2 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

2 Şubat 2020 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 2 Şubat 2020 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Yeşilçam'ın 'Ömercik'i hayatını kaybetti

Yeşilçam'dan üzücü bir haber geldi. Ömercik filmleriyle tanınan Ömer Dönmez 61 yaşında hayatını kaybetti. Dönmez'in ölüm sebebi KOAH hastalığı olarak belirtildi.

Çin'den Türkiye'ye 42 kişi tahliye edildi: 14 günlük karantina başladı

Ölümcül koronavirüsü mücadele eden Çin'den, Türkiye'ye yapılan tahliye operasyonu tamamlandı.Sağlık Bakanı Koca, "Yolcularımızın hiçbirisinde, yolda dahil olmak üzere, hastalık belirtisi, herhangi bir şüphe yok." diye ifade etti. Hastaneye sevk edilen 62 kişi, 14 gün tek kişilik odalarda gözlem altında tutulacak ve 3 günde bir tetkikleri yapılacak.

Ulaşımda yeni dönem: İstanbulkart devri bitiyor

İBB, ilk olarak metrobüste uygulanacak uygulama ile İstanbulkartların kullanımının durdurulması planladığını duyurdu. ''İndir, yükle, okut, geç'' mottosuyla geliştirilen sistemin Mart ayında pilot uygulaması başlayacak.

Çin’de hastalıklar bitmiyor: Bu defada kuş gribinin yeni bir türü tespit edildi

Çin koronavirüsü salgınıyla mücadele ederken, yetkililer yeni bir kuş gribi salgınının ortaya çıktığını açıklarken henüz insanlara bulaşmadığını bildirdi. H5N1 kuş gribinden 7 bin 850 kümes hayvanına bulaştı ve yaklaşık 4 bin 500 hayvanın hastalıktan telef oldu.

İngiltere ayrılığın son sahnesini çekti, kutlamalar bitti: 47 yıl sonra AB'den ayrıldı

İngiltere, 1973'te katıldığı AB'den yerel saatle 23.00'te ayrılırken, Brexit günü kapsamında hem devlet kurumları hem de özel kuruluşlar çeşitli kutlamalar yaptı.Bu kapsamda, Başbakanlık binası 10 Numara'ya yansıtılan saatle geriye sayım yapıldı. Bazı hükümet binaları, İngiliz bayrağı renklerinde ışıklandırdı.

Kazayla ilgili yeni detay: Helikopterin sisli havada uçma ruhsatı yoktu

Los Angeles Lakers'ın efsanevi basketbolcusu Kobe Bryant'ı taşıyan helikopterin sahibi olan şirketin, sisli havalarda sefer yapma ruhsatı olmadığı ortaya çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >