19 yıl sahte diplomayla çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı

Sahte diplomayla 19 yıl öğretmenlik yaptı.
Sahte diplomayla 19 yıl öğretmenlik yaptı.

Bilgisayarda ürettiği diplomanın fotokopisiyle 19 yıl boyunca Tekirdağ, Giresun ve Trabzon'da öğretmenlik yapan Yusuf B.'nin lise terk olduğu ortaya çıktı.

Yusuf B., iddiaya göre 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eğitim Fakültesi’nden mezun olan bir kişinin diplomasının fotokopisini ele geçirerek ele geçirdiği kişinin ismini diplomadan sildi, kendi adına bilgisayar ortamında sahte diploma düzenledi.

Sahte diplomasının fotokopisiyle ilk olarak Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi Büyükkarakarlı Köyü İlköğretim Okulu’na Türkçe öğretmeni olarak atanan Yusuf B., 4 yıl bu okulda görev yaptı. Daha sonra Giresun Aksu Anadolu Lisesi’nde 9 yıl, Bulancak Ticaret Meslek Lisesi’nde 3 yıl çalıştı.

Yusuf B. hakkında soruşturma açıldı
Yusuf B. hakkında soruşturma açıldı

Gazete Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre 2015’te memleketi Trabzon’da Çarşıbaşı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atanan ve bu okulda 1.5 yıl görev yapan Yusuf B. de, önceki ‘sahte öğretmen’ vakalarının ardından ülke genelinde başlatılan taramaya takıldı.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, diploması sahte çıkan Yusuf B. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İfadesine başvurulan Yusuf B. pişman olduğunu belirterek, okula gitmeme kararı aldığını söyledi. Yusuf B. hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık soruşturması başlatıldı.

Öte yandan Trabzon’da, 2005’te ‘yılın öğretmeni’ seçilen Rukiye G.S.’nin de 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıkmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >