19 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Valentino Rossi
Valentino Rossi

Gündemi takip edemeyenlerin bir çırpıda okuması için 19 Eylül'de öne çıkan en önemli 10 başlığı hazırladık. Haberin en altında yer alan özel videomuzu izlemeyi unutmayın!

19 Eylül'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TEOG açıklamasından MotoGP Dünya Şampiyonası'nın efsane İtalyan pilotu Valentino Rossi'nin pistlere dönüşüne kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz noktayı koydu: Bu sene TEOG olmayacak

                                    
                                    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu sene TEOG sınavının olup olmayacağı sorusuna ilişkin "Uygulanmayacak. Bu sene TEOG yapılmayacak" yanıtını verdi.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz noktayı koydu: Bu sene TEOG olmayacak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu sene TEOG sınavının olup olmayacağı sorusuna ilişkin "Uygulanmayacak. Bu sene TEOG yapılmayacak" yanıtını verdi.
Fenerbahçe’de Skrtel depremi

                                    
                                    Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Alanyaspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe'de derbi hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Alanyaspor maçında riske edilmeyen yıldız oyuncu Skrtel'den derbi öncesi kötü haber geldi. Kasığında problem olan Skrtel'n Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.
Fenerbahçe’de Skrtel depremi Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Alanyaspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe'de derbi hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Alanyaspor maçında riske edilmeyen yıldız oyuncu Skrtel'den derbi öncesi kötü haber geldi. Kasığında problem olan Skrtel'n Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.
Huawei Mate 10'un yeni detayları belli olmaya başladı

                                    
                                    Huawei, 16 Ekim'de Mate 10 isimli yeni akıllı telefonunu duyurmaya hazırlanıyor. Her ne kadar tanıtım etkinliğine bir ay olsa da, ürüne ilişkin detaylar açığa çıktı. 6.1 inç boyutunda tamamen çerçevesiz yapıya sahip 2160 x 1080 piksel çözünürlükte bir ekrana sahip olacağı; Kirin 970 işlemcisi barındıracağı ve 6 GB RAM ile birlikte geleceği şimdilik bilinenler arasında.
Huawei Mate 10'un yeni detayları belli olmaya başladı Huawei, 16 Ekim'de Mate 10 isimli yeni akıllı telefonunu duyurmaya hazırlanıyor. Her ne kadar tanıtım etkinliğine bir ay olsa da, ürüne ilişkin detaylar açığa çıktı. 6.1 inç boyutunda tamamen çerçevesiz yapıya sahip 2160 x 1080 piksel çözünürlükte bir ekrana sahip olacağı; Kirin 970 işlemcisi barındıracağı ve 6 GB RAM ile birlikte geleceği şimdilik bilinenler arasında.
Da Vinci Şifresi'nin yazarından yeni kitap "Başlangıç"a sayılı günler kaldı

                                    
                                    3 Ekim’de piyasaya çıkacak olan “Başlangıç” Dan Brown’un diğer eserleri gibi okuyucularına soluksuz bir macera vadediyor. Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar ile son kitabı Cehennem’de olduğu gibi kitaptaki ana karakter Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon olacak.
Da Vinci Şifresi'nin yazarından yeni kitap "Başlangıç"a sayılı günler kaldı 3 Ekim’de piyasaya çıkacak olan “Başlangıç” Dan Brown’un diğer eserleri gibi okuyucularına soluksuz bir macera vadediyor. Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar ile son kitabı Cehennem’de olduğu gibi kitaptaki ana karakter Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon olacak.
Enes Ünal ve Emre Mor’a büyük gurur

                                    
                                    Dünyaca ünlü İtalyan spor gazetesi Tuttosport, her yıl 21 yaş altı futbolcular için düzenlediği Golden Boy ödülünün bu yılki adaylarını açıkladı. 25 genç futbolcunun bulunduğu listede, A milli futbolcularımızdan Villarreal forması giyen Enes Ünal ve Celta Vigo oyuncusu Emre Mor da yer aldı. 8 isimle İngilizlerin damga vurduğu aday listesinin en dikkat çekici ise Kylian Mbappe oldu.
Enes Ünal ve Emre Mor’a büyük gurur Dünyaca ünlü İtalyan spor gazetesi Tuttosport, her yıl 21 yaş altı futbolcular için düzenlediği Golden Boy ödülünün bu yılki adaylarını açıkladı. 25 genç futbolcunun bulunduğu listede, A milli futbolcularımızdan Villarreal forması giyen Enes Ünal ve Celta Vigo oyuncusu Emre Mor da yer aldı. 8 isimle İngilizlerin damga vurduğu aday listesinin en dikkat çekici ise Kylian Mbappe oldu.
Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor

                                    
                                    Yerli ve yabancı yaklaşık 160 oyunu 1 Ekim’den itibaren seyircilerle buluşturacak. İlk turda 13’ü yerli 18’i yabancı olmak üzere toplam 31 oyun prömiyer yapacak. Ayrıca 2 Ocak 2010 tarihinden itibaren bugüne kadar oyunların bilet fiyatlarında artış yapmayan Devlet Tiyatroları, yeni sezonla birlikte temsil edilecek büyük oyunları, müzikal oyunlar ve çocuk oyunlarının bilet fiyatlarını yeniden belirledi. Haber ile ilgili detaylar için burayı inceleyebilirsiniz.
Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor Yerli ve yabancı yaklaşık 160 oyunu 1 Ekim’den itibaren seyircilerle buluşturacak. İlk turda 13’ü yerli 18’i yabancı olmak üzere toplam 31 oyun prömiyer yapacak. Ayrıca 2 Ocak 2010 tarihinden itibaren bugüne kadar oyunların bilet fiyatlarında artış yapmayan Devlet Tiyatroları, yeni sezonla birlikte temsil edilecek büyük oyunları, müzikal oyunlar ve çocuk oyunlarının bilet fiyatlarını yeniden belirledi. Haber ile ilgili detaylar için burayı inceleyebilirsiniz.
FIFA’dan Fenerbahçe’ye müjde!

                                    
                                    Fenerbahçe, Eljif Elmas'ın yaşı dolayısıyla FIFA'ya yapılan futbolcu uygunluğu başvurusunun kabul edildiğini açıkladı. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:"Futbolcumuz Eljif Elmas'ın yaşı dolayısıyla FIFA'ya yapmış olduğumuz futbolcu uygunluğu başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvurunun kabulü ile ilgili belgeler bugün itibariyle FIFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na iletilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."
FIFA’dan Fenerbahçe’ye müjde! Fenerbahçe, Eljif Elmas'ın yaşı dolayısıyla FIFA'ya yapılan futbolcu uygunluğu başvurusunun kabul edildiğini açıkladı. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:"Futbolcumuz Eljif Elmas'ın yaşı dolayısıyla FIFA'ya yapmış olduğumuz futbolcu uygunluğu başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvurunun kabulü ile ilgili belgeler bugün itibariyle FIFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na iletilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."
19 ilde sıcaklık rekoru kırıldı

                                    
                                    Meteoroloji, Türkiye'nin son iki hafta boyunca sıcak hava dalgasının etkisinde kaldığını ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyrettiğini açıkladı. Öte yandan 19 ilde bugüne kadar ölçülmüş en yüksek eylül ayı sıcaklık rekorları kırıldığı belirtildi.
19 ilde sıcaklık rekoru kırıldı Meteoroloji, Türkiye'nin son iki hafta boyunca sıcak hava dalgasının etkisinde kaldığını ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyrettiğini açıkladı. Öte yandan 19 ilde bugüne kadar ölçülmüş en yüksek eylül ayı sıcaklık rekorları kırıldığı belirtildi.
Rossi pistlere dönüyor

                                    MotoGP Dünya Şampiyonası'nın efsane İtalyan pilotu Valentino Rossi, geçirdiği kazanın ardından sağlığına kavuşarak yeniden pistlere dönüyor.Rossi'nin takımı Movistar Yamaha tarafından yapılan açıklamada, ay başında yaptığı antrenman sırasında kaza geçiren 38 yaşındaki pilotun sağlık durumunun iyiye gittiği ve yarışacak düzeye geldiği belirtildi.
Rossi pistlere dönüyor MotoGP Dünya Şampiyonası'nın efsane İtalyan pilotu Valentino Rossi, geçirdiği kazanın ardından sağlığına kavuşarak yeniden pistlere dönüyor.Rossi'nin takımı Movistar Yamaha tarafından yapılan açıklamada, ay başında yaptığı antrenman sırasında kaza geçiren 38 yaşındaki pilotun sağlık durumunun iyiye gittiği ve yarışacak düzeye geldiği belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >