1960'larda Almanya'ya giden Türk işçilere verilen öğütler: Bayrağının şerefini hatırından çıkarma

İşte devletimizin Almanya’ya giden gurbetçilere verdiği o öğütler…
İşte devletimizin Almanya’ya giden gurbetçilere verdiği o öğütler…

1960'lı yıllarda Almanya'ya çalışmaya giden gurbetçilerimize devletimizin verdiği öğütler sosyal medyada paylaşım rekoru kırıyor.

İşte devletimizin Almanya’ya giden gurbetçilere verdiği o öğütler…

Onurlu ol
Para biriktireceğim diye gereğinden aşağı bir şekilde yaşamaKimseden öteberi isteme. Muhtaç olsan da belli etme.Kendine başkalarını acındırma.Parayla olacak işleri parasız yapmaya kalkışma.Cimrilik etme.Kışkırtıcılara sırtını çevir.
Onurlu ol Para biriktireceğim diye gereğinden aşağı bir şekilde yaşamaKimseden öteberi isteme. Muhtaç olsan da belli etme.Kendine başkalarını acındırma.Parayla olacak işleri parasız yapmaya kalkışma.Cimrilik etme.Kışkırtıcılara sırtını çevir.
Aileni, evini unutma
Evine muntazam mektup yaz, merak ettirme.Sıkıntılarını aileni yazma.Tutumlu ol, paranı sokağa atma. Artırabildiğini evine gönder.
Aileni, evini unutma Evine muntazam mektup yaz, merak ettirme.Sıkıntılarını aileni yazma.Tutumlu ol, paranı sokağa atma. Artırabildiğini evine gönder.
Sağlığını koru
Kendine iyi bak.Sarhoş olma.Uyku saatinde uyu.Uçkuruna sahip ol.
Sağlığını koru Kendine iyi bak.Sarhoş olma.Uyku saatinde uyu.Uçkuruna sahip ol.
Zekanı iyi kullan
İşini çabuk öğren ve en iyi şekilde yap.Bilmediğini sormaktan çekinme.Dikkatsizlik edip işinde malzeme zayiatına sebep olma.Tembellik etme, verilen işi tam zamanında noksansız bitir.Boşver diyene uyma.İş yerinde idarecilere, ustalara saygı göster.
Zekanı iyi kullan İşini çabuk öğren ve en iyi şekilde yap.Bilmediğini sormaktan çekinme.Dikkatsizlik edip işinde malzeme zayiatına sebep olma.Tembellik etme, verilen işi tam zamanında noksansız bitir.Boşver diyene uyma.İş yerinde idarecilere, ustalara saygı göster.
Bayrağını düşün
Yabancı ilde yapacağın iyi iş de kötü iş de şahsına yüklenmez. Türklüğe ait olur.Bayrağının şerefini hatırından çıkarma. Rengini atalarının dökülen kanından aldığını unutma.Dinden imandan ayrılma.
Bayrağını düşün Yabancı ilde yapacağın iyi iş de kötü iş de şahsına yüklenmez. Türklüğe ait olur.Bayrağının şerefini hatırından çıkarma. Rengini atalarının dökülen kanından aldığını unutma.Dinden imandan ayrılma.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >