20 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyadaki önemli gelişmeler
Türkiye'de ve dünyadaki önemli gelişmeler

20 Ocak 2020 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 20 Ocak 2020 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Berlin Konferansı'nın ardından Hafter ateşkesi ihlal etti

Libya'da kalıcı ateşkesin sağlanması amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de uluslararası konferans düzenlendi. Konferansın ardından Halife Hafter'e bağlı milisler, başkentin güneyindeki Selahaddin bölgesinde havan atışıyla ateşkesi ihlal etti. Hafter konferans yapılmadan önce de saldırı düzenlemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin'deki Libya konferansının dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, "Libya'da Türkiye'nin mevcudiyeti barış umutlarını artırmıştır. Terörle mücadele kisvesi altında ne tür oyunların oynandığını da görüyoruz." açıklamasında bulundu.

Herkesin cebi rahatlayacak deyip doğal gazda indirim sinyali verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da gerçekleştirilen yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. Doğal gaz fiyatlarında indirim sinyali veren Bakan Albayrak, "Doğal gaz fiyatlarında maliyetteki düşüşlerin yansımalarını göreceğiz" dedi

Huawei, haritalar servisi için TomTom ile anlaştı

Huawei, ABD yasaklamalarının ardından Google Haritalar'ın yerini TomTom'un harita altyapısıyla doldurmak istiyor. İki şirket arasındaki anlaşma tamamlandı. Huawei artık Google Haritalar'ın karşısına TomTom ile çıkacak.

Irak yangın yeri: Protestolar nedeniyle resmi tatil ilan edildi

Irak'ta başkent Bağdat dahil olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde yeniden alevlenen hükümet karşıtı gösterilerde protestocular birçok kentte yolları kapatırken, gerginliğin yaşandığı Divaniye ve Zikar illerinde resmi tatil ilan edildi.

Bakan Dönmez Türkiye'nin Nijer hamlesini açıkladı

Türkiye, madencilik alanındaki hamlelerine bir yenisini daha ekledi. "Türkiye ve Nijer Arasında Maden Alanında İş Birliği Anlaşması" töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin madencilik alnındaki deneyimini Nijer ile paylaşmak istediğini, bu nedenle Nijer’in güneybatısındaki üç maden sahasında arama yapacağını belirtti. Böylece, Türkiye'nin Afrika'da enerji alanında anlaşma imzaladığı ülke sayısı 17'ye yükselmiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >