland bölgesine bağlı Skaraborg kentinde bir senedir yaşayan yaşlı kadının iltica talebini reddederek, sınır dışı edilmesine karar verdi.
İsveç, dünyanın en yaşlı sığınmacısını sınır dışı ediyor İsveç Göçmenlik Bürosu dünyanın en yaşlı sığınmacısı olduğu sanılan 106 yaşındaki Afgan Bibikhal Uzbek'in iltica talebini reddederek, sınır dışı edilmesine karar verdi. İsveç devlet radyosu SR'nin haberine göre, Göçmenlik Bürosu, Batı Götland bölgesine bağlı Skaraborg kentinde bir senedir yaşayan yaşlı kadının iltica talebini reddederek, sınır dışı edilmesine karar verdi.
Galatasaray, tedbirli davranıp UEFA’ya gitti
Transferin en çok konuşulan kulübü Galatasaray'ın bu yıl UEFA Finansal Fair Play konusunda sıkıntı yaşamamak için tedbirli davrandığı belirtildi. 297 milyon lira zarar açıklayıp, UEFA’nın radarına girmekten korkan sarı-kırmızılılar, gönüllü olarak masaya oturma kararı aldı.
Galatasaray, tedbirli davranıp UEFA’ya gitti Transferin en çok konuşulan kulübü Galatasaray'ın bu yıl UEFA Finansal Fair Play konusunda sıkıntı yaşamamak için tedbirli davrandığı belirtildi. 297 milyon lira zarar açıklayıp, UEFA’nın radarına girmekten korkan sarı-kırmızılılar, gönüllü olarak masaya oturma kararı aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >