19 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'19 Mayıs 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 19 Mayıs 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşlarıyla birlikte Bandırma Vapuru'yla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu şampiyon tamamladı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu şampiyon tamamlayarak bu başarıyı 22. kez tekrarladı. Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, 36 maçla sahasında yenilmezlik rekorunu kırdı.

Şampiyon Galatasaray: Fatih Terim tarihe geçti

Amazon, uçak bileti satmaya başlıyor

Dünyanın en büyük alışveriş platformları arasında değerlendirilen Amazon'un Pay sistemi, 2016 yılından bu yana Hindistan'da verdiği hizmetle ilgi çekiyordu. Şirket şimdi de Pay üzerinden uçak bileti satın alma seçeneğini aktif kıldı.

Amazon, uçak bileti satmaya başlıyor

ABD’nin kritik GTS kararına Türkiye'den tepki geldi

ABD yönetiminin Türkiye’yi Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi’nden (GTS) çıkarması hayal kırıklığına neden oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'nin Türkiye'yi Türkiye vergi avantajı sağlanan ülkeler listesinden çıkarmasının Ocak ayında Erdoğan ve Trump arasında yapılan telefon görüşmesinde belirlenen 75 milyar dolarlık dış ticaret hacmi hedefine aykırı olduğunu belirtti.

Prens Harry ile Meghan Markle'ın bebeğini maymuna benzeten DJ için soruşturma açıldı

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry ilk çocuklarını kucağına aldı. Geçtiğimiz hafta bebeklerini basınla tanıştıran çift ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı. Dük Harry ile eşi Sussex Düşesi Meghan'ın oğlunu şempanze olarak gösteren mesajı dolayısıyla DJ Danny Baker hakkında soruşturma başlattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >