19 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

19 Haziran 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 19 Haziran 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Çok Net | Mursi'yi kim öldürdü?

Mısır'ın seçilmiş Devlet Başkanı Muhammed Mursi, bir yıl 4 aylık görev sürecinin ardından 3 Temmuz 2013'te kendi elleriyle atadığı, dönemin Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Es-Sisi tarafından yapılan askeri darbeyle evinde gözaltına alınarak cezaevine konulmuştu. Çok Net Özel bölümünde Müslüman Kardeşler Hareketi'nin siyasi kanadı olan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin başkanlığı görevini de yürüten Mursi'nin Mısır ve İslam için vermiş olduğu mücadelesini özel konuklarımız Ersin Çelik, İsmail Halis, İsmail Kılıçarslan, Mehmet Akif Ersoy ve Mehmet Sümer ile birlikte anlattık ve 'Muhammed Mursi'yi kim öldürdü?' sorusuna cevap aradık.

KKTC, 1974'ten beri kapalı tutulan Maraş için çalışmalar yapılması kararı aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, kapalı Maraş konusunda somut bir adım atılmasının zamanının geldiğini belirterek, bu çerçevede uzman bir ekip oluşturarak bu alan içerisinde bilimsel bir envanter çalışması yapılması için harekete geçme kararı aldıklarını bildirdi.

Birleşmiş Milletler, Kaşıkçı raporunu açıkladı

BM Raportörü Callamard, Kaşıkçı Raporu'nu açıkladı. Raporda"Kaşıkçı'nın öldürülmesi Suudi Arabistan devletinin sorumlu olduğu yargısız bir infazdır" ifadelerine yer verildi.BM raporuna ilişkin açıklamayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu açıklamasında "BM'nin Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasına, sorumlularının hesap vermesine yönelik tavsiyelerini kuvvetle destekliyoruz" dedi.

Ford, istemeden 4.5 milyon dolarlık uyuşturucu kaçakçılığına dahil oldu

Dünyanın en büyük otomotiv şirketleri arasında değerlendirilen Ford, oldukça enteresan ve talihsiz bir olaya karıştı. Meksika’dan gelen uyuşturucunun teslimatı, ulaşması gerekenden daha farklı, Ford’un da dahil olduğu bir noktaya yönlendirildi. Polislerin Ford ile iletişime geçmesi sonucu neticelendirilen süreç, 180 kilogramlık uyuşturucu maddenin elde edilmesiyle ve dahil olan dev şirketle suç tarihine adını yazdırdı.

Dark Phoenix'in yönetmeni başarısızlığını kabul etti

ABD yapımı filmlerden biri olan X-Men serisinden tanıdığımız Dark Phoenix, 2019 yılının merakla beklenen filmleri arasında gösteriliyordu. Başrolünü Game of Thrones'tan Sansa karakteriyle tanıdığımız Sophie Turner'ın üstlendiği film, bugüne kadar yayınlanan on iki X-Men filmi arasında en düşük açılış gişesini elde etti. 20th Century Fox yapım şirketinin imzasını taşıyan filmin yönetmeni Simon Kinberg bir açıklama yaparak başarısızlığı üstlendi. Kinberg yaptığı açıklamada, ''Bu benim suçum'' ifadelerini kullandı.

Xiaomi Çin pazarına hakim olmak istiyor

Dünya genelinde teknoloji alanında faaliyet gösteren onlarca farklı şirket, irili ufaklı çalışmalar ve özel yönergelerle sektöre hakim olmaya çalışıyor. Bu doğrultuda hareket eden firmalar, üretimden pazarlamaya; inovasyondan yönetim sistemlerine kadar birçok farklı parametreyle yakından ilgileniyor. Bundan birkaç yıl önceye kadar tamamen Amerika Birleşik Devletleri menşeli şirketlerin güdümünde olan alan, Çinli şirketlerin özel hamleleriyle daha rekabetçi ve daha 'kullanıcı dostu' bir durum oluşturmayı başardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >