2 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Aamir khan
Aamir khan

2 Ekim'de Türkiye başta olmak üzere dünyada yaşanan en dikkat çekici başlıkları sizler için hazırladık. Haberin en altında yer alan özel videoumuzu izlemeyi unutmayın!

2 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, ABD'deki 50'den fazla kişinin öldüğü katliamdan ünlü Hintli oyuncu Aamir Khan'ın Türkiye'ye geleceği tarihe kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Ataşehir'de kadını yumruklayan saldırgan tutuklandı

                                    
                                    
                                    Ataşehir'de geçtiğimiz günlerde yolda yürüyen bir kadın, kendisine çarpan adamın yumruklu saldırısına uğramıştı. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen saldırgan Hakan D., polis ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet binasından gülerek çıkan ve basın mesuplarının sorularını yanıtsız bırakan Hakan D., mahkeme kararıyla tutuklandı.
Ataşehir'de kadını yumruklayan saldırgan tutuklandı Ataşehir'de geçtiğimiz günlerde yolda yürüyen bir kadın, kendisine çarpan adamın yumruklu saldırısına uğramıştı. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen saldırgan Hakan D., polis ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet binasından gülerek çıkan ve basın mesuplarının sorularını yanıtsız bırakan Hakan D., mahkeme kararıyla tutuklandı.
Düzce Belediye Başkanı istifa etti

                                    
                                    
                                    
                                    Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, görevinden istifa etti. Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: 

  
"Ne yazık ki biz Düzce'ye ve Düzcelilere hizmet etmek için gece gündüz çalışırken, birileri de beni ve benim üzerimden gönül verdiğim partimi yıpratmak için her türlü yalan, dedikodu ve iftiraları üretmekle meşgul oldular. Şahsım ve yakınlarımla ilgili yürütülen bu çirkin kampanyanın partime ve kutsal davamıza daha fazla zarar vermemesi için, büyük bir heyecan ve istekle yürütmekte olduğum belediye başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”
Düzce Belediye Başkanı istifa etti Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, görevinden istifa etti. Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Ne yazık ki biz Düzce'ye ve Düzcelilere hizmet etmek için gece gündüz çalışırken, birileri de beni ve benim üzerimden gönül verdiğim partimi yıpratmak için her türlü yalan, dedikodu ve iftiraları üretmekle meşgul oldular. Şahsım ve yakınlarımla ilgili yürütülen bu çirkin kampanyanın partime ve kutsal davamıza daha fazla zarar vermemesi için, büyük bir heyecan ve istekle yürütmekte olduğum belediye başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”
Bayern’de Ribery şoku!

                                    
                                    
                                    
                                    Bundesliga'ya istediği gibi başlayamayan ve Carlo Ancelotti ile yollarını ayıran Bayern Münih'te yeni bir şok yaşandı. Bayern Münih'in Hertha Berlin ile 2-2 berabere kaldığı mücadelede Franck Ribery sakatlanarak oyundan çıktı ve yerini Kingsley Coman'a bıraktı.Sky Sports'ta yer alan habere göre; Franck Ribery sahalardan 2-3 ay uzak kalacak. Fransız yıldızın durumunun net olarak yapılan testler sonucundan belli olacağı belirtildi.
Bayern’de Ribery şoku! Bundesliga'ya istediği gibi başlayamayan ve Carlo Ancelotti ile yollarını ayıran Bayern Münih'te yeni bir şok yaşandı. Bayern Münih'in Hertha Berlin ile 2-2 berabere kaldığı mücadelede Franck Ribery sakatlanarak oyundan çıktı ve yerini Kingsley Coman'a bıraktı.Sky Sports'ta yer alan habere göre; Franck Ribery sahalardan 2-3 ay uzak kalacak. Fransız yıldızın durumunun net olarak yapılan testler sonucundan belli olacağı belirtildi.
Eski Galatasaraylı Eboue AIDS'e yakalandı iddiası

                                    
                                    
                                    
                                    Galatasaray'ın eski Fildişi Sahilli futbolcusu Emmanuel Eboue'de HIV virüsü tespit edildi. KKTC ekiplerinden Türk Ocağı Limasol'un transfer ettiği ve sağlık kontrollerinden geçirdiği 34 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcuda HIV virüsü olduğu anlaşıldı. Oyuncunun menajeri olan Tekin Birinci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeye yer verdi: "Maalesef Eboue'nin sağlık sorunu gerçek ama hemen felaket tellallığı yapılmasın. Kan değerlerinde olumsuzluklar görüldüğü için bu gece İngiltere'ye uçacak, gerekli tetkikler orada yapıldıktan sonra sağlıklı bilgi edinebileceğiz."
Eski Galatasaraylı Eboue AIDS'e yakalandı iddiası Galatasaray'ın eski Fildişi Sahilli futbolcusu Emmanuel Eboue'de HIV virüsü tespit edildi. KKTC ekiplerinden Türk Ocağı Limasol'un transfer ettiği ve sağlık kontrollerinden geçirdiği 34 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcuda HIV virüsü olduğu anlaşıldı. Oyuncunun menajeri olan Tekin Birinci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeye yer verdi: "Maalesef Eboue'nin sağlık sorunu gerçek ama hemen felaket tellallığı yapılmasın. Kan değerlerinde olumsuzluklar görüldüğü için bu gece İngiltere'ye uçacak, gerekli tetkikler orada yapıldıktan sonra sağlıklı bilgi edinebileceğiz."
Nobel Tıp Ödülü'nü kazananlar belli oldu

                                    
                                    
                                    
                                    2017 Nobel Tıp Ödülü'nü, ABD’li bilim adamları Jeffrey Hall, Michael Rosbash ve Michael Young almaya hak kazandı. Üçlünün ödül alan çalışmasının biyolojik saatlerimizi kontrol eden moleküler mekanizmalar hakkında olduğu öğrenildi.
Nobel Tıp Ödülü'nü kazananlar belli oldu 2017 Nobel Tıp Ödülü'nü, ABD’li bilim adamları Jeffrey Hall, Michael Rosbash ve Michael Young almaya hak kazandı. Üçlünün ödül alan çalışmasının biyolojik saatlerimizi kontrol eden moleküler mekanizmalar hakkında olduğu öğrenildi.
Recep İvedik'e açılan dava sonuçlandı

                                    
                                    
                                    
                                    ‘Recep İvedik 5’te Türk milletini aşağıladığı gerekçesiyle Şahan Gökbakar hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı. Yusuf E. isimli izleyicinin şikayetini değerlendiren savcılık, filmin bu unsurlara hakaret etmediğini belirtip takipsizlik kararı aldı.
Recep İvedik'e açılan dava sonuçlandı ‘Recep İvedik 5’te Türk milletini aşağıladığı gerekçesiyle Şahan Gökbakar hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı. Yusuf E. isimli izleyicinin şikayetini değerlendiren savcılık, filmin bu unsurlara hakaret etmediğini belirtip takipsizlik kararı aldı.
Babel: Üzerimize terlik bile fırlattılar

                                    
                                    
                                    
                                    Babel, kulübün dergisinin ekim sayısında açıklamalarda bulundu. Küçükken sokak futbolu oynadığını belirten Hollandalı oyuncu, “O zamanlar inanılmaz yetenekli çocuklar ile oynayarak yeteneklerimi geliştirmiş olmalıyım. Erken yaşta da Ajax altyapısında sonuca odaklı temel özelliklerimi oluşturduğumu düşünüyorum” sözleriyle çocukluk günlerindeki futbol yaşantısından bahsetti. Babel, “Eskiden futbolun daha çok estetik yönüne, eğlence tarafına, göze hoş gelen yanlarına daha çok önem vermekle eleştirilirdim. Ama zaman içerisinde bunu, seyir zevki yüksek bir futbol anlayışı ile sonuç odaklı olmak arasında bir dengeye oturtabildiğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki serüveninden de bahseden Babel, “Taraftarın bize tepkisi inanılmazdı. Üzerimize terlik bile attılar, hatta biri benim omzuma geldi, ben de geri fırlattım. Belki profesyonelce değildi ama neticede biz de insanız, hayvan değiliz, saygı bekliyoruz. Nasıl bir futbolcuya tükürme, ayakkabı fırlatma, saldırma hakkını kendilerinde bulabiliyorlar ki? Beşiktaş’ın taraftarı da çok duygusal ve maçlarda üzerimize onlar da müthiş bir baskı kuruyorlar. Ancak nerede duracaklarını çok iyi biliyorlar ve asla bize bir saygısızlık yapmadılar” açıklamasını yaparak Beşiktaş taraftarına hakkını teslim etti.
Babel: Üzerimize terlik bile fırlattılar Babel, kulübün dergisinin ekim sayısında açıklamalarda bulundu. Küçükken sokak futbolu oynadığını belirten Hollandalı oyuncu, “O zamanlar inanılmaz yetenekli çocuklar ile oynayarak yeteneklerimi geliştirmiş olmalıyım. Erken yaşta da Ajax altyapısında sonuca odaklı temel özelliklerimi oluşturduğumu düşünüyorum” sözleriyle çocukluk günlerindeki futbol yaşantısından bahsetti. Babel, “Eskiden futbolun daha çok estetik yönüne, eğlence tarafına, göze hoş gelen yanlarına daha çok önem vermekle eleştirilirdim. Ama zaman içerisinde bunu, seyir zevki yüksek bir futbol anlayışı ile sonuç odaklı olmak arasında bir dengeye oturtabildiğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki serüveninden de bahseden Babel, “Taraftarın bize tepkisi inanılmazdı. Üzerimize terlik bile attılar, hatta biri benim omzuma geldi, ben de geri fırlattım. Belki profesyonelce değildi ama neticede biz de insanız, hayvan değiliz, saygı bekliyoruz. Nasıl bir futbolcuya tükürme, ayakkabı fırlatma, saldırma hakkını kendilerinde bulabiliyorlar ki? Beşiktaş’ın taraftarı da çok duygusal ve maçlarda üzerimize onlar da müthiş bir baskı kuruyorlar. Ancak nerede duracaklarını çok iyi biliyorlar ve asla bize bir saygısızlık yapmadılar” açıklamasını yaparak Beşiktaş taraftarına hakkını teslim etti.
Aamir Khan günler sonra Türkiye'de

                                    
                                    
                                    
                                    Bollywood sinemasının en ünlü oyuncularından ve Türkiye'de geniş bir hayran kitlesi bulunan Aamir Khan, Hindistan ve Türkiye'de eş zamanlı 20 Ekim'de vizyona girecek aksiyon, komedi ve macera türündeki "Secret Superstar" filminin tanıtımı için 4 Ekim'de Türkiye'ye gelecek.
Aamir Khan günler sonra Türkiye'de Bollywood sinemasının en ünlü oyuncularından ve Türkiye'de geniş bir hayran kitlesi bulunan Aamir Khan, Hindistan ve Türkiye'de eş zamanlı 20 Ekim'de vizyona girecek aksiyon, komedi ve macera türündeki "Secret Superstar" filminin tanıtımı için 4 Ekim'de Türkiye'ye gelecek.
ABD'deki katliamda en az 50 kişi öldü

                                    
                                    ABD'nin Las Vegas kentinde müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişi öldü, 200 kişi de yaralandı. Las Vegas polisi, öldürülen saldırganın bölge sakini olan Stephen Paddock olduğunu açıkladı.
ABD'deki katliamda en az 50 kişi öldü ABD'nin Las Vegas kentinde müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişi öldü, 200 kişi de yaralandı. Las Vegas polisi, öldürülen saldırganın bölge sakini olan Stephen Paddock olduğunu açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >